Κύριε Φώντα Μπαραλιάκο… «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»

Αμόλησε καλούμπα ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος και σαν καλός μαθητευόμενος του νεοφιλελευθερισμού, πήρε την σκυτάλη από τον  αρχηγό του κόμματος του, και με το ύφος περισπούδαστου πολιτικού, αιτιολόγησε σε κείμενο του, της χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης, να απαγορέψει τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και τις συναθροίσεις  άνω των 3 ατόμων.

Αν νοιαζόταν πραγματικά για την υγεία του λαού η κυβέρνηση της ΝΔ όπως προσπαθεί να μας πείσει ο βουλευτής, δεν θα άνοιγε άρον άρον τον τουρισμό το καλοκαίρι, καθ’ υπόδειξη  των μεγάλων του κλάδου κουρελιάζοντας  κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο και κανόνες ασφαλείας.

Δεν θα άφηνε εργαζόμενους και νέους να συνωστίζονται μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που καθημερινά μετακινούνται για να πηγαίνουν στις δουλειές τους, με αποτέλεσμα τα μέσα μεταφοράς να έχουν μετατραπεί σε εστίες μετάδοσης του Κορονοιού όπως έχουν υπογραμμίσει δημόσιοι επόπτες υγείας.

Δεν θα νομοθετούσε μέσα το καλοκαίρι την αύξηση 25 μαθητών ανά τάξη, όταν είχε προηγηθεί ένα λοκ ντάουν και ήδη η επιστημονική κοινότητα είχε ανοίξει την συζήτηση για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

 Αν νοιαζόταν η κυβέρνηση για την υγεία του λαού θα προχωρούσε σε μαζικά δωρεάν τεστ σαν προληπτικό μέτρο που θα περιόριζε τα κρούσματα του Κορονοιού.

Θα προχωρούσε σε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού νοσηλευτών, γιατρών, ΕΚΑΒ, βοηθητικού προσωπικού και δεν θα άφηνε γυμνό το δημόσιο σύστημα υγείας που μόλις προχθές  ψήφισε  διάταξη για την πρόσληψη 300 γιατρών με τρίμηνες συμβάσεις.

Τι μέτρα πήρατε για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε βιομηχανίες και μεγάλους χώρους δουλειάς όταν είχαμε μαζικά κρούσματα Κορονοιού όπως σε επιχειρήσεις Κονσερβοποιίας και τυποποιήσεις τροφίμων ?

 Τι μέτρα είχατε πάρει για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές που με το άνοιγμα των σχολείων θέρισε ο Κορονοιός με αποτέλεσμα να τα κλείσετε τα σχολεία όταν οι μαθητές σας είχαν προειδοποιήσει και εσείς πάλι τους απειλούσατε ?

Για αυτό αφήστε τα παραμύθια ότι οι εκδηλώσεις για το  Πολυτεχνείο θα αποτελούσαν υγειονομικές βόμβες, όταν το ίδιο το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα  έχει αποδείξει, ότι μπορεί να παίρνει εκείνα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά τους ειδικούς  και να προστατέψει κάθε μετάδοση του Κορονοιού όπως έγινε στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και όχι μόνο.

Το πρόβλημα σας είναι το ίδιο το Πολυτεχνείο  αυτό που πρεσβεύει τα αιτήματα και συνθήματα του.

Βρήκατε φέτος την ευκαιρία με αφορμή τον covid να το επιτεθείτε πιο μεθοδικά, βγάζοντας από την φαρέτρα σας όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό, για να εκφοβίσετε, να τρομοκρατήσετε.

 Θέλετε να σκορπίσετε ανά την επικράτεια πέπλο σιωπής, να έχετε τον λαό φιμωμένο και κλειδωμένο μέσα στο σπίτι, για να τον βομβαρδίζεται μονομερώς από τα μεγάλα ΜΜΕ που βρίσκονται στην υπηρεσίας σας και βιώνει  μια πρωτοφανή κλίμακα κυβερνητικής και συστημικής προπαγάνδας.

Πάντα ενοχλούσε στην παράταξη που έχει μαζέψει όλα τα ορφανά του δικτάτορα Παπαδόπουλο και Παττακού ( Γεωργιάδη, Πλεύρη, Βορίδη) ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου και η τιμή που δίνει ο λαός μας σε αυτό.

Ενοχλεί το διαχρονικό αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα, η ανυπακοή και η λαϊκή πάλη για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που συνενώνονται με τα σύγχρονα αιτήματα, για πραγματική – ουσιαστική δημόσια και δωρεάν υγεία, για να προστατεύει ο λαός από την Πανδημία.

Το Πολυτεχνείο συμβολίζει την ανυποχώρητη πάλη του λαού μας, αναδεικνύει την δύναμη του όταν αγωνίζεται οργανωμένα – μαζικά – μαχητικά – πολιτικά.

Αυτό  πρέπει να κάνει και στις σημερινές συνθήκη για να προστατευτεί η υγεία του, να μην επιτρέψει τα σπασμένα της νέας επερχόμενης οικονομικής κρίσης να τα φορτώσουν πάλι στην πλάτη του, να βάλει τις υποθήκες για την αντεπίθεση για την ζωή που του αξίζει.

 Μπορεί ο κύριος Μπαραλιάκος να έμαθε καλά το «μάθημα» του από τον πρόεδρο του κόμματος του αλλά πρέπει να ξέρει «ότι σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» και να αφήσει κατά μέρους τα εκβιαστικά διλήμματα που βάζει για να κάνουν τον λαό συνένοχο και ουρά των επιδιώξεων της άρχουσας τάξης.

Για αυτό αφήστε τις αντιγραφές του αρχηγού σας  για «ιδεολογικά άβατα», «καπηλείες» και «καριέρες».

Σας είναι αγκάθι το Πολυτεχνείο γιατί τόσα χρόνια δεν μπορέσατε να το μετατρέψετε εσείς και συνακόλουθοι σας στον θώκο της αστικής εξουσίας σας σε μουσειακό έκθεμα.

Αυτό είναι που σας πονά γιατί τα διαχρονικά συνθήματα – αιτήματα του Πολυτεχνείου ακόμα εμπνέουν νέους ανθρώπους, εργαζόμενους, τον λαό γενικότερα, όπου και φέτος θα διαδηλώσει με όλα τα μέτρα προστασίας κόντρα στις απειλές, τον εκφοβισμό και τον αυταρχισμό της  κυβέρνησης.

Σαββίδης Παναγιώτης