Κλιματική αλλαγή; κλιματική κρίση; ανθρώπινη κρίση; Τι συμβαίνει;

Μια διαφορετική προσέγγιση σε όσα ακούμε κατ επανάληψη και όλο και περισσότερο επικρατούν κι διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας.

Μια συζήτηση που αξίζει να αφιερώσετες χρόνο και να την ακούσετε.

Πριν ακούσετε την συζήτηση, για να πάρετε το νήμα της σκέψης, ξεκινήστε διαβάζοντας την απάντηση που έδωσε ο Οδυσσέας Ελύτης μετά την βράβευσή του με το Βραβείο Νόμπελ σε συνέντευξη που έδωσε και στην συγκεκριμένη ερώτηση: «Τι σας ανησυχεί περισσότερο όταν αναλογίζεστε το μέλλον;»
«Είναι η βαρβαρότητα, την βλέπω να έρχεται μεταμφιεσμένη κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί καθυπόταξη του ανθρώπου για τον πλήρη εξευτελισμό του για την ατίμωσή του, οπόταν αναρωτιέται κανείς γιατί παλεύουμε νύχτα μέρα κλεισμένοι στα εργαστήριά μας; Παλεύουμε για ένα τίποτε που ωστόσο είναι το παν. Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί που όλα δείχνουν ότι δεν θα αντέξουν για πολύ, είναι η ποιότητα που γι΄ αυτήν δεν δίνει κανείς πεντάρα, είναι η ολότητα του ατόμου που βαίνει προς την ολική της έκλειψη, είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό, είναι η αμάθεια και το σκότος. Ότι οι λεγόμενοι πρακτικοί άνθρωποι κατά πλειονότητα οι σημερινοί αστοί μας κοροϊδεύουν είναι χαρακτηριστικό, Εκείνοι βλέπουν το τίποτε, εμείς το παν. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Θα φανεί μια μέρα, όταν δεν θα είμαστε πια εδώ. Θα είναι όμως, εάν αξίζει το έργο κάποιου από εμάς. Και αυτό θα σώσει και την τιμή όλων μας και της εποχής μας»

Η συζήτηση με τον Δρ. κο Χρήστο Ι. Κολοβό στην εκπομπή “Μαρτυρία” του καναλιού TOP CHANNEL Δυτικής Μακεδονίας (2.11.2023) ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ