ΕΥΡΩΠΗ

Με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας μοιάζει η έκθεση της ΕΥ*, η οποία σκιαγραφεί την επόμενη ημέρα της ανθρωπότητας, όπως αυτή θα καθοριστεί κυρίως από τα επιτεύγματα (;) της τεχνολογίας: ρομποτική, εικονική πραγματικότητα, τεχνητή νοημοσύνη. 

Σύμφωνα με την έκθεση, The upside of disruption: megatrends shaping 2018 and beyond, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα «περίοδο επέκτασης των ανθρώπινων δυνατοτήτων», όπου η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η ρομποτική και η ενισχυμένη και η εικονική πραγματικότητα (AR και VR), θα γίνονται όλο και πιο ζωντανές και θα λειτουργούν αυτόνομα για λογαριασμό μας. Αυτό θα προκαλέσει έναν άνευ προηγουμένου επανακαθορισμό των εννοιών της εργασίας, της καταναλωτικής συμπεριφοράς και του ρυθμιστικού περιβάλλοντος. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική υπεισέρχονται σε περισσότερα επαγγέλματα, θα επαναπροσδιορίσουν τη φύση της εργασίας, με επιπτώσεις στα πάντα, από τις οικονομικές ανισότητες ως τις κοινωνικές συμβάσεις και την εκπαιδευτική πολιτική.

Περισσότερα...

Η παρατεταμένη ξηρασία έχει προκαλέσει τα σοβαρότερα προβλήματα στον αγροτικό τομέα της ΕΕ τα τελευταία 40 χρόνια, σύμφωνα με την European Association of Fruit and Vegetable Processors (PROFEL).

«Με τον ζεστό και ξηρό καιρό στις περισσότερες περιοχές της ηπείρου, τα λαχανικά εξακολουθούν να πλήττονται και οι αποδόσεις των καλλιεργειών μειώθηκαν δραματικά. Σήμερα, η κατάσταση για τους καλλιεργητές και τους μεταποιητές λαχανικών είναι η πιο σοβαρή που έχουν βιώσει τα τελευταία 40 χρόνια», ανέφερε η οργάνωση.

Περισσότερα...

Το προσχέδιο ενός «Κώδικα Ορθής Πρακτικής» για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης δημοσιοποίησαν εκπρόσωποι των διαδικτυακών πλατφορμών, κοινωνικών δικτύων, καθώς και ο κλάδου της  διαφήμισης στην Ευρώπη. Ο Κώδικας θα παράσχει μέτρα αυτορρύθμισης προκειμένου οι διαδικτυακές πλατφόρμες και ο κλάδος της διαφήμισης να επιτύχει τους στόχους που έθεσε η Ανακοίνωση της Επιτροπής τον Απρίλιο του 2018, με βάση τέσσερις κατευθυντήριες αρχές: διαφάνεια, συμμετοχικότητα, αξιοπιστία και πολυμορφία. Η τελική έκδοση του Κώδικα αναμένεται κατά το τέλος Σεπτεμβρίου, κίνηση που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μετρήσιμη μείωση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης. Στο μεταξύ, έως τον Δεκέμβριο του 2018, η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Περισσότερα...

Μπορούν οι συγγενείς να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς του facebook, του twitter, του instagram ή άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός θανόντα; Είναι υποχρεωμένοι οι εταιρίες - διαχειριστές να επιτρέψουν την πρόσβαση; 

Μια ενδιαφέρουσα καταγραφή δεδομένων, του Κωνσταντίνου Λάιου, Νομικού Συνεργάτη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με αφορμή απόφαση του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Γερμανικού Δικαστηρίου για το θέμα, που δημοσιεύτηκε στο www.eea.gr

Περισσότερα...

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης