Ένα διήμερο μύησης στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, μοναδικές ξεναγήσεις στα αμπελοτόπια με θέα τον Όλυμπο και εξαιρετικές γευστικές δοκιμές πρόσφερε το «Κτήμα Κούρτη» το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκδήλωσης «Ανοιχτές πόρτες Οινοποιείων»

 

Η Πιερία μπαίνει δυναμικά στο χάρτη των οινικών προορισμών, έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά οργανωμένα επισκέψιμα οινοποιεία, ενώ τα παραγόμενα κρασιά κερδίζουν συνεχώς διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συμμετοχή στις πανελλήνιου χαρακτήρα εκδηλώσεις όπως το διήμερο «Ανοιχτές πόρτες Οινοποιείων» και η ανταπόκριση επισκεπτών όχι μόνο από την Πιερία και την Ελλάδα, αλλά και τουριστών απ όλο τον κόσμο, δείχνει το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την προοπτική αυτής της μορφής τουρισμού για την Πιερία.

Ένα από τα τέσσερα οινοποιεία που άνοιξαν τις πόρτες τους το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου 2019 ήταν το «Κτήμα Κούρτη» που βρίσκεται στα ριζά του μεγαλοπρεπούς Όλυμπου στη Ράχη Πιερίας.

Ο ιδιοκτήτης, Αποστόλης Κούρτης, οργάνωσε το διήμερο με μεράκι. Το Σάββατο δέχτηκε τους επισκέπτες έξω στους αμπελώνες, ενώ την Κυριακή στον διαμορφωμένο χώρο της αυλής του οινοποιείου στο χωριό.

 

Το Σάββατο ήταν κυρίως η μέρα των οργανωμένων ομάδων που έφτασαν, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αμπελώνα, μέσω εκδρομικών γραφείων και προγραμματισμένων εκδρομών από κοντινά ξενοδοχεία της παραλιακής ζώνης της Πιερίας.

Ένα από αυτά τα γκρουπ ήταν πολυεθνικό με συμμετοχές από Αμερική, Χονγκ Κογκ, Ρωσία, Ισλανδία, Κίνα, Ιρλανδία και Γερμανία.

Όλοι στάθηκαν με δέος κάτω από τον μεγαλειώδη Όλυμπο, μαγεύτηκαν από την οργιώδη φύση και ταξίδεψαν στα γευστικά μονοπάτια των εξαιρετικών οίνων του Κτήματος Κούρτη που συνδυάστηκαν με εξαιρετικά εδέσματα, αλλά και ολόφρεσκα κεράσια που προσφέρθηκαν από τα διπλανά κτήματα του Κερασώνα της Ράχης.

Όλοι μυήθηκαν και μίλησαν την μοναδική γλώσσα του Διόνυσου που είναι το κέφι και ο χορός και έκλεισαν την επίσκεψη χορεύοντας το διεθνές συρτάκι.

 

Την Κυριακή η γιορτή μεταφέρθηκε στην αυλή του οινοποιείου με πλήθος επισκεπτών είτε μεμονωμένων, είτε σε παρέες. Όλοι μαζί κάθισαν κάτω από τον παχύ ίσκιο δοκίμασαν ποικιλία οίνων και εδεσμάτων που πρόσφερε ο Αποστόλης Κούρτης. Διακρίναμε και τους Ελεύθερους Ποδηλάτες Πιερίας οι οποίοι συνδύασαν την ποδηλατοβόλτα τους με μια στάση στη οινική απόλαυση.

 

Το Κτήμα Κούρτη, το οποίο  είναι πάντα διαθέσιμο για οινικές απολαύσεις, αλλά  και όλα τα επισκέψιμα οινοποιεία της Πιερίας αποτελούν μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία. Προγραμματίστε μια επίσκεψη για να μυηθείτε στο μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να βιώσετε  και να απολαύσετε  ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης