Στην συγκέντρωση των παλιών συμμαθητών του Δίβρειου Σχολείου που έγινε στην παραθαλάσσια ταβέρνα «Το κόκκινο χταπόδι», η κουβέντα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σε παρόμοιες περιπτώσεις τα γέλια και οι φωνές περισσεύουν συνήθως, ωστόσο η παρέα των αποφοίτων ήταν μάλλον στενοχωρημένη. 

- Δεν το χωράει ο νους μου, τόσες ζωές χαμένες τόσες περιουσίες κατεστραμμένες… Αυτοί είναι οι ανύπαρκτοι που μας κυβερνάνε!

 

- Και στις φωτιές της Ηλείας πριν δέκα χρόνια ποιοί κυβερνούσαν Γιώτα μου; Βγάλε τις κομματικές σου παρωπίδες, εδώ μιλάμε για θανάτους!

- Ελάτε βρε παιδιά τώρα, κάθε καλοκαίρι δεν κλαίμε νεκρούς από πυρκαγιές; Έτσι είναι το κλίμα μας, η παρατεταμένη ξηρασία και τα μελτέμια ανάβουν πυρκαγιές.

- Βάλε μαζί την κρατική αδιαφορία, τους οικοπεδοφάγους και τους εμπρηστές ξέων μυστικών υπηρεσιών… Η Τουρκία φέτος έχει πτώση του στον τουρισμό, έστειλε η ΜΙΤ τους πράκτορές της και να το αποτέλεσμα! Αν σκεφτούμε και θέματα εθνικής ασφάλειας, να και η Αλβανία με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία!

- Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή ξεχάστηκε το Σκοπιανό, ξεχάστηκαν οι μειώσεις των συντάξεων, ξεχάστηκε η αλβανική ΑΟΖ, το μεταναστευτικό….

- Τι εννοείς, ότι όλοι οι Βαλκάνιοι έστειλαν πράκτορες να κάψουν την Ελλάδα; 

- Ναι, αυτό λέω. Η παγκόσμια ελίτ κάθε φορά που θέλει να επιβάλλει αποτελέσματα, τι κάνει; Δημιουργεί έναν πόλεμο, προγραμματίζει φυσικές καταστροφές με δορυφόρους, προκαλεί καταστροφές με κάθε τρόπο… Πώς νομίζεις ότι προέκυψαν ο Χίτλερ, ο πόλεμος της Συρίας, το aids  και τόσα άλλα που ακόμη δεν μάθαμε;

- Κι εσύ συνομωσιολόγος Παναγιώτη; Παντού βλέπεις συντονισμένες εχθροπραξίες κατά του ελληνισμού; Εμπρηστές έβαλαν φωτιά για να φτιάξουν ορυχεία βωξίτη στα Γεράνεια; Ή για να καταστρέψουν τον υδροφόρο ορίζοντα και να ιδιωτικοποιηθεί το νερό; Σε λίγο θα μας πεις ότι έβαλαν τη φωτιά οι άνεργοι μαζί με τους υποψήφιους φοιτητές για να μοριοδοτηθούν στα Πανεπιστήμια και στο Δημόσιο! 

- Και θα δηλώσουν ψευδώς ότι καταστράφηκαν έπιπλα και πίνακες ανυπολόγιστης αξίας για να πάρουν αποζημιώσεις. Έτσι είμαστε εμείς οι ελληναράδες! 

- Ξεχνάτε την αστραπιαία και καταλυτική ανταπόκριση του ελληνικού λαού στην συμφορά της Αττικής; Καταλαβαίνετε το μέγεθος της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων, πόσο άμεσα έδωσαν τρόφιμα, χρήματα και αίμα για τους πυρόπληκτους παρ’ όλη την γενικότερη ανέχεια που βιώνουν; Ένας τέτοιος λαός δεν μπορεί να χαθεί! 

- Εσύ ξεχνάς πόσοι θα πλουτίσουν μ’ αυτό το θέμα; Συγκεντρώθηκαν τόνοι βοήθειας που όμως δεν θα διακτινιστούν απ’ την Αλεξανδρούπολη στη Ραφήνα! Πώς θα πάνε εκεί; Με ποια μέσα; Ποιος θα πληρώσει τα μεταφορικά; Θα πάνε όλα ή θα χαθούν στο δρόμο; Θα τα πάρουν όσοι έχουν ανάγκη ή όσοι έχουν «γνωστούς»;

- Ωχ πια με τη γκρίνια σου! Ναι, έχουμε έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού, είμαστε υπερβολικοί, αδιαφορούμε για το περιβάλλον, κλαψουρίζουμε, είμαστε πονηροί αλλά είμαστε άνθρωποι. Είμαστε ενωμένοι στα δύσκολα, θα είμαστε και στα πολύ δύσκολα που έρχονται, έχουμε το γονίδιο του Έλληνα που αναγεννιέται από τις στάχτες της κάθε Ραφήνας…

 

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης