ΚΟΣΜΟΣ

Μία στις δύο online πωλήσεις παγκοσμίως ελέγχονται από την Κίνα 

 

Τον ρόλο της παγκόσμιας υπερδύναμης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου εξακολουθεί να κρατά η Κίνα. Οι online πωλήσεις έχουν εξελιχθεί σε σημαντική κινητήρια δύναμη για το λιανεμπόριο της Κίνας. Για το τρέχον έτος εκτιμάται ότι οι οι διαδικτυακές πωλήσεις θα αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 30% το 2019, προσεγγίζοντας τα 2 τρισ.δολ. (1,989 τρισ. δολ. για την ακρίβεια).

Περισσότερα...

Υψηλές απαιτήσεις από τα δίκτυα επόμενης, πέμπτης, γενιάς (5G) έχουν ήδη οι καταναλωτές. Με τις πρώτες εμπορικές δοκιμές για το επόμενο βήμα της παγκόσμιας συνδεσιμότητας, τα δίκτυα 5G, να βρίσκονται σε εξέλιξη, οι χρήστες δημιουργούν τη δική τους ατζέντα για τα νέα δίκτυα. Και μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν, για να λάβουν μια βελτιωμένη εμπειρία συνδεσιμότητας.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γιάννης  Μουρατίδης

 

Η πορεία εξέλιξης των πληροφορικών υποδομών προς την αποδοχή λύσεων hybrid cloud θεωρείται ήδη σίγουρη. Ωστόσο, οι κρίσιμοι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιτυχία ενός έργου είναι πολλοί και άρα η αποτυχία είναι αρκετά πιθανή.

Περισσότερα...

 

Το φράγμα του €1 τρις έσπασε, για πρώτη φορά, η παγκόσμια αγορά Τεχνικών Καταναλωτικών Αγαθών (Τechnical Consumer Goods -TCG) το 2018. Οι πωλήσεις τεχνολογικών προϊόντων ξεπέρασαν το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων και συγκεκριμένα διαμορφώθηκαν σε €1,01 τρις, που συνιστά αύξηση κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2019, ο πήχης των πωλήσεων μπαίνει στο €1,03 τρις, επίδοση βελτιωμένη κατά 2% έναντι του 2018.

Περισσότερα...

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης