ΥΓΕΙΑ

Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού που προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί 4.500 Ελληνίδες κάθε χρόνο. Παρά τη συχνότητά της, η ασθένεια σήμερα αντιμετωπίζεται, αρκεί να διαγνωστεί νωρίς.

Περισσότερα...

Το νέο γερμανικό σύστημα απεικόνισης που βοηθά με αξιοπιστία τους γιατρούς στην ταχεία ανίχνευση νέων, αλλοιωμένων και κακοήθων σπίλων.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα προαγωγής της υγείας, με τίτλο «Υγιεινή κατά την Έμμηνο Ρύση» υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, σε συνεργασία με τον Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθήτριες  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και αφορά την ενημέρωση των μαθητριών για την ατομική υγιεινή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. 

Περισσότερα...

Τα αντηλιακά των κολυμβητών απελευθερώνουν μέταλλα μέσα στο θαλασσινό νερό, σύμφωνα με ισπανική έρευνα στη Μεσόγειο.

Είναι γνωστές οι πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις που έχουν για τα κοράλλια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς τα υπεριώδη φίλτρα που έχουν τα αντηλιακά που φοράνε οι κολυμβητές, όταν μπαίνουν στο νερό.

Περισσότερα...

 

Γράφει ο Γεώργιος Κόκκινος*

ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ και/ή ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ μπορεί να προκαλέσουν διάφορες παθήσεις τις Σπονδυλικής στήλης  όπως:

-       - Εκφύλιση του Μεσοσπονδύλιου δίσκου

-       -  Δισκοκήλη

-       - Σπονδυλοαρθρίτιδα

-       - Σπονδυλική Στένωση

Περισσότερα...

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στο 34o Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (4-6 Απριλίου 2019), στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305). Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρία Θεσσαλονίκης. 

Περισσότερα...

Γράφει ο Γεώργιος Κόκκινος 

Ορθοπαιδικός  Χειρουργός

Η υδροθεραπεία είναι ένας γενικός όρος που καλύπτει κάθε είδους παρέμβαση στο νερό, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και τη λουτροθεραπεία ή την άσκηση. 

Περισσότερα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός στην Πιερία

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα τηλεόρασης