Πιερία

Με  όραμα, την ανάπτυξη της υπαίθρου, μέσα από τη συμμετοχή όλων, την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις 18:30, στον Παραδοσιακό ξενώνα το Πατρικό, στο Ελατοχώρι Πιερίας, γίνεται η πρώτη παρουσίαση της δημιουργίας του Κέντρου Ανάπτυξης Γυναικών της Υπαίθρου.

Η έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του Κέντρου προήλθε από τη δουλειά που γίνεται στο Κέντρο «Εργάνη» μαζί με εμπειρογνώμονες και γυναικείες συλλογικότητες, τα τελευταία χρόνια για τις γυναίκες της υπαίθρου. Σκοπός αυτής της δουλειάς έγινε και γίνεται είναι η κατανόηση της θέσης των γυναικών στην ύπαιθρο Πιερίας, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, της εικόνας που  προβάλλουν τα ΜΜΕ, των πραγματικών αναγκών και των δυνατοτήτων για ισότιμη συμμετοχή στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου τους.

 Η εμπειρία έχει καταδείξει, ότι η ανάπτυξη ενός τόπου εξαρτάται απόλυτα από τους ανθρώπους της. Κανένα πρόγραμμα, κανένα ταμείο, καμιά χρηματοδότηση δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, χωρίς τους άνδρες και τις γυναίκες που ζουν και εργάζονται σε μια περιοχή.

 Στην πρώτη συνάντηση στο Ελατοχώρι θα γίνει συζήτηση για την ιδέα δημιουργίας μιας δομής που θα βασίζεται στις ανάγκες και στο δυναμικό της υπαίθρου και θα αναπτύσσεται  σε συνεργασία με φορείς, συλλογικότητες και συνεταιρισμούς της περιοχής.

 Στην συνάντηση θα είναι και οι εταίροι του έργου netRaw (Δίκτυο Δυναμικών Γυναικών της Υπαίθρου): Το  Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ της Γαλλίας, η  συλλογικότητα γυναικών “Σπόροι του Εδώ” από την Γαλλία και η “Ανθεκτική Γη” από την Ισπανία καθώς και γυναίκες από 5 συλλογικότητες και κοινωνικούς συνεταιρισμούς της ελληνικής υπαίθρου. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης