ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Πολιτισμό και τα Οπτικοακουστικά, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, σημείωσε ότι απαιτείται «πανευρωπαϊκή ρύθμιση με στόχο την ύπαρξη μιας πιο λειτουργικής και συμβιωτικής σχέσης με τους γίγαντες του Διαδικτύου», στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και με στόχο την προστασία της ελευθεροτυπίας. 

Περισσότερα...

Το τριήμερο 13-15 Μαΐου η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες με θέμα τις Ευρωεκλογές, την δράση  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τις πρωτοβουλίες  για την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχε ο συνεργάτης μας,  μέλος της Ένωσης συντακτών επαρχιακού τύπου, πολιτικός επιστήμονας,  δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής «Είσαι Νέος Έχεις Λόγο» της ΕΡΤ,  Γιώργος Κουλουράς.

Περισσότερα...

 

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί δρομολογείται στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη το πρώτο ΕΧPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο που θα καλύπτει τη διαδρομή σε τρείς ώρες και 55 λεπτά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας. Όπως εξήγησε τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με δύο σταθμούς σε Λιανοκλάδι και Λάρισα θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά από τις 5 ώρες που είναι σήμερα. 

Περισσότερα...

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» , ένα νέο σχετικά ψάρι παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο λόγω της ιδιάζουσας μορφής του, όσο και για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε αν το δούμε φέτος στις θάλασσες;

Περισσότερα...

Η νέα τεχνολογία δεν είναι πλέον ένα «εργαλείο» την χρήση του οποίου επιλέγει κάθε βιομηχανία πώς θα αξιοποιήσει. Η νέα εποχή είναι εδώ για να μετασχηματίσει εκ βάθρων τη βιομηχανία, προκαλώντας μια «επανάσταση» που γίνεται γνωστή με τον όρο Industry 4.0. Η o.mind Creatives και η Optilog Advisory Services, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και «μετρούν» τα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλα τα στάδια του Supply Chain, στην πρώτη πανελλήνια έρευνα, που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στα συνέδρια Logi.C 2019, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 7ης έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics 2019».

Περισσότερα...

Απόλαυσα την 9/5/2019, το συνέδριο «Παραγωγικά Παίγνια», στον πολυχώρο Αθηναΐς (Βοτανικός, Αθήνα), που οργάνωσε το Skywalker, με στόχο να διερευνηθούν οι δυνατότητες να εισαχθούν οι παράγοντες του παιχνιδιού στην διοίκηση της παραγωγής και των υπηρεσιών, δημιουργώντας την ίδια ή παρόμοια ευτυχία και χαρά όπως όταν «παίζαμε» τόσο στους «παίκτες» όσο και στους «πελάτες». Εξαιρετικά καινοτόμες οι προσεγγίσεις, ακόμα και για έναν που έμαθε να διαπαιδαγωγεί κοινωνικά «παίζοντας» το προσκοπικό παιχνίδι. 

Περισσότερα...

Σε μια εποχή που στη συνείδηση των πολιτών, η πολιτική έχει ταυτιστεί με την επαγγελματική αποκατάσταση των πολιτικών και με τους παχυλούς μισθούς που λαμβάνουν, ένας αιρετός αποφάσισε να κάνει τη διαφορά. Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αποφάσισε αντί να εισπράξει από το ταμείο του Δήμου, να προσφέρει.

Περισσότερα...

Εικόνες από το μέλλον (;): Ελληνοτουρκικός πόλεμος στον Εβρο σε βιντεοπαιχνίδι!

Μια ελληνοτουρκική «θερμή» σύρραξη μοιάζει πλέον τόσο κοντά και τόσο πιθανή που ακόμα και οι εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών, δημιουργούν σειρές όπου αναπαρίσταται με εντυπωσιακή ακρίβεια ένας πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Περισσότερα...

 

 

Με αφορμή την 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και πανευρωπαϊκού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της νίκης κατά του ναζισμού και του φασισμού, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ανακοινώνει μια νέα της πρωτοβουλία: τη μετάφραση και έκδοση ενός δοκιμίου, στο οποίο ο γερμανός ιστορικός Karl Heinz Roth αντικρούει την άποψη του γερμανού συναδέρφου του H. Richter.

Περισσότερα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης