ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Υπογράφηκε η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργοδότες στα αρτοποιεία που ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα αρτοποιεία όλης της χώρας με Π.Κ. 8/22-05-2019.

Περισσότερα...

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.Α.ΑΤ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

 

Μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση ενημέρωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού έγινε χθες 16/5 στο πνευματικό κέντρο του δήμου Κατερίνης, "Εκάβη". Με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη, του Διοικητή του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και του υπ.Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και αγρότη Βλάση Τσιόγκα. 

Περισσότερα...

Κατά τη διάρκεια  του  «4ου Ελληνικού Σαββατοκύριακου»  στο Βελιγράδι,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με είκοσι δύο τουριστικούς  πράκτορες  μέλη της Εθνικής Ένωσης Τουριστικών Γραφείων (YUTA) Βελιγραδίου με σκοπό τη συνεργασία για την προώθηση του Πιερικού τουρισμού. 

Περισσότερα...

Με εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της πειραματικής καλλιέργειας μαρουλιών, το πότισμα των οποίων έγινε με χρήση… νανοφυσαλίδων. Η ανάπτυξη των φυτών ήταν σημαντικά καλύτερη σε σύγκριση με εκείνη που ποτίζονταν συμβατικά. Η εφαρμογή του πειράματος πραγματοποιήθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στο πλαίσιο σχετικού ερευνητικού προγράμματος που γίνεται σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το ΤΕΙ Καβάλας. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Περισσότερα...

Η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ,στο πλαίσιο δημοσιοποίησης της πρώτης πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων για έργα ιδιωτικού ενδιαφέροντος στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, διοργάνωσε ανοικτές ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.

Περισσότερα...

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. Βελιγραδίου

Εθιμοτυπική συνάντηση στην  Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Γ. Γραμματέας κ. Α. Κόκκινος με τον Επικεφαλής του Γραφείου Ο.Ε.Υ., Γενικό Σύμβουλο A΄  κ. Xαράλαμπο Κουναλάκη.

Περισσότερα...

Ένα διήμερο μύησης στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, μοναδικές ξεναγήσεις στα αμπελοτόπια με θέα τον Όλυμπο και εξαιρετικές γευστικές δοκιμές πρόσφερε το «Κτήμα Κούρτη» το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκδήλωσης «Ανοιχτές πόρτες Οινοποιείων»

Περισσότερα...

Λύση σε ένα πολύ σημαντικό εξαγωγικό κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής, την υδατοκαλλιέργεια, δίνει η θεσμοθέτηση της πρώτης στη χώρα ΠΟΑΥ, στη θαλάσσια περιοχή Πιερίας του Θερμαϊκού Κόλπου (ΦΕΚ Δ΄ 206/09.05.2019). 

Περισσότερα...

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους – υπόχρεους επαγγελματίες τεχνίτες, ότι σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4608/2019 (Φ.Ε.Κ. 66 / τ. Α’ / 2019) δόθηκε παράταση για την αντιστοίχιση των υφιστάμενων αδειών των αντίστοιχων δραστηριοτήτων που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με παλαιότερες διατάξεις.

Περισσότερα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης