ΚΟΣΜΟΣ

 

Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες να εξελίσσονται σε καυτό μέτωπο των συγκρούσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών βρίσκονται αυτήν τη στιγμή οι τηλεπικοινωνίες, με το ρήγμα ανάμεσα τους να βαθαίνει μετά από το “μπλόκο” της Google στην κινεζική Huawei. Η αμερικανική εταιρεία απέκλεισε τον κινεζικό όμιλο από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android.

Περισσότερα...

Σημαντική πρόοδο, όσον αφορά τα δίκτυα νέας γενιάς και τις συνδέσεις υπερ-υψηλών ταχυτήτων μέσω οπτικής ίνας, κάνει ο πλανήτης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ, σήμερα (στοιχεία Ιουνίου 2018) το ένα τέταρτο των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, παγκοσμίως, αφορά συνδέσεις μέσω οπτικής ίνας. Συγκεκριμένα, το μερίδιο των οπτικών ινών υψηλής ταχύτητας στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ έχει αυξηθεί σε 25%, από 12% πριν από οκτώ χρόνια.

Περισσότερα...

Υψηλές απαιτήσεις από τα δίκτυα επόμενης, πέμπτης, γενιάς (5G) έχουν ήδη οι καταναλωτές. Με τις πρώτες εμπορικές δοκιμές για το επόμενο βήμα της παγκόσμιας συνδεσιμότητας, τα δίκτυα 5G, να βρίσκονται σε εξέλιξη, οι χρήστες δημιουργούν τη δική τους ατζέντα για τα νέα δίκτυα. Και μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν, για να λάβουν μια βελτιωμένη εμπειρία συνδεσιμότητας.

Περισσότερα...

   

 Αποτελεί κοινό τόπο ότι το WiFi αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες τεχνολογικές δημιουργίες της εποχής μας και το Internet είναι πλέον, άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί του. Τουλάχιστον όταν το WiFi λειτουργεί σωστά... Γιατί όταν αυτό δε συμβαίνει, η αργή μεταφορά δεδομένων είναι ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα που μεταφράζεται σε απογοήτευση για το χρήστη.

Περισσότερα...

 

Μπορεί οι κατασκευαστές smartphone, παγκοσμίως, να επιδίδονται σε μια επενδυτική κούρσα, για να εξοπλίσουν τις συσκευές τους με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ωστόσο, οι χρήστες φαίνεται πως επιλέγουν μια συσκευή με πιο απλά κριτήρια. Όταν ερωτώνται ποια είναι το πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για την αγορά μιας συγκεκριμένης συσκευής smartphone, οι καταναλωτές αναφέρουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την ευκολία της χρήσης, την ανθεκτικότητα και την ποιότητα της κάμερας.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γιάννης  Μουρατίδης

 

Η πορεία εξέλιξης των πληροφορικών υποδομών προς την αποδοχή λύσεων hybrid cloud θεωρείται ήδη σίγουρη. Ωστόσο, οι κρίσιμοι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιτυχία ενός έργου είναι πολλοί και άρα η αποτυχία είναι αρκετά πιθανή.

Περισσότερα...

 

Ψηφιακό προσανατολισμό αποκτούν σταδιακά οι επιχειρήσεις του κλάδου ΜΜΕ & ψυχαγωγίας, οι οποίες επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να ανταγωνιστούν -σε επίπεδο τεχνολογίας τις ψηφιακά προηγμένες εταιρείες. «Οι εταιρείες ΜΜΕ & ψυχαγωγίας θα πρέπει να υιοθετήσουν μια στρατηγική, η οποία θα αφορά πολλές γενιές, και να αμφισβητήσουν τα στερεότυπα για τις συμπεριφορές των μεγαλύτερων γενεών, διαφορετικά, κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης».

Περισσότερα...

Μία στις δύο online πωλήσεις παγκοσμίως ελέγχονται από την Κίνα 

 

Τον ρόλο της παγκόσμιας υπερδύναμης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου εξακολουθεί να κρατά η Κίνα. Οι online πωλήσεις έχουν εξελιχθεί σε σημαντική κινητήρια δύναμη για το λιανεμπόριο της Κίνας. Για το τρέχον έτος εκτιμάται ότι οι οι διαδικτυακές πωλήσεις θα αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 30% το 2019, προσεγγίζοντας τα 2 τρισ.δολ. (1,989 τρισ. δολ. για την ακρίβεια).

Περισσότερα...

 

Το φράγμα του €1 τρις έσπασε, για πρώτη φορά, η παγκόσμια αγορά Τεχνικών Καταναλωτικών Αγαθών (Τechnical Consumer Goods -TCG) το 2018. Οι πωλήσεις τεχνολογικών προϊόντων ξεπέρασαν το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων και συγκεκριμένα διαμορφώθηκαν σε €1,01 τρις, που συνιστά αύξηση κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2019, ο πήχης των πωλήσεων μπαίνει στο €1,03 τρις, επίδοση βελτιωμένη κατά 2% έναντι του 2018.

Περισσότερα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης