ΕΛΛΑΔΑ

  

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Δημήτρης Μάρδας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου τον κ Δημήτρη Αυλωνίτη, συζητήθηκαν κάποιες σκέψεις με σκοπό την τροποποίηση ορισμένων άρθρων του νόμου 4497/17 σχετικά με τις λαϊκές αγορές, στο πλαίσιο κάποιων βελτιώσεων του εν λόγω νόμου. Αυτός, με τις διατάξεις του ήδη εκσυγχρόνισε το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, απαντώντας  σε πολλά πάγια αιτήματα των παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Περισσότερα...

 

Σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 - εκτός απροόπτου- ανοίγει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή αιτήσεων καταβολής του φετινού κοινωνικού μερίσματος, το οποίο θα είναι 50- 150 ευρώ μικρότερο από πέρσι, αναλόγως του τύπου του νοικοκυριού.

Το υπουργείο Οικονομικών, για να προλάβει παρατράγουδα και καθυστερήσεις στη διαδικασία, δημοσιοποίησε νέο οδηγό ερωτήσεων- απαντήσεων κι αυτό που προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα είναι πως ό,τι έχει συμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση που υποβλήθηκε φέτος, ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει ή να συμπληρωθεί, με εξαίρεση τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1/1/2018 και μετά. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Όσοι ήταν φιλοξενούμενοι αλλά πλέον δεν είναι, όσοι φιλοξενούσαν άτομα αλλά πλέον τα φιλοξενούν, όσοι είχαν ακίνητο αλλά το έχουν πουλήσει, πολύ απλά είτε δεν μπορούν να πάρουν μέρισμα είτε πρέπει συνυπολογιστούν σε άλλο νοικοκυριό.

Περισσότερα...

 

Συνάντηση εργασίας είχε Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, στο ΥΜΑΘ, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον ΓΓ του ΨΗΠΤΕ Στέλιο Ράλλη.

Το μέλλον της Μακεδονίας και της Θράκης είναι η ψηφιακή οικονομία τόνισε η κα. Νοτοπούλου η οποία ενημέρωσε τον κ.Ράλλη, για τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί στις τοπικές κοινωνίες στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης σε ότι αφορά στα ψηφιακά έργα.

Περισσότερα...

Ρήγματα τα οποία δεν ήταν χαρτογραφημένα, αλλά και περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, όπως μια μεγάλη ρηξιγενής ζώνη μεταξύ Καβάλας- Ξάνθης- Κομοτηνής, οι οποίες δεν συνδέονται με κάποιον μεγάλο σεισμό, όμως τα γεωμορφολογικά τους στοιχεία εκτιμώνται ως ενδείξεις ότι μπορεί να ενεργοποιηθούν ρήγματα και πιθανά και με μεγάλα μεγέθη, αποτύπωσε η γεωλογική έρευνα στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής μελέτης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Περισσότερα...

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης