ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της Ελλάδας αλλά και του παγκόσμιου ιστορικού χάρτη.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση - Ευχαριστήριο της  Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας,  αγαπητοί συμπολίτες,

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019,  λίγο πριν τις 7 το βράδυ,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης,  θα επισκεφθεί τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και θα ανακοινώσει την παραχώρησή του, για τα επόμενα 25 χρόνια, στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”.

Περισσότερα...

 

Ομιλία της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στην Ολομέλεια της Βουλής 

«Εμείς, κυρίες και κύριοι, διαφέρουμε ριζικά απ’ αυτό που ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για την Προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Βέμπερ, είπε, όταν χαρακτήρισε τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ως ανεύθυνες οικονομικά αποφάσεις. Ανεύθυνες, γιατί υπεύθυνη πολιτική για εσάς και για τον νεοφιλελευθερισμό είναι να μην παίρνει τίποτα το πλήθος, τίποτα η ευρεία πλειοψηφία και να τα παίρνουν όλα οι έχοντες και κατέχοντες» είπε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, απευθυνόμενη στους βουλευτές της Ν.Δ., στην ομιλία της, στην ολομέλεια της βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

Περισσότερα...

Γενοκτονία των Ποντίων, εθνικισμός και ναζισμός

Η αναγκαιότητα της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας και της αποδοχής του αιτήματος για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων (353.000 νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες εκδιωγμένοι) από όλες τις χώρες – και της Τουρκίας - είναι επίκαιρη ακόμη περισσότερο με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων.  

Περισσότερα...

Σε προεκλογικό τηλεοπτικό διάλογο (debate) στην τηλεόραση της TV100 με τη δημοσιογράφο κ.Βιβή Ανδρίτσου θα συμμετέχει ο Γιώργος Νταντάμης, υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 12:45. Ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» κλήθηκε σε δημόσιο διάλογο μαζί με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Κατερίνης. 

Περισσότερα...

 

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας «ΟΛΥΜΠΟΣ»: "..τρισάθλια, μη σωστά συντηρημένα λόγω παλαιότητας και άκρως επισφαλή οχήματα – ασθενοφόρα.." 

Έσκασε και διαλύθηκε κυριολεκτικά ένα από τα μπροστινά λάστιχα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Κατερίνης ενώ βρισκόνταν εν κινήσει στην εθνική οδό.

Περισσότερα...

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 με θέμα: «Έγκλημα στον κυβερνοχώρο» με ομιλητές τον κ. Μύθυμη Κωνσταντίνο και τον κ. Αμανατίδη Γρηγόριο , εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Περισσότερα...

Η 12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή-τριας, είναι μια ημέρα εορτασμού αφιερωμένη στους χιλιάδες Νοσηλευτές-τριες ανά τον κόσμο, που ασχολούνται καθημερινά με το Σύστημα Υγείας, και στην ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία. Αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής των Νοσηλευτών-τριών στο δύσκολο έργο που επιτελούν. 

Η Φλοράνς Νάιτιγκεϊλ (τη γέννηση της οποίας το 1820 τιμά η καθιέρωση του συγκεκριμένου εορτασμού) είναι η πρώτη Νοσηλεύτρια που έθεσε τις βάσεις της επιστημονικής Νοσηλευτικής και κατέστησε το νοσηλευτικό έργο ως κοινωνικό λειτούργημα.

Φέτος, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) επέλεξε για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών την καμπάνια με το εξής θέμα:

« Νοσηλευτές: Μια Φωνή να Οδηγεί: Υγεία για όλους».

Για να επιτευχθεί το όραμα «Υγεία για Όλους», πρέπει να υπάρξει μια μεταστροφή στην προσέγγιση της υγείας και της ευημερίας.

Ως ένα από τα πιο αξιόπιστα και σεβαστά επαγγέλματα στον τομέα της υγείας, ο νοσηλευτικός τομέας έχει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων υγείας που αντιμετωπίζονται σε όλο τον κόσμο. Οι νοσηλευτές είναι το μηχανοστάσιο του συστήματος υγείας και απαιτείται να ανταποκρίνονται στις ανάγκες υγείας των ατόμων, των κοινοτήτων και του κόσμου.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Νοσηλευτών: «Συνυφασμένα με τη νοσηλευτική είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών δικαιωμάτων, του δικαιώματος στη ζωή και των επιλογών, στην αξιοπρέπεια και στη θεραπεία με σεβασμό. Η νοσηλευτική φροντίδα είναι γεμάτη σεβασμό και ελεύθερη περιορισμών από κριτήρια ηλικίας, χρώματος, πίστης, πολιτισμού, αναπηρίας ή ασθένειας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας, πολιτικής, φυλής ή κοινωνικής θέσης. Οι νοσηλευτές παρέχουν υπηρεσίες υγείας στο άτομο, την οικογένεια και την κοινότητα και συντονίζουν τις υπηρεσίες τους με αυτές των συναφών ομάδων. Η ανάγκη για νοσηλευτική είναι καθολική» (Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών, 2012).

Αναγνωρίζουμε και επαινούμε  τον υπέροχο αγώνα που δίνει το Νοσηλευτικό Προσωπικό για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του. Αγώνα για τον οποίον οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνεται, πολλαπλασιάζει την ανθρωπιά και το ενδιαφέρον για τον κάθε πολίτη / ασθενή. 

 

Η Διευθύντρια Ο Διοικητής

Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Κατερίνης

του Γ.Ν. Κατερίνης

Βίσμπα Άννα Μυστρίδης Ανέστης

Ισχυροποίηση της αντιπυρικής προστασίας των δασών 

Σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πιερία, όπως διαπίστωσε ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Καστόρης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κατερίνη, συνομίλησε με τον διοικητή της υπηρεσίας, ενώ έγινε και αυτόπτης μάρτυρας της εκπαίδευσης των πρώην συμβασιούχων (πενταετούς σύμβασης) και νυν μόνιμων πυροσβεστών της.

Περισσότερα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης