Α. Μπουσνάκης στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Ν. Τσαμπέρας στον Ο.Π.Π.Α.Π., Μ. Τερζίδου στο Ωδείο, Σ. Χριστοφορίδης στην Κοινωφελή, Α. Γκούνας στην Δ.Ε.Ε.Κ    

Ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική των προθέσεων της νέας δημοτικής αρχής και των δημοτικών συνδυασμών που συγκροτούν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης ήταν η πρώτη συνεδρίαση του, το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος ενημέρωσε για τις πολλές και αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε και θα έχει τις επόμενες μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.   Κυρίαρχο θέμα το πρόβλημα των χρεών του Δήμου και το μεγάλο χρέος της ΔΕΥΑΚ κυρίως προς την ΔΕΗ αλλά και σ άλλους.

Σάββας Χιονίδης: «Επειδή λέγονται πολλά περί χρεών, η ανάγνωση του τελευταίου ισολογισμού και απολογισμού του Δήμου δείχνει την πραγματική εικόνα»

Κώστας Κουκοδήμος: «Εμείς κ. Χιονίδη τα οικονομικά στοιχεία που βλέπουμε είναι αυτά που μας δίνει η αρμόδια οικονομική υπηρεσία» 

Οι πρώτες αντιπαραθέσεις νέας και προηγούμενης δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο (Κουκοδήμου – Χιονίδη) ήταν «αναγνωριστικές», αλλά έδειξαν καθαρά τις προθέσεις και της νέας Δημοτικής Αρχής και τον τρόπο  που θα επιλέξουν να  λειτουργήσουν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

 Αν και τα θέματα του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κυρίως ορισμοί νέων διοικήσεων στα Νομικά Πρόσωπα, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Εταιρίες του Δήμου καθώς και σε Επιτροπές, όπου τηρήθηκε μια συναινετική διαδικασία στην πλειονότητα των αποφάσεων, οι πρώτες «βολές», κυρίως «τροχιοδεικτικές» έπεσαν μεταξύ της πλειοψηφίας (Κουκοδήμος – Νταντάμης) και του πρώην δημάρχου Σ. Χιονίδη.  

 Οι νέες διοικήσεις

 Με εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Κώστα Λιακόπουλου, στην πρώτη του παρουσία σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, ορίστηκαν οι διοικήσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Δήμου, με εκπροσώπους από την πλειοψηφία και τους συνδυασμούς της μειοψηφίας.

Οι αποφάσεις ήταν σχεδόν ομόφωνες πλην του εκπροσώπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) κ. Νικ. Τσουπέη, που «έσπασε» την ομοφωνία με πολλά «παρών» και αρνητικές ψήφους. 

Ποιοι ορίστηκαν ανά φορέα:

Στην πολύπαθη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης  (Δ.Ε.Υ.Α.) Κατερίνης, πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Αστέριος Μπουσνάκης ο οποίος επιστρέφει σε ένα γνώριμο πόστο, αφού έχει θητεύσει στην ίδια θέση παλιότερα ως δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» του κ. Σ. Χιονίδη.

Τα άλλα μέλη του Δ.Σ. είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Πούλιου Ασημίνα, Αντιπρόεδρος

Κυριακίδης Γεώργιος

Αναγνώστου Αθανάσιος

Μπαρμπαγεωργόπουλος Αθανάσιος

Δρούγκας Φώτιος

Παπαζιώγας Νικόλαος, και

Τζιτζιλή Αμαλία ως εκπρόσωπος φορέα

Μαυρίδης Γεώργιος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων

Στον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.), πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Νικόλαος Τσαμπέρας και αντιπρόεδρος ο κ. Ιορδανίδης Παναγιώτης.

 Στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, πρόεδρος ορίστηκε η κ. Μαρία Τερζίδου και αντιπρόεδρος ο κ. Αναγνώστου Αθανάσιος

 

Στην Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας Ενημέρωσης Δήμου Κατερίνης, πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Αθανάσιος Γκούνας και αντιπρόεδρος ο κ. Χριστοφορίδης Σταύρος

 Στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Σταύρος Χριστοφορίδης και αντιπρόεδρος η κ. Σωτηρία Ουσταμπασίδου

 Στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Μπεϊνάς

 Στις Σχολικές Επιτροπές ορίστηκαν:

 Στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόεδρος ο κ. Ιωάννης Νταντάμης και αντιπρόεδρος ο κ. Αθανάσιος Αναγνώστου

 Στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόεδρος  ο κ. Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος και αντιπρόεδρος η κ. Μαριάννα Καβουνίδου

 Επίσης ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου στις Γενικές Συνελεύσεις των Ανωνύμων Εταιρειών (Κοινές Ανώνυμες Εταιρίες ΟΤΑ) στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης, «Δημοτικά Πάρκινγκ» και «Αξιοποίηση Ακινήτων Παραλίας Κορινού “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ”»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης