ΚΟΣΜΟΣ

 

Περίπου 2,8 δις άνθρωποι, παγκοσμίως, περισσότεροι δηλαδή από το ήμισυ του πληθυσμού της γης - ηλικίας 15 έως 65 ετών - επισκέπτονται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα μία από τις τέσσερις πλατφόρμες του Facebook.

Περισσότερα...

 

Ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της τεχνολογίας στην αγοραστική διαδικασία επιθυμούν οι καταναλωτές, παγκοσμίως. Παρά το γεγονός ότι μία μερίδα - ολοένα και πιο συρρικνούμενη - των πολιτών δεν επιθυμεί την ψηφιοποίηση στον τομέα του customer experience, η μεγάλη πλειονότητα επιδιώκει μια ακόμη πιο ψηφιακή εμπειρία αγορών.

Περισσότερα...

Στα δυτικά της Βολιβίας, σε υψόμετρο 4.000 μ. περίπου βρίσκεται η αρχαία πόλη Tiahuanaco (Tiwanaku).

Η πόλη άνθισε από το 300 π.Χ έως το 1000 μ.Χ. και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Αμερικής.

Περισσότερα...

Η πόλη Τζαϊπούρ (Jaipur), είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου Ρατζαστάν στην Ινδία.

Αρχικά σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Μαχαραγιά της Amer, Τζάι Σίνγχ ΙΙ (Jai Singh II), το 1727 μ.Χ. Λάτρης των μαθηματικών και της αρχιτεκτονικής ο Μαχαραγιάς, αφού συμβουλεύθηκε αρχιτέκτονες και επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο, ανέθεσε τον τελικό σχεδιασμό στον πολυμαθή Βιντιαντάρ Μπατατσάρια. Και αυτός με τη σειρά του κατέβασε από τη βιβλιοθήκη του αρχαία βιβλία ινδικής αστρολογίας, αλλά και κείμενα του Πτολεμαίου και του Ευκλείδη και έπιασε δουλειά. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό!

Περισσότερα...

 

     

Δείτε τα παρακάτω γραφήματα όπου καταγράφονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και ανακαλύψτε τις χώρες με τις υψηλότερες εκπομπές αερίων στον κόσμο.

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι βασικός παράγοντας της κλιματικής αλλαγής. Ποιες χώρες ρυπαίνουν περισσότερο και σε ποιους τομείς;

Περισσότερα...

Ανάμεσα στους κλάδους με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον βρίσκεται, για άλλη μια φορά, η Πληροφορική (Information Technology-IT). O χώρος της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας έχει την τιμητική του - και το 2019 - στη λίστα World’s Best Workplaces, που αναδεικνύει τις εταιρείες, παγκοσμίως, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Περισσότερα...

"lo" – αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα που μεταδόθηκε από έναν πρόγονο του Internet, στις 29 Οκτωβρίου 1969 στις Η.Π.Α. To σύστημα «έπεσε» αμέσως μόλις γράφτηκαν μόνο τα πρώτα δύο γράμματα της λέξης «login».

Περισσότερα...

 

Όταν, το 1994, ένας πολίτης αγόραζε με τη χρήση τραπεζικής κάρτας, το 4ο solo album του Sting "Ten Summoner’s Tales”, κάνοντας την πρώτη - ασφαλή - online αγορά στον κόσμο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια στιγμή τα e-shops θα αντικαθιστούσαν τα παραδοσιακά καταστήματα. Σήμερα, 25 χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη ηλεκτρονική συναλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική πραγματικότητα και οι καινοτόμες εξελίξεις της τεχνολογίας δείχνουν ότι είμαστε κοντά σε αυτήν την κρίσιμη καμπή.

Περισσότερα...

Την πεποίθηση πως είμαστε μια ανάσα από την ανακάλυψη ζωής στον Άρη εκφράζει με συνέντευξή του στην βρετανική Telegraph, ο επιστημονικός διευθυντής της NASA.

Περισσότερα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης