Η Ευρώπη διεκδικεί και πετυχαίνει τους στόχους της, μέσα από συνέργειες που αναβαθμίζουν τη ποιότητα ζωής των πολιτών. 

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σημαντικό έργο μπροστά της και οι Επίτροποι οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώνουν την ευρωπαϊκή φυσιογνωμία.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι μια κατάκτηση με αρκετά ουσιαστικά αποτελέσματα.

Περισσότερα: Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης αποτελεί κατάκτηση των πολιτών της ΕΕ.

Αφού παραδώσανε κοψοχρονιά το μεγαλύτερο φιλέτο της Μεσογείου το «Ελληνικό» με 92 ευρώ το τ.μ στον Λάτση, για να το τσιμεντοποιήσει, να κάνει ουρανοξύστες και καζίνα, θα τον δανειοδοτήσουν κιόλας οι τράπεζες, με δάνεια μαμούθ, την στιγμή που πέρασαν σαν οδοστρωτήρα 3 «μνημόνια» πάνω από τον  λαό, για να σώσουν το σύστημα και να ανακεφαλαιώσουν τις τράπεζες. 

Περισσότερα: Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξή τους...

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το καλοκαίρι του 2019 διαβάζαμε για τις φωτιές στα δάση της Σιβηρίας, της Κεντρικής Αφρικής, του Αμαζονίου, της Αυστραλίας και τις πάνω από 2.000 φωτιές στην Ελλάδα και οι περισσότεροι «φίλοι» γράφανε: «Αν τα δάση ήταν τράπεζες θα τα σώζαμε …», για τις διαδικασίες. 

Περισσότερα: Αν τα δάση ήταν τράπεζες θα τα σώζαμε …

Τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, των βιομηχάνων, εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του, παρουσίασε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τρέχει να υλοποιήσει τις εκκρεμότητες που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ αφού κατά 60% έτρεξε τα θέματα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων με το υπόλοιπο 40% να επισπεύδει να ικανοποιήσει η Ν.Δ. 

Περισσότερα: Με αγώνες να απαντήσει ο λαός στο παραμύθι της δήθεν ανάπτυξης για όλους

Του Γ.Τεκίδη

Λέει η παροιμία, περιγράφοντας με τρεις λέξεις τα δύσκολα, τα αδιέξοδα, τότε που οι ανάγκες απαιτούν εδώ και τώρα λύσεις και απαντήσεις. Τότε που με άλλα λόγια ο χορός, το γλέντι κινδυνεύουν να καταλήξουν από στιγμές χαράς και αγαλλίασης, σε ένα φθηνό φιάσκο, βουτηγμένο στη πίκρα και την απογοήτευση.  Τότε είναι που τα μάτια όλων στρέφονται στον θεωρούμενο χαρισματικό, ταλαντούχο και γενναίο, αυτόν που με τις μοναδικές του ικανότητες θα μας βγάλει από τα δύσκολα, τα αξεπέραστα, θα μας οδηγήσει σε ασφαλές απάγκιο, κοντολογίς θα σώσει το χορό.

Περισσότερα: Σώσε λεβέντη μ’ το χορό

Επισφραγίστηκε με τις δημαιρεσίες του νέου δημοτικού συμβουλίου η τυχοδιωκτική συμμαχία Κουκοδήμου – Νταντάμη. Ο καθένας με μοιρασμένους ρόλους  είναι  έτοιμοι να διοικήσουν τον δήμο σαν επιχείρηση με ότι αυτό θα σημαίνει στους δημότες.

Περισσότερα: Κομπρεμί και συναλλαγές στο νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κατερίνης

Η καθημερινότητα και η προσέλκυση επενδύσεων από μεγάλους οίκους, είναι στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. 

Τα ευρωπαϊκά ταξίδια του πρωθυπουργού-μάνατζερ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζουν να αποδίδουν. Η τοποθέτηση του Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, στη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναδεικνύει την υψηλή θέση που καλείται να παίξει στρατηγικά η χώρα μας τη πενταετία 2019-2024. 

Περισσότερα: Η αύξηση των δημοσίων εσόδων βελτιώνει το κλίμα στην οικονομία.

 

 

Το ότι η «χρυσή αυγή» δεν εκφράζεται στο αστικό κοινοβούλιο και καταβαραθρώθηκαν τα εκλογικά της ποσοστά, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αφήσει το μαύρο αποτύπωμα της, εγείροντας συντηρητικά αντανακλαστικά μέσα στην κοινωνία.

Περισσότερα: «Αίμα» «Τιμή» και όπου φύγει φύγει από την «Χρυσή Αυγή»

Γράφει ο Χρήστος Γκουγκουρέλας*

Σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης (1951), ‘‘Πρόσφυγας’’ είναι όποιος εκ δικαιολογημένου φόβου, διώξεως λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων βρίσκεται εκτός της χώρας της οποίας έχει την υπηκοότητα ή της χώρας της τελευταίας διαμονής του (αν δεν έχει την υπηκοότητα της) και δεν δύναται ή, λόγω του φόβου αυτού, δεν επιθυµεί να απολαύει της προστασίας της χώρας της οποίας είναι υπήκοος ή στην οποία (αν δεν έχει την υπηκοότητα) συνήθως διέμενε. 

Περισσότερα: Η «Αριθμητική»  του Προσφυγικού ως παγκόσμιου Ζητήματος 

Έχυσαν πάλι αυτές τις ημέρες το δηλητήριο τους οι πένες της διαστρέβλωσης και της συκοφάντησης για να σπιλώσουν την ένοπλη λαϊκή πάλη ενάντια σε κατακτητές και καταπιεστές. 

70 χρόνια μετά οι αστοί και οι μηχανισμοί τους δεν σταματούν να λοιδορούν την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην χώρα μας(46 – 49) σε μια περίοδος που οξύνθηκαν οι κοινωνικές αντιθέσεις και η δημιουργία επαναστατικής κατάστασης δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την εξουσία και την σταθερότητα που ήθελαν οι αστοί, τα κόμματα τους, μαζί με τους άγγλους και αμερικανούς ιμπεριαλιστές συμμάχους τους. 

Περισσότερα: 70 χρόνια μετά από την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην χώρα μας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης