ΕΥΡΩΠΗ

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι αναφέρθηκε στην 70ή επέτειο από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατά την έναρξη της συνόδου στο Στρασβούργο.

"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", δήλωσε ο Πρόεδρος Ταγιάνι. Θεσμοθέτησε το βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης πριν από τριάντα χρόνια, το οποίο απονέμεται σε όσους συνέβαλαν σημαντικά στον αγώνα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την Τετάρτη, το Βραβείο Ζαχάρωφ 2018 θα απονεμηθεί στον Ουκρανό σκηνοθέτη Oleg Sentsov.

Περισσότερα...

- Πρόσβαση στην ευρωπαϊκή επικράτεια με μοναδικό σκοπό την αίτηση διεθνούς προστασίας

 - Αιτήσεις και έκδοση θεωρήσεων εισόδου (βίζες) σε πρεσβείες και προξενεία της ΕΕ στο εξωτερικό

 - Το 90% των ατόμων που έχουν λάβει διεθνή προστασία στην ΕΕ εισήλθαν με παράτυπα μέσα

- Περίπου 30 000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2000 προσπαθώντας να εισέλθουν στην Ευρώπη

Περισσότερα...

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να δει το πρόγραμμα αλληλεγγύης της ΕΕ να διευρύνεται για να βοηθήσει απολυθέντες εργαζομένους εξαιτίας τεχνολογικών εξελίξεων ή περιβαλλοντικών αιτιών όπως και εξαιτίας οικονομικών λόγων. Το νέο υποστηρικτικό πλαίσιο θα διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων στην εκπαίδευση και στη βοήθεια έναρξης δικής τους επιχείρησης.

Περισσότερα...

 Βήματα προόδου στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και η εικόνα παραμένει ανομοιογενής, καθώς πολλά κράτη επιδίδονται σε “πρωταθλητισμό”, ενώ άλλα παραμένουν ουραγοί των εξελίξεων. Σύμφωνα με την έκθεση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το 2018, δέκα χώρες, η Μάλτα, η Αυστρία, η Σουηδία, η Φινλανδία, οι Κάτω Χώρες, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Πορτογαλία, η Δανία και η Νορβηγία, παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με βαθμολογία πάνω από 75% για σημαντικά γεγονότα της καθημερινής ζωής, όπως την εύρεση εργασίας, την έναρξη μιας επιχείρησης ή τη μελέτη. Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία δε ξεπερνούν τις υπόλοιπες χώρες όσον αφορά την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και την υιοθέτηση ηλεκτρονικών δημόσιων υπηρεσιών και αναδεικνύονται πρωταθλήτριες Ευρώπης σε θέματα eGov.

Περισσότερα...

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης