ΚΟΣΜΟΣ

“Terra ingognita” παραμένουν τα κρυπτονομίσματα για τους καταναλωτές, οι οποίοι, αν και σταδιακά ενημερώνονται για την ύπαρξή τους, έχουν ελλιπή γνώση γι’ αυτά και επιφυλακτικότητα για τη χρήση τους. Μέχρι στιγμής, τέσσερις στους πέντε (81%) καταναλωτές δεν έχουν αγοράσει ποτέ κρυπτονόμισμα, γεγονός που υπογραμμίζει το πόσο μακριά βρισκόμαστε από το να γίνει αποδεκτό ως μία συνηθισμένη μορφή πληρωμής ή επένδυσης. Μάλιστα, ο ρυθμός με τον οποίο “υιοθετούνται” τα κρυπτονομίσματα από τους καταναλωτές, παγκοσμίως, επιβραδύνεται.

Περισσότερα...

 

Μία απίστευτη ιστορία αποκάλυψε η βρετανική – σκανδαλοθηρική – εφημερίδα «The Sun» για έναν άνδρα που κρατούσε επί έναν μήνα στη φωλιά της μία αρκούδα!

Περισσότερα...

Την αβεβαιότητα, που - ούτως ή άλλως - χαρακτηρίζει την αγορά των smartphones τα τελευταία χρόνια, έρχεται να εντείνει ο οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας. Η έκβαση της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο οικονομικές υπερδυνάμεις θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της αγοράς των smartphones στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ακόμη, ωστόσο και χωρίς την αυξανόμενη εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η αγορά έχει σημαντικές προκλήσεις να αντιμετωπίσει, πριν εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

Περισσότερα...

Σε ένα επενδυτικό μπαράζ, προκειμένου να αποκτήσουν εκείνες τις καινοτόμες υποδομές και υπηρεσίες που θα τις καταστήσουν “smart cities”, επιδίδονται οι κορυφαίες μητροπόλεις του πλανήτη. Η επένδυση στην τεχνολογία και η ενσωμάτωσή της στην καθημερινότητα των πολιτών αποτελεί, ήδη, κορυφαία επενδυτική προτεραιότητα για πολλές πόλεις του κόσμου, με τις σχετικές δαπάνες να εκτοξεύονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερα...

 

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει αναπτύξει, παγκοσμίως, υψηλά ψηφιακά αντανακλαστικά, επενδύοντας σταθερά τα τελευταία χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, μόλις οι μισές τράπεζες παγκοσμίως θεωρούνται πλήρως προσηλωμένος στο digital κομμάτι, έχοντας υψηλό βαθμό ψηφιακής “ωριμότητας”. Έρευνα της Accenture (Caterpillars, Butterflies, and Unicorns: Does Digital Leadership in Banking Really Matter?) κατατάσσει τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως σε τρεις κατηγορίες: “Digital Focused”, “Digital Active” και οι υπόλοιπες.

Περισσότερα...

Βαθύτερες απ’ ό,τι αρχικά είχε διαφανεί, μπορεί να είναι οι συνέπειες του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας. Οι συνέπειες της σινο-αμερικανικής σύγκρουσης στον ψηφιακό τομέα, η οποία κλιμακώθηκε με τον αποκλεισμό - έστω και με τρίμηνη παράταση - της Huawei από την πρόσβαση των μελλοντικών συσκευών της σε βασικές Android υπηρεσίες της Google, ενδεχόμενα να είναι πολύ ευρύτερες.

Περισσότερα...

Την προοπτική διαχείρισης μιας κρίσης ψηφιακής ασφάλειας θεωρούν οι επιχειρήσεις, παγκοσμίως, ως κορυφαίο φόβο τους για το μέλλον. Η διαχείριση κρίσεων είναι, γενικά, μια διαδικασία, που απεύχονται όλες οι εταιρείες. Ωστόσο, η διαχείριση μιας κρίσης, που σχετίζεται με την ψηφιακή ασφάλεια, φαίνεται να αξιολογείται από τις ίδιες τις εταιρείες ως ένα εξόχως δύσκολο ζήτημα. Για το 2019, οι εταιρείες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρουν τα προβλήματα ρευστότητας, την τεχνολογική αποτυχία και τις διαταραχές σε λειτουργικό επίπεδο ως τις τρεις μεγαλύτερες καταστροφικές κρίσεις, που αντιμετώπισαν

Περισσότερα...

 

 

Σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής στο Διαδίκτυο, εκφράζουν οι πολίτες παγκοσμίως, δηλώνοντας ότι η εμπιστοσύνη τους στον παγκόσμιο ιστό φθίνει συνεχώς. Το 2019, οκτώ στους δέκα πολίτες (78%) απαντούν ότι ανησυχούν για την ιδιωτικότητά τους, όταν βρίσκονται online. Μάλιστα, σχεδόν το ήμισυ των πολιτών, που απαντούν ότι ανησυχούν για την ιδιωτική τους ζωή στο Internet, σημειώνει ότι ανησυχεί περισσότερο απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Περισσότερα...

 

Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες να εξελίσσονται σε καυτό μέτωπο των συγκρούσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών βρίσκονται αυτήν τη στιγμή οι τηλεπικοινωνίες, με το ρήγμα ανάμεσα τους να βαθαίνει μετά από το “μπλόκο” της Google στην κινεζική Huawei. Η αμερικανική εταιρεία απέκλεισε τον κινεζικό όμιλο από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android.

Περισσότερα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης