ΚΟΣΜΟΣ

 

Το Uluru (Ουλουρού) είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα φυσικά αξιοθέατα της Αυστραλίας. Ονομάζεται επίσης και Ayers Rock.

Περισσότερα...

Μασάι: Οι ατρόμητοι πολεμιστές και κτηνοτρόφοι, η πιο διάσημη φυλή στην Αφρική

Περισσότερα...

 

 Το παγκόσμιο λογότυπο που χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες για τα άτομα με αναπηρία, με ένα πρόσωπο καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο δημιούργησε μία συγκεκριμένη άποψη στον πληθυσμό για τις δυνατότητες των ατόμων αυτών.

Περισσότερα...

Στην κορυφή του κόσμου, όσον αφορά την τεχνολογία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, 5G, βρίσκεται η Νότιος Κορέα, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν από πολύ κοντά στην αξιολόγηση της ετοιμότητας για το 5G. Μάχη για την τρίτη και την τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης δίνουν η Ιαπωνία και η Κίνα, ενώ εξαιρετικές επιδόσεις έχουν και τα ευρωπαϊκά κράτη.

Περισσότερα...

Τετρακόσια ευρώ. Αυτό είναι το πρόστιμο που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο να επιβάλλεται σε όποιον θέλει να κάθεται στην περίφημη Ισπανική Σκάλα στη Ρώμη. Πρόκειται για ένα μέτρο κατά του μαζικού τουρισμού. Αστυνομικοί επιβλέπουν από αυτή την εβδομάδα εάν το μέτρο τηρείται ή όχι.

Περισσότερα...

 

Περίπου 90 χλμ. Βορειοδυτικά της πόλης Saigon, στο Βιετνάμ θα βρείτε έναν πολύ ιδιαίτερο ναό.

Το συγκρότημα του ναού Cao Dai είναι το ιερό κτίριο μιας νέας  θρησκείας. Η θρησκεία αυτή δημιουργήθηκε στην πόλη Tay Ninh γύρω στο έτος 1926 και έχει οπαδούς  κυρίως στο Νότιο Βιετνάμ.

Περισσότερα...

 

Έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής για πολλούς λόγους: από τις διακυμάνσεις στην τιμή του μέχρι την εμπλοκή του σε παράνομες συναλλαγές. Πλέον, οι επικριτές του έχουν ένα ακόμη πρόβλημα να του καταλογίζουν: την καθαρή ποσότητα ενέργειας που απαιτεί για τη λειτουργία του. Ο λόγος για το bitcoin, το οποίο σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, χρησιμοποιεί 61,76 τεραβατώρες (TWh) ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, περισσότερες από πολλές χώρες του κόσμου και περίπου το 0,28% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο, το οποίο εκτιμά το επίπεδο ηλεκτρικής ενέργειας, που χρησιμοποιεί το δίκτυο κρυπτογράφησης, το bitcoin καταναλώνει τόση ενέργεια, όσο ολόκληρη η Ελβετία.

Περισσότερα...

 

Ο αυξανόμενος πληθυσμός, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελούν προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν oi μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα προβλήματα αυτά, από τον πολεοδομικό σχεδιασμό έως την κινητικότητα και τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες, θα μπορούσαν να λυθούν με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, ενσωματωμένης σε μια στρατηγική smart city.

Περισσότερα...

Μπορεί η Ελλάδα να υστερεί στην κεφαλαιοποίηση της καινοτομίας, ωστόσο, η χώρα μας έχει επιδόσεις στον συγκεκριμένο τομέα, που της εξασφαλίζουν μια καθ’ όλα αξιοπρεπή θέση, σε διεθνές επίπεδο. Στον Παγκόσμιο Δείκτη Καινοτομίας 2019 (Global Innovation Index 2019-GII 2019), η Ελλάδα κατατάσσεται στην 41η πρώτη θέση μεταξύ 129 κρατών.

Περισσότερα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης