ΠΙΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Γράφει ο δημοσιογράφος, Γιώργος Κουκουλιάτας 

Στις 2 Αυγούστου 2018, η Google αφιέρωσε την ημέρα γιορτάζοντας τον Όλυμπο και την πρώτη οργανωμένη ανάβαση στο Μύτικα, την οποία πραγματοποίησαν οι Ελβετοί Frederic Boissonnas και Daniel Baud-Bovy, με οδηγό τον Λιτοχωρίτη Χρήστο Κάκαλο το 1913. 

Περισσότερα...

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας 

Είναι η ιστορία όπου μια παρέα φίλων ήξερε πολλά ανέκδοτα και από ένα σημείο και μετά βαριόταν να τα λένε και τα αριθμήσαν. Οπότε έλεγαν π.χ. το 7, το 11, το 13 και γελούσαν ανάλογα. Φυσικά ένας νέος στην παρέα ή ξένος, που δεν ήξερε τους αριθμούς και σε ποια ανέκδοτα αντιστοιχούσαν δεν μπορούσε να γελάσει και σύντομα αισθανόταν παρείσακτος και ξένο σώμα… 

Κάπως έτσι θα αισθανόταν κι ένας πολίτης αν βρίσκονταν στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης το βράδυ της Τρίτης 31 Ιουλίου 2018. 

Περισσότερα...

Με αφορμή δημοσίευση σχετικού θέματος στην ιστοσελίδα της γειτονικής Αλεξάνδρειας (alexandreia-gidas.gr) μας γεννήθηκαν κάποιες απορίες και ερωτήματα. 

Στο δημοσίευμα περιγράφεται η κάθοδος στην Αθήνα τριών επιχειρηματιών της φαρμακευτικής κάνναβης στη «μεγαλύτερη Διεθνή Εμπορική Έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα», την BALKANNABIS Expo 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1-3 Ιουνίου 2018 στο Γκάζι. 

Περισσότερα...

Το Ελατοχώρι ξεκίνησε σαν χειμερινός προορισμός, με κράχτη το φιλόδοξο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου. Ένα χιονοδρομικό κέντρο που χρειάστηκαν 15 τουλάχιστον χρόνια για να «κατανοηθεί» και να γίνει «αποδεκτό»  ως επένδυση από την τοπική κοινωνία.   

Με την έναρξη της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου η επενδυτική δραστηριότητα εκτινάχτηκε στα ύψη. Επενδύθηκαν εκατομμύρια ιδιωτικά κεφάλαια, αξιοποιήθηκαν κάθε είδους αναπτυξιακά προγράμματα και επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η «ανοιχτόχερη» δανειοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες στη δεκαετία 2000 – 2009. 

Περισσότερα...

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης