Κώστας Κουκοδήμος: Ανοίγει νέα σελίδα για την Κατερίνη

Με συναίνεση – πλην Αντιπροέδρου – η εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κατερίνης για τη νέα δημοτική περίοδο, κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Εκλέχτηκαν ο Φάνης Τερζόπουλος Πρόεδρος και η Ουρανία Παπαγεωργίου Γραμματέας, με 39 ψήφους, ενώ ο Χρήστος Λεμονόπουλος  με μόλις 19 ψήφους σε σύνολο 41 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Πρόεδρος κ. Φάνης Τερζόπουλος προτάθηκε από την πλειοψηφούσα σύμπραξη των παρατάξεων «Εκκίνηση» και «Ανανέωση Τώρα». Ο Αντιπρόεδρος  κ. Χρήστος Λεμονόπουλος προτάθηκε από την παράταξη «Πολίτες σε Δράση» του κ. Σάββα Χιονίδη, που αποχώρησε από την διοίκηση του Δήμου και τώρα βρίσκεται στη θέση της μείζονος μειοψηφίας.  Η Γραμματέας κ. Ουρανία Παπαγεωργίου προτάθηκε από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» του κ. Αθανάσιου Λιακόπουλου 

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία προήδρευσε ο Ιωάννης Συμεωνίδης - ως πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές - ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος συνεχάρη τα μέλη του σώματος για την εκλογή τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία και δημιουργική θητεία σε όλους προς όφελος των πολιτών, ενώ έκανε λόγο για μία νέα σελίδα που ανοίγει με την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα Δημοτική αρχή: «Με συνοδοιπόρο μου το Γιώργο Νταντάμη και με αγαστή συνεργασία από όλους, χωρίς αποκλεισμούς, με ουσιαστικό διάλογο πιστεύω ότι θα βοηθήσουμε όλοι τον τόπο μας να πάει μπροστά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. 

Ο νέος πρόεδρος

Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο ο νέος πρόεδρος Φάνης Τερζόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη του σώματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και σημείωσε: «Ευχαριστώ τον καθένα σας ξεχωριστά,  για την μεγάλη τιμή που κάνατε προς το πρόσωπο μου.  Επιτρέψτε μου την συναισθηματική φόρτιση καθώς 40 χρόνια πριν από αυτά τα έδρανα πρόσφερε και ο πατέρας μου τις υπηρεσίες του στον Δήμο μας. Εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή συνεργασία σε όλα τα μέλη του συμβουλίου». Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής & της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Μετά την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη η διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  εξελέγησαν με μυστική ψηφοφορία και τα μέλη  της Οικονομικής Επιτροπής & της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Συγκεκριμένα: 

Στην Οικονομική Επιτροπή με απόφαση Δημάρχου ορίστηκε ο Μορφακίδης Δημήτριος πρόεδρος και τακτικά μέλη οι: Συμεωνίδης Ιωάννης, Νταντάμης Γεώργιος. 

Από την εκλογική διαδικασία, τακτικά  μέλη εξελέγησαν οι: Τσιαμπέρας Νικόλαος, Τσιαλός Γεώργιος, Γκούνας Αθανάσιος (από την πλειοψηφούσα σύμπραξη των παρατάξεων «Εκκίνηση» και «Ανανέωση Τώρα») Ντόντης Λάζαρος, Βαινάς Δημήτριος (από την παράταξη «Πολίτες σε Δράση» του κ. Σ. Χιονίδη), Λιακόπουλος Απόστολος (από την παράταξη «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»).

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην οποία πρόεδρος με απόφαση Δημάρχου ορίστηκε ο Νταντάμης Γεώργιος και τακτικά μέλη οι Γραμματικόπουλος Κωνσταντίνος, Κήπου Ευάγγελος,  από την εκλογική διαδικασία τακτικά  μέλη εξελέγησαν οι: Μπεινάς Ιωάννης, Φιλοκώστας Κων/νος, Κεραμιδιώτης Ευστάθιος (από την πλειοψηφούσα σύμπραξη των παρατάξεων «Εκκίνηση» και «Ανανέωση Τώρα»), Ίτσιος Γεώργιος, Αναστασιάδης Θωμάς (από την παράταξη «Πολίτες σε Δράση» του κ. Σ. Χιονίδη), Γεωργιάδης Μιχαήλ (από την παράταξη «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1970 στην Κατερίνη. Ο Φάνης, όπως όλοι τον γνωρίζουν είναι γιος του Γιώργου και της Αντιγόνης.

Στα σχολεία που φοίτησε ήθελε πάντα να συμμετέχει στα κοινά και ήταν πάντα παρών στα μαθητικά συμβούλια. Αργότερα στην φοιτητική σταδιοδρομία η εμπλοκή του με τα κοινά εντάθηκε ακόμη περισσότερο.

Αποφοίτησε από την Γεωπονική Σχολή στο Βελιγράδι της Σερβίας με ειδικότητα στην δενδροκομία και αμπελουργία.

Από το 1997 που τελείωσε την στρατιωτική θητεία του, ανέλαβε τις αγροτικές παραγωγές ακτινιδίων της οικογένειας και τις εξέλιξε σε μια εύρωστη αγροτική επιχείρηση, ενώ από το 2002 επεκτάθηκε επιχειρηματικά και στον τομέα της τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, όντας σήμερα συνεργάτης της Cosmote και ιδιοκτήτης του καταστήματος «Γερμανός» στην πόλη μας.

Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Αλτιπαρμάκη και έχουν αποκτήσει δύο υιούς τον Γιώργο και τον Παύλο, φοιτητή και μαθητή αντίστοιχα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης