Με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ξεκινά το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 η 5η Εβδομάδα Επιστήμες και Τεχνολογίας που διοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. 

 Δευτέρα 13/5/2019 στις 19.00

Παρουσίαση της ρομποτικής πλατφόρμας EUROPA στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Γεώργιος Καραλέκας Φυσικός Παρουσίαση για καθηγητές μετά από δήλωση συμμετοχής στο τηλ 2351020940 ( γραμματεία Τμήματος) Παρουσίαση της ρομποτικής πλατφόρμας EUROPA. Ένα Δίτροχο ρομπότ το οποίο υλοποιείται σε πλακέτα Rusperry Pi3 με λειτουργικό linux και το Ros (Robot Operating System).Το λογισμικά που χρησιμοποιούνται είναι όλα open source. H Συγκεκριμένη εφαρμογή είναι μία πρόταση για εισαγωγή στην ρομποτική μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή προπτυχιακών φοιτητών. Το ρομπότ διαθέτει ένα ρομποτικό βραχίονα τριών βαθμών ελευθερίας, κάμερα, αισθητήρα απόστασης, και αισθητήρες περιστροφής των τροχών. Επίσης το ρομπότ θα παρουσιαστεί και σε εικονικό περιβάλλον.

 Τρίτη 14/5 17.00-20.00

Εργαστήριο Παρασκευής Σαπώνων στο Λύκειο Κονταριώτισσας

Γρηγόρης Καλόμοιρος Χημικός, Λύκειο Κονταριώτισσας

Οργάνωση εργαστηρίων για μαθητές, καθηγητές και ευρύτερο κοινό μετά από δήλωση συμμετοχής στη Γραμματεία του Τμήματος τηλ. 2351020940 και πληροφορίες στο τηλ 6944249604( κ.Καλόμοιρος)

Παρασκευή φυσικού σαπουνιού με τη μέθοδο της ψυχρής σαπωνοποίησης

Η παραγωγή σαπουνιού θα γίνει από παρθένο ελαιόλαδο, αιθέρια έλαια, λάδι καρύδας & χρώμα

Πέμπτη 16/5 17.00-20.00

Εργαστήριο παρασκευής Μπύρας στο Λύκειο Κονταριώτισσας

Γρηγόρης Καλόμοιρος Χημικός, Λύκειο Κονταριώτισσας

Παραγωγή μπύρας Ale (Allgrain) & γνωριμία με τον εργαστηριακό εξοπλισμό οικιακής ζυθοποίησης .Η παραγωγή μπύρας θα γίνει από βυνοποιημένο κριθάρι, λυκίσκους, βότανα, μέλι και μαγιά. Θα παράξουμε 60 μπουκάλια αρωματικής μπύρας και θα συζητήσουμε για την επίδραση των διαφόρων παραγόντων στην τελική ποιότητα. Θα χρησιμοποιήσουμε εξοπλισμό οικιακής ζυθοποίησης Και στα δύο εργαστήρια θα συμμετέχουν μαθητές του Λυκείου Κονταριώτισσας, μέλη της μαθητικής μεταποιητικής επιχείρησης "Αρωμα Ολύμπου" και θα εκθέσουν τα προϊόντα τους από προηγούμενες παραγωγές τους.

Και τα δυο εργαστήρια παραγωγής σαπώνων και μπύρας αφορούν και εκπαιδευτικούς ΠΕ04 Λυκείων. Θα υποδειχθεί και μεθοδολογία ένταξης των εργαστηρίων στα μαθήματα χημείας - βιολογίας: Ενζυμικές αντιδράσεις (αλκοολική ζύμωση, υδρόλυση αμύλου) - εστεροποίηση, υδρόλυση, εστέρων, σάπωνες (χημεία Β΄Λυκείου).

 Σάββατο 18 Μαΐου , 20.00-21.30

Εσπερίδα με θέμα : Το πράσινο , τα δάση και η Αειφόρος Ανάπτυξη της υπαίθρου

Συνδιοργάνωση: Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ

Αειφόρος ανάπτυξη ορεινών όγκων του Ν. Πιεριας

Θ Ζάγκας Καθηγητής , Πρόεδρος Τμήματος , Διευθυντής Εργαστηρίου Δασοκομίας

Διάνοιξη ορεινού χώρου

Ευάγγελος Καραγιάννης, καθηγητής , Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ

Το Αστικό πράσινο στην πόλη της Κατερίνης

Αθ .Παπαδόπουλος, Δρ Δασολόγος , Υπηρεσία Περιβάλλοντος Δήμου Κατερίνης

 Σάββατο 18 Μαΐου 21.30

Βλέποντας το αόρατο : Εμπειρίες από την επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN, Γενεύη Χρήστος Πετούσης, Φυσικός Παρατήρηση ουράνιων σωμάτων

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης