Μετά την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας της Κατερίνης και των πολιτιστικών συλλόγων, εκπρόσωποι των Αρχών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις δηλώσεις στους δημοσιογράφους τόνισαν την σημασία της 107ης επετείου της απελευθέρωσης της Κατερίνης (16-10-1912).

Δηλώσεις έγιναν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιο, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και τον βουλευτή Πιερίας κ. Σάββα Χιονίδη.

 Δήλωση Σεβ. Μητροπολίτη Γεωργίου

"Είναι μια σημαντική μέρα σήμερα όχι μόνο για την Κατερίνη, αλλά για ολόκληρη τη Μακεδονία διότι η Κατερίνη και Βέροια σαν σήμερα το 1912 ελευθερώθηκαν από τον ελληνικό στρατό οι πρώτες πόλεις της Μακεδονίας κι από δω ο άνεμος ελευθερίας μεταδόθηκε και μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες Μακεδονικές πόλεις. Τα μηνύματα της σημερινής μέρας είναι πολλά. Συμπυκνώνονται στην ενότητα που πρέπει να έχουμε ως έθνος και στην αποφασιστικότητα να διεκδικούμε τα εθνικά μας δίκαια. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Χρόνια πολλά σε όλους" 

 

 

Δήλωση κ. Σ. Μαυρίδου

«Καλημέρα και χρόνια πολλά. Για πολλοστή φορά γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης μας, αλλά συγχρόνως γιορτάζουμε και την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα. Τα μηνύματα επίκαιρα παρά ποτέ στη σημερινή ημέρα. Υπερηφάνεια, συγκίνηση, αλλά μηνύματα ενωτικά. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, συγχαρητήρια στους συλλόγους, σ όλους όσους συμμετείχαν στην παρέλαση και να είμαστε πάντα καλά με ειρήνη, ενότητα, συγκίνηση, έτσι όπως απαιτεί η Ελλάδα μας και η Μακεδονία μας. Χρόνια πολλά».  

 

Δήλωση κ. Κουκοδήμου

 «107 χρόνια πέρασαν από την απελευθέρωση της Κατερίνης. Σήμερα χαρήκαμε όλοι τους μαθητές της πόλης μας που παρέλασαν με κάθε μεγαλοπρέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου Κατερίνης που σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να κάνουν μια γιορτή αντάξια των προσδοκιών του κόσμου και βεβαίως τον Δήμαρχο του Μόοσμπουργκ που μας τίμησε με την παρουσία του, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Μάινταλ της Γερμανίας και βέβαια τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο οποίος ήλθε για την παρέλαση και μάλιστα μας κάλεσε και στην παρέλαση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 27 του μηνός». 

 

Δήλωση κ. Χιονίδη

«Είναι σπουδαία μέρα. Είναι ημέρα που κατέθεσαν την ψυχή και τη ζωή τους οι πρόγονοί μας για την ελευθερία. Γι αυτό το ιδανικό που στηρίζεται στην Ελλάδα, που γεννήθηκε στην Ελλάδα μαζί με τη Δημοκρατία. Τιμή και δόξα λοιπόν σ αυτούς οι οποίοι πέσανε για να ‘μαστε σήμερα ελεύθεροι, για να τους τιμούμε και να έχουμε ένα τεράστιο μήνυμα απ αυτούς. Ότι αξίζει τον κόπο να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να μπορέσει η Ελλάδα να είναι εκεί που της αξίζει. Και βλέπουμε ότι υπάρχει αυτή η προσπάθεια την οποία θα στηρίξουμε όλοι οι Έλληνες. Η Ελλάδα αξίζει την ελευθερία της κι απ τα οικονομικά δεσμά, αλλά και από τις πιέσεις, ώστε να μπορέσουμε να μεγαλουργήσουμε. Το μέλλον είναι εδώ, ξεκινάμε με δύναμη και πίστη. Είμαι σίγουρος πως θα το πετύχουμε. Η Ελλάδα ξαναγεννιέται, ξαναγεννιέται και γίνεται η δυνατή Ελλάδα, αυτή που όλοι σκεφτόμαστε και όλοι οραματιζόμαστε. Χρόνια πολλά, συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρελάσαν με τόση θέρμη πέρα από το παλιό το τοξικό περιβάλλον που προσπάθησε να δημιουργηθεί, όπως επίσης και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και της περιοχής μας οι οποίοι έδωσαν αυτή τη λαμπρότητα σ όλη αυτή την παρέλαση. Χρόνια πολλά».  

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης