Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης 

Το μήνυμα της ευαισθητοποίησης & της εκπαίδευσης στην πρακτική της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης έστειλαν σήμερα, από την πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμος Κατερίνης (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας), το Ε.Κ.Α.Β., το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, στην εκδήλωση ανοικτής μαζικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού σε δεξιότητες Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, η οποία διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα: “Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να ΣΩΣΟΥΝ μια ζωή”

Ιερά αγρυπνία  για την Παναγία Εγκυμονούσα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 9μ.μ.  στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στην Καλλιθέα Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα ενώπιον της ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Εγκυμονούσας, προστάτιδας των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών, θα  τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία και ειδική δέηση.

Διαβάστε περισσότερα: Ιερά Αγρυπνία στην Παναγία Εγκυμονούσα 

Η Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - ξεκίνησε το πρόγραμμά της για το 2018-2019 τη Δευτέρα 15-10-2018 με τον καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Το θέμα της ομιλίας του ήταν: "Ο ρόλος του σχολείου, των δασκάλων και των γονέων στην κατάκτηση της μητρικής γλώσσας". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα: "Σαγηνευτικό" μάθημα γλώσσας από τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη στη Σχολή Γονέων 

  Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με την αναγγελία της εκδημίας του Μιχαήλ Παπαχατζή πατρός της συναδέλφου στη διοίκηση του Οργανισμού, Χάιδως Παπαχατζή, συνήλθε σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα.

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Λέξεις που δεν είναι άγνωστες σε όλη την ζωή των Ελλήνων

16 Οκτώβρη 1912 όμως είναι η ημέρα που η πόλη μας, η Κατερίνη μας απελευθερώθηκε από τα δεσμά του Τούρκικου Ζυγού, από την 7η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού.

Από εκείνη την υπέροχη ημέρα, σήμερα όλοι εμείς πρέπει πρώτα να μην αφήσουμε τον χρόνο να ξεθωριάσει την μνήμη όλων των Ελλήνων που έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία της Ελλάδας από τον Τούρκικο Ζυγό, και ειδικά εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για την Απελευθέρωση της Κατερίνης, και δεύτερον δεν πρέπει ποτέ να μην συνεχίσουμε, να μην μεταλαμπαδεύσουμε  στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας, αυτή την περηφάνια, την ευγνωμοσύνη, την αγάπη προς την πατρίδα.

Η απελευθέρωση της Κατερίνης έχει να επιδείξει ήρωες....

Ας μην τους ξεχάσουμε ποτέ διότι μας χάρισαν το μεγαλύτερο αγαθό που ζητά ο άνθρωπος, την Ελευθερία

Σας ευχαριστώ για ότι μου χαρίσατε με την ζωή σας

Χρόνια Πολλά Κατερίνη μου

Χρόνια Πολλά Κατερινιώτη και Κατερινιώτισσα

Καρασαββίδης Ανδρέας

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης

Νέα Εποχή

Στο πλαίσιο μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων-συζητήσεων με φορείς και πολίτες της  Πιερίας,  κλιμάκιο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από  τον  Πρόεδρο Γιάννη Κουρινιώτη, τον Αντιπρόεδρο Θάνο Μπαρμπαγεωργόπουλο, τον Υπ. Στρατηγικού  Σχεδιασμού & Επικοινωνίας  Ηλία  Κουλιανόπουλο, τον Ταμία Αντώνη Ζιώγα, το Μέλος Μπάμπη Μπρουσκέλη, τον Πολιτευτή Κλεόβουλο Θεοτόκη και την πρ. Πρόεδρο του Ι.Κ.Υ. Έφη Μπάσδρα,   επισκέφθηκαν  τον Πλαταμώνα, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, όπου και είχαν συναντήσεις  με φορείς και κατοίκους της περιοχής.  

Διαβάστε περισσότερα: Εξόρμηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον Πλαταμώνα

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας καλούνται ποδοσφαιριστές (Τμήμα Παίδων – έτος γέννησης 2005 – 2006) για φιλικό παιχνίδι 

Η ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα: Ε.Π.Σ. Πιερίας: Κλήση Παίδων για φιλικό παιχνίδι την Πέμπτη 18-10-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΑΠΟ 16/10/2018 ΕΩΣ ΚΑΙ 26/10/2018 ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: ΒΡΟΝΤΟΥ, ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ, ΛΟΦΟΣ, ΡΑΧΗ, ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ, ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ, ΒΡΙΑ, ΛΑΓΟΡΡΑΧΗ, ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ, ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ, ΑΡΩΝΑΣ, ΜΕΣΑΙΑ ΜΗΛΙΑ, ΡΗΤΙΝΗ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΣ, ΜΕΛΙΑΔΙ, ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ, ΤΟΞΟ, ΕΞΟΧΗ, ΕΛΑΦΟΣ, ΡΥΑΚΙΑ, ΜΙΚΡΗ ΜΗΛΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ, ΛΙΒΑΔΙ, ΤΡΙΛΟΦΟΣ 

Διαβάστε περισσότερα: Που θα γίνουν εναέριες ρίψεις εμβολίων κατά της λύσσας των αλεπούδων

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια τιμούμε την 106η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό. Υπερήφανοι για τους αγώνες και τις νίκες που πέτυχαν οι πρόγονοί μας, υποκλινόμαστε με τιμή, ευγνωμοσύνη και σεβασμό στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την προάσπιση του ιερού δικαιώματος της ελευθερίας. Με  δύναμη ψυχής,  πατριωτισμό, θάρρος,  τόλμη,  αγάπη για τον τόπο, αυταπάρνηση και αυτοθυσία συνέβαλαν,ώστε σήμερα η Κατερίνη να είναι ελεύθερη.

Διαβάστε περισσότερα: Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την 106η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από...

Γιορτάζοντας  την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης μας από τον Τουρκικό ζυγό, τιμούμε την μνήμη και τον αγώνα όλων όσων θυσιάστηκαν γι’ αυτό τον ιερό σκοπό.

Δεν ξεχνάμε την θυσία τους και τον υπεράνθρωπο αγώνα που έδωσαν ώστε σήμερα να ζούμε Ελεύθεροι.

Διαβάστε περισσότερα: Μήνυμα Μπέττυς Σκούφα για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Κατερίνης την 16η Οκτωβρίου

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης