(με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη στην εθελοντική ομάδα δράσης)

Μάλλον τυχαία συνέπεσε 10 μέρες πριν τις εκλογές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης  να παραχωρήσει για 25 χρόνια τον χώρο του πρώην « Καπνικού σταθμού» στην «Εθελοντική Ομάδα Δράσης». 

Περισσότερα: Ο ΕΝΑΣ ΞΕΠΛΕΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ…

Οι ευρωεκλογές θα ορίσουν το νέο «πολιτικό επίπεδο» αντιπαράθεσης των κομμάτων, εν όψει των βουλευτικών εκλογών. 

Οι τεχνητές εντάσεις και η έλλειψη συζήτησης για τα ευρωπαϊκά ζητήματα κυριάρχησαν, σε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου.

Περισσότερα: Ευρωεκλογές  που απουσιάζει το όραμα και η στρατηγική από τα κόμματα.

     

   Του Γ. Τεκίδη

Δεν είναι πια ένα μακρινό ενδεχόμενο, μια απροσδιόριστη απειλή, μια γραφική πολιτική καρικατούρα ακροδεξιών, εθνικιστών και πάσης φύσης νοσταλγών της ναζιστικής φρίκης που έζησε η Ευρώπη στα μέσα του περασμένου αιώνα. Σήμερα η απειλή είναι εδώ, είναι υπαρκτή και βρίσκεται προ των πυλών, αν και σε μερικές περιπτώσεις έχει διαβεί κιόλας και το κατώφλι τους.

Περισσότερα: Ίσως  ακόμη να μην είναι αργά

Οι εκλογές αποτελούν έναν σταθμό της πολιτικής – κοινωνικής δράσης, της ταξικής πάλης, που καταγράφουν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή έναν πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων. 

Πίσω από κάθε πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων πρέπει να δούμε τα ταξικά – οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούνται. Τα κόμματα είναι αντανάκλαση των κοινωνικών  τάξεων που μέσο αυτών  προωθούνται τα ιδιαίτερα και γενικά  οικονομικά συμφέροντα. 

Περισσότερα: Το κριτήριο ψήφου σε όλες τις κάλπες να μην είναι ποιος είναι ο λιγότερο κακός

Του Γ. Τεκίδη

Μπορεί η ειλικρίνεια να ξεπερνά τα όρια του κυνισμού και μιας ιδιόρρυθμης κοινωνικής αναλγησίας , όμως δεν παύει να είναι ειλικρίνεια και να δείχνει τις προθέσεις και τα σχέδια κάποιου ο οποίος μάλιστα  φιλοδοξεί και να κυβερνήσει τον τόπο. Ο Κυρ. Μητσοτάκης άργησε μεν να παρουσιάσει πτυχές του προγράμματος του κρυπτόμενος πίσω από μια πρωτόγνωρη για την πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου, δημοκοπία και μια αντιπολίτευση ανερμάτιστη και του ανάλογου ύφους και ήθους ακροδεξιών πολιτικών γκρουπούσκουλων, όμως δικαίωσε και δικαιώνει όλους αυτούς που αποτελούν την λεγόμενη οικονομική και κοινωνική ελίτ της χώρας.

Περισσότερα: Ο Αυθεντικός    Κυριάκος

Στην ψεύτικη διαχωριστή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ πρόοδος η συντήρηση, η Ν.Δ αντιτείνει την δική της ψεύτικη διαχωριστική γραμμή λαϊκισμός η υπευθυνότητα. Κοινό τους στόχος  να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις και να συνεχίσει απρόσκοπτα η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου με τις λιγότερες αμφισβητήσεις και λαϊκές αντιδράσεις. 

Περισσότερα: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ Ν.Δ.

                                               

 Του Γ.Τεκίδη

Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμενε να ακούσει ο κόσμος από την τελευταία "πολιτική" αναμέτρηση στη βουλή, Τσίπρα και Μητσοτάκη με αφορμή την κατάθεση μομφής από πλευράς ΝΔ σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού υγείας Π. Πολάκη. 

Περισσότερα: Δεν μπορεί το παιδί

του Στέργιου Καστόρη, βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι γνωστό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αρέσκεται να παίζει θέατρο. Αυτή τη φορά μας ήρθε στη Βουλή με την Όπερα της Πεντάρας.

Περισσότερα: Η  νεοδημοκρατική Όπερα της Πεντάρας 

 Η πορεία προς τις ευρωεκλογές έχει πολλές «τεχνητές» εντάσεις και ελάχιστη κουβέντα για το «μέλλον της Ευρώπης».

Οι πολίτες αδυνατούν να μπουν σε αυτή τη λογική και απορούν που τα πολιτικά κόμματα δε μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Περισσότερα: Ευρωπαϊκή ατζέντα και καθημερινότητα είναι στο προσκήνιο .

Aφού τους τελείωσε  η επίπλαστη διαχωριστική γραμμή μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί που αποδείχτηκαν όλοι «μνημονιακοί» όταν ανέλαβαν την εξουσία για λογαριασμό της αστική τάξης, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στο προσκήνιο νέα ψευτοδιλήμματα, για να δημιουργήσει νέα διαχωριστική γραμμή με τον έτερο διαχειριστή της αστικής εξουσίας την Ν.Δ. 

Περισσότερα: ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ Η «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ» ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης