ΠΙΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 

 

Δεν είναι Monty Python, είναι κατά την ντοπιολαλιά  «..τι επαθάμι κι απόμκαμι μούγκι ‘μεις» 

 

Απάντηση σε όσα απασχολούν τις τελευταίες μέρες τα πανελλήνια και τοπικά ΜΜΕ για συμπεριφορές και εικόνες  στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ίσως δίνουν τα μέλη του ΚΑΠΗ Καταλωνίων. Ελλείψει μαθητών και σχολείου ανέλαβαν και κάνουν οι ίδιοι παρέλαση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του χωριού.

Περισσότερα...

 

 

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας 

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης (Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019) ο Πρόεδρος κ. Φάνης Τερζόπουλος, ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για την υποχρέωση και τη διαδικασία δήλωσης των τραπεζικών λογαριασμών και των ποσών που είχαν στο όνομά τους, την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα ανάληψης των καθηκόντων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Περισσότερα...

Έχει την πρόθεση ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Φάνης Τερζόπουλος να το πράξει;  

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο Δημοκρατικού Προγραμματισμού του Δήμου. Αυτό σημαίνει σοβαρότητα που ανταποκρίνεται στο κύρος και τη βαρύτητα του Σώματος από τα μέλη του. Σημάνει διάλογος, με ιδέες και προτάσεις, σύνθεση απόψεων. Σημαίνει ακόμη συνεδριάσεις ανοιχτές στους πολίτες τους εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης με διαδικασίες που προσελκύουν την παρουσία και την παρακολούθηση των συνεδριάσεων. 

Περισσότερα...

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας 

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το έργο αυτό, τουλάχιστον όχι αυτή τη χρονική στιγμή. Περίμενα να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει η αδιαφορία στην υποχρέωση ενημέρωσης για ένα τόσο σημαντικό έργο. Ένα έργο που πανηγυρίστηκε, προβλήθηκε υπέρμετρα, αξιοποιήθηκε προεκλογικά από πολλούς, αλλά όταν φάνηκαν τα προβλήματα κηρύχθηκε απ όλους «σιγή ασυρμάτου».

Περισσότερα...

 

Γράφει ο  δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, ένας ακόμη νεκρός στον Όλυμπο, μια ακόμη επιβεβαίωση πως κανείς δεν ανησυχεί και δεν ευαισθητοποιείται.. κανενός τ’ αυτί δεν ιδρώνει…

Τελικά «Πόσοι πρέπει να πεθάνουν στον Όλυμπο για να ληφθούν μέτρα;»

Περισσότερα...

Μια από τις πλέον βρώμικες παραλίες της Πιερίας, είναι αυτή του Βαρικού Λιτοχώρου. Όχι τόσο στο τμήμα της αμμουδιάς όπου γίνεται ο σχετικός καθαρισμός τουλάχιστον την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά λίγα μέτρα πιο πίσω στα χόρτα, στο χώρο όπου συνήθως αφήνουν τα αυτοκίνητά τους όσοι επισκέπτονται την παραλία για να κάνουν το μπάνιο τους. Εκεί κάθε είδους σκουπίδια σωρεύονται χρόνια τώρα χωρίς κανείς  -είτε από τον αρμόδιο Δήμο Δίου - Ολύμπου είτε με συλλογική ή ιδιωτική πρωτοβουλία - να φροντίσει ώστε να μαζευτούν και να απομακρυνθούν. 

Περισσότερα...

Γράφει ο Γιώργος Κουκουλιάτας

Διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η καθιερωμένη πλέον γιορτή του μαζικού αθλητισμού από τον Δήμο Κατερίνης, ο αγώνας των 8 χιλιομέτρων με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.

Περισσότερα...

 

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας 

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε με χαμόγελα (λένε), αγιασμούς, χαιρετισμούς επισήμων, αλλά και νουθεσίες και οδηγίες «προς ναυτιλόμενους» σε μια αχανή θάλασσα γνώσης.

Ένα ακόμη νέο ξεκίνημα στην εκπαίδευση με υποσχέσεις ή απειλές αλλαγών μιας και έχουμε νέα κυβέρνηση. Διαχρονική αυτή η κατάσταση και η μανία των αλλαγών στην εκπαίδευση. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μαθητή του Δημοτικού, μέχρι και σήμερα με κάθε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά και με κάθε αλλαγή υπουργού Παιδείας, επιχειρούνταν πάντα αλλαγές στην εκπαίδευση.  Αλλαγές που όμως δεν τολμούσαν να πειράξουν δύο πράγματα.

Περισσότερα...

 

 Του Γιώργου Κουκουλιάτα

Προσπάθησαν πολλοί να τον ακολουθήσουν, πολλοί περισσότεροι – ιδιαίτερα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές – να «κλέψουν» λίγη απ τη φήμη του δημοσιεύοντας φωτογραφίες μαζί του. Μέχρι εκεί. Διότι άλλο να καινοτομείς και κι άλλο να κενο – λαλείς!

Περισσότερα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης