ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Πιερίας : Κάλεσμα για την πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ

Η απεργία της 28ης Φλεβάρη, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και πολλά εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα, έρχεται σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών διεργασιών και κινητοποιήσεων.

Με τους εργαζομένους να δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία των κοινωνικών αγαθών όπως της παιδείας και της υγείας, για αυξήσεις στους μισθούς και για δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει νομιμοποιήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ.

 Με τους αγρότες στα μπλόκα να παλεύουν για να συντηρήσουν τα τσακισμένα εισοδήματά τους, κόντρα στην ανεπάρκεια του κυβερνητικού σχεδιασμού και την έλλειψη μακροπρόθεσμης στρατηγικής.

Αλλά και με τη νέα γενιά, τους φοιτητές, τους μαθητές και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα στο δρόμο του αγώνα για 7η συνεχή εβδομάδα, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποτελεί την κορύφωση του σχεδίου υποβάθμισης και υπονόμευσης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Ένα νομοσχέδιο που καταπατά το σύνταγμα, εμπορευματοποιεί τα πτυχία και τις σπουδές, εντείνει τις ανισότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν πρέπει να περάσει!

Η απάντηση στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα δοθεί από την ίδια την κοινωνία!

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις σωματείων, φορέων, συνδικάτων σε όλη τη χώρα!

Συμμετέχουμε στην απεργία και στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Πιερίας