Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα 

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Αυγούστου στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου, διότι το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης αποφάσισε το κλείσιμο του ιστορικού Ιερού Ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη είχε αποστείλει εγγράφως και εγκαίρως το πρόγραμμα του Iερού Σαρανταλείτουργου που έχει προγραμματίσει από μέσα Ιουλίου να τελέσει στην Μονή,  προκειμένου οι αρμόδιοι του Γενικού Νοσοκομείου να μεριμνήσουν για την ελεύθερη πρόσβαση του χριστεπώνυμου πληρώματος της Πιερίας αλλά και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα: Απαγόρευση εισόδου και τέλεσης προγραμματισμένης Θείας Λειτουργίας στην  ιστορική Μονή Παναγίας...

Το βράδυ της Δευτέρας 13 Αυγούστου στην Παραλία Κατερίνης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας Παναγίας της Τριχερούσας, αντίγραφο από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Ορους. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε η τελευταία Παράκληση της Παναγίας.

Στη συνέχεια, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, κατά την οποία λιτανεύθηκε στον πεζόδρομο και σε οδούς της Παραλίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή κληρικών της Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα: Πάνδημη λιτανεία της Παναγίας Τριχερούσας στην Παραλία Κατερίνης

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εφιστά την προσοχή των πολιτών για την πρόληψη της νόσου των Λεγεωναρίων δίνοντας ενημερωτικά στοιχεία για την νόσο και κανόνες πρόληψης

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου:«Άμεση προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, είναι η πρόληψη από τη νόσο των Λεγεωναρίων, ώστε να προστατευτεί ο πληθυσμός της Πιερίας, από μία πιθανή εξάπλωση της νόσου»

Διαβάστε περισσότερα: Προσοχή στη νόσο των Λεγεωναρίων - Ενημέρωση, πρόληψη

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται εργασίες διαγράμμισης, που οριοθετούν την κυκλοφορία, σε τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και συγκεκριμένα στη 13η επαρχιακή οδό Καστανιά-Ρυάκια και στην 3η επαρχιακή οδό Εξοχή-Τόξο-Καταλώνια.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα διαγραμμίσεων της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, που η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Διαβάστε περισσότερα: Ενισχύεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Τρόφιμα για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και των πυρόπληκτων της Αττικής , προσέφερε η  Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας,  στο πλαίσιο της κοινωνικής της  δραστηριότητας. Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. από τα μέλη του κόμματος, καθώς και επιχειρηματίες της Πιερίας. 

Διαβάστε περισσότερα: ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας: Προσφορά τροφίμων στις Κοινωνικές Δομές της Μητρόπολης Κίτρους και στους...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων OAEE Ν. Πιερίας στα Μετέωρα, Περτούλι, Ελάτη, Τρίκαλα, Νεραϊδοχώρι όπως αυτή διοργανώθηκε την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, με τη συμμετοχή μελών της Ενώσεως αλλά και φίλων συνταξιούχων του Νομού μας. 

Διαβάστε περισσότερα: ΕΣΕΠ: Εκδρομή σε Μετέωρα, Περτούλι, Ελάτη, Τρίκαλα, Νεραϊδοχώρι

Στα πετυχημένα βήματα της Ομάδας Παραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιολάδου του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας και οι μελισσοκόμοι της Πιερία καθώς μια ομάδα μελισσοκόμων προχώρησε στην δημιουργία της Ομάδας Παραγωγών Μελισσοκόμων του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας. Πιστεύοντας στη δυναμική την οποία μπορεί να δώσει στο παραγόμενο προϊόν μέσα από συλλογικές προσπάθειες μια ομάδα από 10 μελισσοκόμους της Πιερίας, ύστερα από πολλές και συνεχόμενες συναντήσεις μεταξύ τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τα αρνητικά σύνδρομα που, δυστυχώς, συνοδεύουν τέτοιου είδους εγχειρήματα, και να ενώσουν  τις δυνάμεις τους. Με ξεκάθαρο επιχειρηματικό σχέδιο και στόχο την ανάδειξη και προώθηση του παραγόμενου μελιού τους μπορούν πλέον να οραματίζονται ένα οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα θετικά φορτισμένο. 

Διαβάστε περισσότερα: Οι μελισσοκόμοι της Πιερίας οργανώθηκαν σε ομάδα παραγωγών μελισσοκόμων και μείωσαν αμέσως 27% το...

Με επιτυχία συνεχίζεται το Πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, από όλο το Νομό Πιερίας στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ρητίνης. 

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι πρώτες πέντε περίοδοι φιλοξενίας και βρίσκεται σε εξέλιξη η έκτη με μαθητές Α' και Β΄' Γυμνασίου. Παραπάνω από διακόσια πενήντα παιδιά έως αυτή τη στιγμή φιλοξενήθηκαν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, αποκομίζοντας πλούσιες πνευματικές εμπειρίες., ενώ άλλα διακόσια θα φιλοξενηθούν στις περιόδους που θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε περισσότερα: Συνεχίζεται η φιλοξενία παιδιών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

Με τη συμμετοχή εξήντα φοιτητριών, αποφοίτων και μαθητριών λυκείου, από τις νεανικές συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου η προγραμματισμένη εξόρμηση, μέσα στα πλαίσια των καλοκαιρινών αποδράσεων του Γραφείου Νεότητας, στην Ι. Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς.

Οι νέες, συνοδευόμενες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, επισκέφθηκαν την ιστορική αυτή Μονή του 14ου αιώνος, η οποία κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού αγώνα περιέθαλψε πληθώρα Μακεδονομάχων με πρώτο τον Παύλο Μελά, ενώ τα τελευταία χρόνια έγινε ιδιαίτερα γνωστή από την σύγχρονη Οσία Σοφία από τον Πόντο, η οποία ασκήθηκε εκεί για μισό περίπου αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα: Νέες από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στην Ι. Μονή Κλεισούρας Καστοριάς

Το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουλίου, κατέφθασαν στην Άνω Μηλιά Πιερίας 170 νέοι, από τη Νεανική Συντροφιά της ενορίας Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, όπου συναντήθηκαν με μέλη της αντίστοιχης Συνάξεως της ενορίας Αγίας Άννης Κατερίνης. 

Οι Λαρισαίοι προσκυνητές συνοδευόμενοι από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Κοντογιάννη, μετέφεραν Εικόνισμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού το οποίο και αφιέρωσαν στο Ναό του Αγίου ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο μικρό πεύκο με το Σταυρό που ο ίδιος ο Άγιος Κοσμάς τοποθέτησε εκεί.

Διαβάστε περισσότερα: Προσκύνημα νέων ζευγαριών από τη Λάρισα στο Σταυρό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άνω Μηλιά...

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης