ΕΥΡΩΠΗ

 Ένα νέο σύνολο ευρωπαϊκών κανόνων αποσκοπεί στον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών στη γεωργία και στον καθορισμό αυστηρότερων κανόνων για τις εισαγωγές τροφίμων, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της αντοχής στα αντιμικροβιακά. Η μετάδοση της αντοχής στα φάρμακα από τα ζώα στον άνθρωπο αποτελεί σοβαρή απειλή για το περιβάλλον, τα τρόφιμα και την υγεία μας.

Περισσότερα...

Στον μαγευτικό κόσμο των αστερισμών και της μυθολογίας, αλλά και της ελληνικής μουσικής και ποίησης ταξίδεψαν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Γιώργος Γραμματικάκης στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Περισσότερα...

Το 61% των Ελλήνων πολιτών επιζητεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο  - Οι πολίτες τάσσονται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Περισσότερο υπέρ της ΕΕ οι Ευρωπαίοι πολίτες, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις ερχόμενες ευρωεκλογές οι Έλληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο επτά μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του 2019. 

Περισσότερα...

 

Με χαμηλό βαθμό αξιολογούν και το 2018 οι Ευρωπαίοι καταναλωτές μια σειρά αγορών υπηρεσιών, που λειτουργούν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τηλεπικοινωνίες, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια, ταχυδρομικές υπηρεσίες) παραμένουν ιδιαίτερα προβληματικοί τομείς για τους καταναλωτές στα περισσότερα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Οι υπηρεσίες Διαδικτύου και οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας εξακολουθούν να είναι οι πλέον προβληματικές για τους καταναλωτές, καθώς, αντίστοιχα, το 20,3% και το 17,5% των καταναλωτών αντιμετώπισε προβλήματα σε αυτούς τους τομείς το περασμένο έτος.

Περισσότερα...

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης