Περίπου 90 χλμ. Βορειοδυτικά της πόλης Saigon, στο Βιετνάμ θα βρείτε έναν πολύ ιδιαίτερο ναό.

Το συγκρότημα του ναού Cao Dai είναι το ιερό κτίριο μιας νέας  θρησκείας. Η θρησκεία αυτή δημιουργήθηκε στην πόλη Tay Ninh γύρω στο έτος 1926 και έχει οπαδούς  κυρίως στο Νότιο Βιετνάμ.

Σήμερα μπορείτε να βρείτε ναούς Cao Dai στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο νότιο τμήμα του Βιετνάμ.

Ο ναός στην Tay Ninh είναι δημοφιλής στους επισκέπτες της πόλης.

 

Το 1919 ο Ngo Van Chieu είναι ο προφήτης της νέας πίστης, η οποία αναγνωρίστηκε επισήμως το 1926. Ο μεγάλος ναός χτίστηκε μεταξύ 1933 και 1955.

 Σήμερα, το Cao Dai έχει περίπου 6 εκατομμύρια οπαδούς σε διάφορες χώρες. Το Cao Dai σημαίνει κάτι σαν "υψηλός πύργος" και αναφέρεται στο «Ανώτερο Όν» που βλέπει τον κόσμο από αυτόν τον πύργο. Ο καοδαϊσμός εμπνέεται από τον Βουδισμό, Ταοϊσμό, Κομφουκιανισμό, Χριστιανισμό και Ισλάμ.

 

Παρακολουθώντας μια προσευχή στο ναό Cao Dai είναι ξεχωριστή εμπειρία  για πολλούς επισκέπτες. Οι άνδρες κάθονται στα δεξιά κατά τη διάρκεια της προσευχής και οι γυναίκες στα αριστερά σε παράλληλες σειρές.

 

Το Τρίτο Μάτι συμβολίζει τον Θεό και στο ιερό στο επάνω μέρος έχει κάτι πολύ ενδιαφέρον και αξιοπερίεργο. Έχει σε ανάγλυφες τοιχογραφίες τις μορφές του Χριστού, του Κομφούκιου, του Μωάμεθ και του Βούδα

 

 

Οι λειτουργίες γίνονται καθημερινά στις 6 π.μ., 12 μ. και 6 μ.μ. Η λειτουργία των 12 μ. είναι η πιο πολυσύχναστη με τους ημερήσιους ταξιδιώτες από την πόλη του Χο Τσι Μινχ. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν την προσευχή από τον πρώτο όροφο όπου επιτρέπεται να τραβήξουν και φωτογραφίες.

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης