ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεκαεννιά Αυγούστου. Μια μέρα που πριν το 2003, τον βομβαρδισμό στο Ιράκ της έδρας του ΟΗΕ και τον θάνατο του ειδικού απεσταλμένου του παγκόσμιου οργανισμού στη χώρα δεν σήμαινε τίποτα, αλλά που πλέον σημαίνει τα πάντα ειδικά για όσους αισθανόμαστε άνθρωποι. Από εκείνη τη χρονιά κι έπειτα ο ΟΗΕ κι ο κόσμος όλος τιμά στις 19 Αυγούστου τους ανθρώπους που αφιερώνουν στην κυριολεξία τη ζωή τους στην ανθρωπιστική δράση. Είτε σε καιρό πολέμου είτε σε καιρό ειρήνης. Εκείνους που βάζουν πίσω τα προσωπικά τους «θέλω» κι αφοσιώνονται στον άνθρωπο που έχει ανάγκη, εκείνον ο οποίος έχασε το σπίτι του έπειτα από μια θεομηνία, τον άρρωστο, τον ηλικιωμένο, τον πολίτη που χρήζει βοηθείας.

Περισσότερα...

Υπογράφηκε η εργολαβική σύμβαση του έργου για τη συντήρηση της 13ης Εθνικής Οδού και της 17ης Επαρχιακής Οδού από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Την εργολαβική σύμβαση, του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΚΜ (Συνεχιζόμενο έργο 2013ΕΠ00800027), ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017,2018,2019» υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

 Το έργο προϋπολογισμού μελέτης, 813.000,00 €  ( με  Φ.Π.Α. 24% )  έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση του καταστρώματος της 13ης Εθνικής οδού  «Κατερίνης - Αγ. Δημητρίου-όρια Νομού» καθώς και της 17ης  Επαρχιακής οδού από «χ.θ. 20+500 της  Εθνικής οδού 13ης - Πέτρα», των οποίων την αρμοδιότητα συντήρησης έχει η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Περισσότερα...

Υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το έργο «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2οΧΛΜ. ΤΗΣ 15ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ-ΡΗΤΙΝΗΣ»

Τη συμπληρωματική σύμβαση του έργου «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2οΧΛΜ. ΤΗΣ 15ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ-ΡΗΤΙΝΗΣ», ποσού 200.000,00€, υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, παρουσία του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη.

Περισσότερα...

Με ταχύ ρυθμό εξελίσσονται σε καθημερινή βάση, παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορατότητα και κατ΄επέκταση η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

 Παρεμβάσεις που αφορούν εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών και καθαρισμού του καταστρώματος της οδού και των ερεισμάτων από φερτά υλικά, πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στη 16η Επαρχιακή Οδό από τη διασταύρωση της 13ης Εθνικής Οδού Φωτεινά-Σκοτεινά-Φτέρη.

Περισσότερα...

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης