Έχει την πρόθεση ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Φάνης Τερζόπουλος να το πράξει;  

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο Δημοκρατικού Προγραμματισμού του Δήμου. Αυτό σημαίνει σοβαρότητα που ανταποκρίνεται στο κύρος και τη βαρύτητα του Σώματος από τα μέλη του. Σημάνει διάλογος, με ιδέες και προτάσεις, σύνθεση απόψεων. Σημαίνει ακόμη συνεδριάσεις ανοιχτές στους πολίτες τους εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης με διαδικασίες που προσελκύουν την παρουσία και την παρακολούθηση των συνεδριάσεων. 

Ήταν έτσι μέχρι τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης; Κάθε άλλο. Σ’ αυτήν εδώ τη στήλη έγραψα πέρσι τον Ιούλιο (Δες ΕΔΩ) για την αντιδημοκρατική και ουσιαστικά κλειστή και αποτρεπτική για τους πολίτες και τους δημοσιογράφους λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. 

Όταν μάλιστα ζήτησα ως δημοσιογράφος τις εισηγήσεις των θεμάτων για να έχω ενημέρωση και να μπορώ να παρακολουθήσω και στη συνέχεια να ενημερώσω τους αναγνώστες του Μέσου Ενημέρωσης εισέπραξα κάθετη άρνηση από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια υπεροπτική και με αποχρώσεις ειρωνείας αντιμετώπιση, τέτοια ακριβώς που χαρακτήριζε γενικότερα την απελθούσα δημοτική αρχή Κατερίνης. 

Βέβαια σε ότι αφορά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου για την  αντιδημοκρατική και αντιδημοτική του λειτουργία δεν ευθύνεται μόνο η πλειοψηφία, αλλά μέρος της ευθύνης σίγουρα και η μειοψηφία η οποία αποδέχτηκε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας. 

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, εκλέχτηκε νέο Προεδρείο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Ο νέος Πρόεδρος ψηφίστηκε από 39 Δημοτικούς Συμβούλους από τους συνολικά 41 όπως και η Γραμματέας επίσης. Δύο νέοι που δημιουργούν προσδοκίες για κάτι καλύτερο στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο. 

Η ψηφοφορία για την εκλογή του Αντιπροέδρου κ. Χ. Λεμονόπουλου με μόλις 19 ψήφους από τους 41 παρόντες δείχνει επίσης την διάθεση για αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης. 

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε πόσο και πως εφαρμοστεί η δήλωση του Δημάρχου κ. Κ. Κουκοδήμου για το άνοιγμα «νέας σελίδας στο Δήμο Κατερίνης» στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. 

Ευχή μας είναι να δούμε ένα πραγματικά ανοιχτό και ελκυστικό στους πολίτες Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς άναρθρες κραυγές και στείρα άρνηση, αλλά με ουσιαστικές συζητήσεις με απόψεις και προτάσεις που στόχο έχουν το καλό του Δήμου και των Δημοτών. Έτσι ίσως πάψουν να μένουν  άδειες οι καρέκλες του ακροατηρίου όπως έμεναν χρόνια τώρα. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης