Η μητέρα είναι το πολυτιμότερο και το πρώτο πρόσωπο που αντικρίζουμε όταν ερχόμαστε στον κόσμο. Η μητέρα, μας δημιουργεί, μας ανατρέφει, μας φροντίζει, μας προσφέρει την άδολη αγάπη της και τη στοργή της, μας συμβουλεύει, μας αποτρέπει και μας προστατεύει, μας στηρίζει, αγωνιά για μας, λυπάται αλλά  και χαίρεται αληθινά για τις επιτυχίες μας. Η μητέρα μας, είναι η ασπίδα μπροστά σε κάθε κίνδυνο, γίνεται θυσία για την ευτυχία μας, θέτοντας πάντα  τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα χωρίς καμία σκέψη.

Ως πυλώνας της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, η μητέρα,  προσπαθεί να διασφαλίσει ένα ασφαλές, ήρεμο και ευτυχισμένο περιβάλλον και με υπομονή, κουράγιο και δύναμη ψυχής να εμφυσήσει αρχές , αξίες, ιδανικά και ήθος στα παιδιά της, προκειμένου να ενταχθούν στην κοινωνία ως άξιοι και χρήσιμοι πολίτες.

 Η  γιορτής της μητέρας αποτελεί  ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς της. Με την ευκαιρία, όμως, της γιορτής, ας αναλογιστούμε τις δυσκολίες της καθημερινότητάς της, τις θυσίες και τους κόπους της, για να θρέψει τα παιδιά της. Στη σημερινή εποχή ο ΄΄ιερός΄΄ ρόλος της μητέρας-αναμφισβήτητα ισχυρός και αναντικατάστατος- γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός. Ως μητέρα και εγώ, έρχομαι αντιμέτωπη με τις προκλήσεις και τις δυσκολίες των πολλαπλών ρόλων στους οποίους καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε.

Εύχομαι, σε όλες τις μητέρες, χρόνια πολλά, με υγεία, ευτυχία  και δύναμη, για να συνεχίσουν το σπουδαίο ρόλο της μητρότητας. Οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρουν και να αποδεικνύουμε έμπρακτα και καθημερινά την αγάπη, το σεβασμό, την ευγνωμοσύνη  και την εκτίμησή μας για το αξιοθαύμαστο έργο, που επιτελούν στη ζωή μας.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών

της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σοφία Μαυρίδου

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης