Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 οι Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Προηγήθηκε ο Απολογισμός πεπραγμένων από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κορομπίλη και ο Οικονομικός Απολογισμός από την Ταμία κ. Ματίνα Μαυρομάτη καθώς και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Περισσότερα: Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα έργα άρδευσης που εγκρίθηκαν στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση Π.Α.Α. 2014-2020, μέτρο 4.3.1.

Περισσότερα: Εγκρίθηκε έργο 9 εκ. ευρώ για τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης...

Εκδηλώσεις μνήμης διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου σε συνεργασία με τον  Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου και τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από το τραγικό γεγονός της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (1919-2019).

Περισσότερα: Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τίμησε τα εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία του...

Κείμενο-φώτο-σκίτσο: Βασίλης Μαμούρης - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη

    Αν είναι κάτι που διεκδικούν με αξιώσεις τα Πιέρια, εκτός από τις Μούσες, είναι ο χαρακτηρισμός  του πιο ομαλού-ψηλού βουνού της χώρας. Με ατελείωτα δάση, πολλά νερά και απίστευτη θέα στον Όλυμπο. Τα Ανατολικά Πιέρια ειδικότερα, δίπλα στον άξονα Θεσσαλονίκης - Αθηνών και με ένα πυκνό δίκτυο δασικών δρόμων σε ένα ομαλό ανάγλυφο, δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη, να βρεθεί εύκολα στον όμορφο κόσμο του βουνού. Με αυτοκίνητο, με ποδήλατο ή και με τα πόδια, εδώ θα αναζητήσουμε, και θα βρούμε, την γαλήνη που προσφέρει η πραγματική επαφή με το βουνό. Εδώ, στα Πιέρια, «απέναντι από τους Θεούς μαζί με τις Μούσες»… Εδώ  στα «ξεχασμένα»  Πιέρια…

Περισσότερα: ΤΑ  «ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ» ΠΙΕΡΙΑ

 

Πραγματοποιήθηκε  επιμορφωτική εσπερίδα στο Επιμελητήριο Πιερίας

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  επιμορφωτική εσπερίδα  πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, σε συνδιοργάνωση με το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας  & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας- Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου «Εκπαίδευσης για την Αειφορία», με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κατερίνης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πιερίας και θέμα «Ποιοτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας».

Περισσότερα: «Ποιοτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας»

Α. Μυστρίδης: « Στόχος μας η δημόσια περίθαλψη να ενισχύεται και να αναβαθμίζεται συνεχώς »

Στο πλαίσιο της περαιτέρω αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Πιερίας, αλλά και των συστηματικών προσπαθειών που καταβάλλονται από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης σε συνεργασία με την 3η Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και του Υπουργείου Υγείας, έρχονται να προκηρυχθούν εννέα θέσεις μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και σταδιακά να στελεχώσουν τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όσο και τον Ψυχιατρικό Τομέα του, με την αριθ. Γ4α/Γ.Π./36305/17-5-2019 Απόφαση του Υπουργείου Υγείας. 

Περισσότερα: Έγκριση προκήρυξης εννέα (9) θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Βαπτιστήριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κατερίνης, η λήξη των εβδομαδιαίων φοιτητικών συνάξεων που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Περισσότερα: Λήξη Νεανικών Συνάξεων στην Κατερίνη

Το Σάββατο 18 Μαΐου η τοπική Εκκλησία της Πιερίας εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους.

Περισσότερα: Πανήγυρη και θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Μελετίου Επισκόπου Κίτρους

- Διήμερο εκδηλώσεων ενημέρωσης και προβολής της δράσης του Ομίλου Φίλων του Ανθρώπου και της Φύσης «Ο Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια» Νεοκαισάρειας Πιερίας στο πλαίσιο εορτασμού της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων»

Περισσότερα: «Μαστόδοντας» Νεοκαισάρειας: Το μακρινό παρελθόν δημιουργεί ελπίδες για  ένα ευοίωνο μέλλον

Ημέρα πένθους, ημέρα μνήμης. Σήμερα, 19 Μαΐου, υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού. 

100 χρόνια θλίψης και μνήμης. 

Περισσότερα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ: «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, 100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ»
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης