ΠΙΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας 

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε με χαμόγελα (λένε), αγιασμούς, χαιρετισμούς επισήμων, αλλά και νουθεσίες και οδηγίες «προς ναυτιλόμενους» σε μια αχανή θάλασσα γνώσης.

Ένα ακόμη νέο ξεκίνημα στην εκπαίδευση με υποσχέσεις ή απειλές αλλαγών μιας και έχουμε νέα κυβέρνηση. Διαχρονική αυτή η κατάσταση και η μανία των αλλαγών στην εκπαίδευση. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μαθητή του Δημοτικού, μέχρι και σήμερα με κάθε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά και με κάθε αλλαγή υπουργού Παιδείας, επιχειρούνταν πάντα αλλαγές στην εκπαίδευση.  Αλλαγές που όμως δεν τολμούσαν να πειράξουν δύο πράγματα.

Περισσότερα...

 

 Του Γιώργου Κουκουλιάτα

Προσπάθησαν πολλοί να τον ακολουθήσουν, πολλοί περισσότεροι – ιδιαίτερα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές – να «κλέψουν» λίγη απ τη φήμη του δημοσιεύοντας φωτογραφίες μαζί του. Μέχρι εκεί. Διότι άλλο να καινοτομείς και κι άλλο να κενο – λαλείς!

Περισσότερα...

Γράφει ο Γιώργος Κουκουλιάτας 

Για Έλληνες που βρέθηκαν στην Αμερική «κυνηγώντας» το αμερικάνικο όνειρο, έχουμε όλοι ακούσει πολλές ιστορίες. Άνθρωποι που βρέθηκαν στην Αμερική με λίγα δολάρια και έγιναν επιτυχημένοι επιχειρηματίες, μεγιστάνες, αλλά και ξακουστοί επιστήμονες και διάσημοι στο χώρο της τέχνης, της πολιτικής κ.α. 

Περισσότερα...

Έχει την πρόθεση ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Φάνης Τερζόπουλος να το πράξει;  

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο Δημοκρατικού Προγραμματισμού του Δήμου. Αυτό σημαίνει σοβαρότητα που ανταποκρίνεται στο κύρος και τη βαρύτητα του Σώματος από τα μέλη του. Σημάνει διάλογος, με ιδέες και προτάσεις, σύνθεση απόψεων. Σημαίνει ακόμη συνεδριάσεις ανοιχτές στους πολίτες τους εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης με διαδικασίες που προσελκύουν την παρουσία και την παρακολούθηση των συνεδριάσεων. 

Περισσότερα...

Γράφει ο Γιώργος Κουκουλιάτας

Οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι δάσκαλοι είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία δημόσιων λειτουργών η οποία σε ότι αφορά την κοινωνική αποδοχή έχει ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά θετικής γνώμης.

Η εργασία και το εκπαιδευτικό λειτούργημα που επιτελούν είναι αυτό που τους δίνει την κοινωνική αποδοχή. 

Περισσότερα...

Του Γιώργου Κουκουλιάτα

Πρόσφατα συνάδελφος δημοσιογράφος από Αθηναϊκό Μέσο Ενημέρωσης μου ζήτησε να τον βοηθήσω να συγκεντρώσει κάποιο υλικό για την προεκλογική δραστηριότητα στο Δήμο Κατερίνης. Ποιοί και πόσοι είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, σε ποιο πολιτικό χώρο έχουν αναφορά, την μέχρι τώρα πολιτική, αυτοδιοικητική και επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ζητώντας μου την σημερινή σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, λόγω των τελευταίων αποχωρήσεων ανεξαρτητοποιήσεων θεώρησα καλό να του πω να μπει στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης για να δει την τελευταία σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Περισσότερα...

Μια από τις πλέον βρώμικες παραλίες της Πιερίας, είναι αυτή του Βαρικού Λιτοχώρου. Όχι τόσο στο τμήμα της αμμουδιάς όπου γίνεται ο σχετικός καθαρισμός τουλάχιστον την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά λίγα μέτρα πιο πίσω στα χόρτα, στο χώρο όπου συνήθως αφήνουν τα αυτοκίνητά τους όσοι επισκέπτονται την παραλία για να κάνουν το μπάνιο τους. Εκεί κάθε είδους σκουπίδια σωρεύονται χρόνια τώρα χωρίς κανείς  -είτε από τον αρμόδιο Δήμο Δίου - Ολύμπου είτε με συλλογική ή ιδιωτική πρωτοβουλία - να φροντίσει ώστε να μαζευτούν και να απομακρυνθούν. 

Περισσότερα...

Με αφορμή τα πρόσφατα ατυχήματα στον Όλυμπο, έρχεται δραματικά η επιβεβαίωση όλων των ανησυχιών, των καταγγελιών και των προτάσεων έμπειρων διασωστών, ορειβατών και οδηγών βουνού που χρόνια τώρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα ατυχήματα και δυστυχήματα στον Όλυμπο. 

Περισσότερα...

Σύμφωνα με ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου του Δήμου Κατερίνης συνεχίζονται οι παρεμβάσεις διαμόρφωσης του προαύλιου χώρου της Αστικής Σχολής προκειμένου να αναβαθμιστεί και να ενοποιηθεί με τον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης. 

Περισσότερα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης