Ντελήριο

Διαβάζοντας τον τίτλο, άραγε τι να περιμένεις για τη συνέχεια; Για να μη χάνεις τζάμπα τον χρόνο σου, σού λέω ευθέως ότι πρόκειται για συνδικαλιστικό κείμενο, οπότε μπορείς απλά να σταματήσεις την ανάγνωση ή να συνεχίσεις με δική σου ευθύνη.

Χμ. Επέλεξες το δεύτερο. Μπορεί να είσαι απλά περίεργος ή να έχεις χρόνο για χάσιμο.

Για να μην το ξεχάσω, θα ξεκινήσω πρώτα από αυτό, που μου καίει τα σωθικά. Εσύ, που δεν είσαι περίεργος και κουτσομπόλης, μπορείς να προσπεράσεις την επόμενη παράγραφο Ντελήριο

Αγαπητή Ιωάννα, γνωριζόμαστε πάνω από 25 χρόνια. Να μην πω πόσα ακριβώς, διότι προδίδω και την ηλικία μας. Σ’ αυτά τα χρόνια δεν σε πείραξα ποτέ, δεν σε έβλαψα, δεν σε πρόσβαλα ούτε ασχολήθηκα με την προσωπική σου ζωή. Αν σε ενοχλούν κείμενα όπως αυτό, μπορείς απλά να μην τα διαβάζεις. Χάριν της μακροχρόνιας γνωριμίας μας, αν θέλεις, μπορείς να με αποκαλείς Γιώργο. Αν πάλι δεν θέλεις, δεν πειράζει. Το «κ. Βαρδακώστα» είναι μια χαρά. Επειδή όμως δεν είσαι ο Λοχαγός μου στο στρατό, ούτε το αφεντικό (που δεν έχω), τα «άστα αυτά Βαρδακώστα» κράτα τα για τους μαθητές σου. Λίγη ευγένεια δεν έβλαψε κανέναν, ειδικά όταν επισκεπτόμαστε το σχολείο σου και ακούμε τον φίλο σου και Υποδιευθυντή του σχολείου να μας βρίζει χυδαία, σα να είναι νταβατζής της Τρούμπας και όχι εκπαιδευτικός.

Αυτά για αρχή, επειδή ο ψυχίατρος μου είπε να μην τα κρατάω μέσα μου, αλλά να τα λέω ή να τα γράφω για να ξαλαφρώνω. Κάτι σαν εξομολόγηση ένα πράγμα. Ας πάμε τώρα στα πιο ενδιαφέροντα και ψυχαγωγικά.

11 και 14+1

– Τι έγινε παιδιά; Το πήρατε κι εσείς;

– Εγώ ναι.

– Κι εγώ.

– Εγώ όχι, όμως αρκετοί του κλάδου μου το πήρανε.

– Εγώ έκανα αίτηση μόνος μου.

– Πειράζει, που εγώ δεν καταλαβαίνω; Τι πήρατε όλοι εσείς ρε παιδιά;

– Το email. Εσύ δεν το πήρες;

– Ποιο email;

– Για την αξιολόγηση.

– Για την αξιολόγηση; Όχι δεν το πήρα. Και ίσως γι’ αυτό δεν το πήρα. Επειδή δεν φοβάμαι.

Πώς κάνετε έτσι ωρέ; Σαν μαθητούδια που φοβούνται μην τους εξετάσει ο δάσκαλος. Προς στιγμήν νόμισα ότι παίζω στην διαφήμιση για τα τιμολόγια του ρεύματος.

Όμως, ας σοβαρευτούμε λίγο, όπως είπε και η Μαρία. Διότι για κάποιους το θέμα είναι σοβαρό και μπορεί να έχουμε εγκεφαλικά και εμφράγματα.

Τις πταίει; Χωρίς καμία αμφιβολία οι συνδικαληστές (μη διορθώνεις τυπογράφε). Οι επαγγελματίες κομματικοί συνδικαληστές, που στις εκλογές ληστεύουν τις ψήφους σου (καμία φορά και το ταμείο του σωματείου).

Ας θυμηθούμε όμως. Ο κάθε υπουργός έλεγε:

– Παιδιά, ελάτε να συζητήσουμε.

– Δεν είμαστε παιδιά.

– Συγνώμη, επειδή βλέπω ότι φοράτε σανδάλια, βερμούδες και τα σχετικά.

– Όχι. Δεν ερχόμαστε.

– Βρε, ελάτε ν’ ακούσω τις απόψεις σας.

– Όχι. Ο διάλογος είναι προσχηματικός.

– Ελάτε.

– Όχι.

– Οχιά διμούτσουνη. Μη σώσει και ’ρθείτε. Ακόμα καλύτερα, θα κάνω ότι θέλω εγώ.

Όπερ και εγένετο. Ο υπουργός αποφάσισε μόνος του και προέκυψε τερατογένεση.

– Και τώρα τι γίνεται;

– Ας κάνουμε Γενική Συνέλευση.

– Και δεν κάνουμε; Έτσι κι αλλιώς οι Γενικές Συνελεύσεις είναι σαν τις στάσεις (όχι του λεωφορείου). Την ίδια συμμετοχή έχουνε.

– Θα γίνει χαμός. Πρέπει να βρούμε έναν μεγάλο χώρο, να μας χωράει όλους.

Και ο χαμός έγινε. 1, 2, 3 … 26. Ναι, δεν χρειάζεται να ξέρετε να μετράτε πάνω από το 26. Θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω από τα δάχτυλα χεριών και ποδιών. Για την ακρίβεια 11 και 14+1. Ok, μεταφράζω. 11 συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων (μερικοί εξ αυτών πρώην συνδικαλιστές) και 14 συνδικαλιστές. Εντάξει, θα πω και το +1 τι είναι, αν και κανονικά θα έπρεπε να είσαι εκεί, να το δεις με τα μάτια σου. Το +1 είναι ο Πρόεδρος του Τίποτα. Ναι καλά το διάβασες. Εμφανίστηκε και σχεδόν αμέσως εξαφανίστηκε. ΘΡΑΣΟΣ! Αυτός που σας προέτρεπε να συμμετέχετε στην απεργία αποχή. Αυτός, που έσπευσε ο ίδιος να αξιολογηθεί στις κρίσεις των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και να αριστεύσει. Αυτός που δεν είχε κανέναν ενδοιασμό, ως Διευθυντής πλέον, να αξιολογήσει τους νεοδιόριστους συναδέλφους της σχολικής του μονάδας, τους οποίους πριν ο ίδιος προέτρεπε σε απεργία αποχή από την αξιολόγηση!

Για το τι ειπώθηκε (και το τι δεν ειπώθηκε από την απούσα ΔΑΚΕ) έχεις ενημερωθεί από προηγούμενο κείμενο του αιρετού. Όπως έχουμε πει, οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι ανοικτές και μπορεί να τις παρακολουθήσει οποιοσδήποτε συνάδελφος. Επιπλέον είναι και δωρεάν. Από τα λίγα είδη ψυχαγωγίας, που είναι ακόμα δωρεάν. Το ίδιο όμως ισχύει και για τις Γενικές (ο Θεός να τις κάνει) Συνελεύσεις.

Λείπει ο μαϊντανός από τη Γενική Συνέλευση; Όχι βέβαια. Του Αετού ο γιος είναι πανταχού παρών. Παρών σωματικά μόνο, διότι πνευματικά είναι αλλού γι’ αλλού. Του μίλησε κανείς; Όχι. Τον έβρισε κανείς; Όχι. Όταν με βλέπει όμως, είναι όπως ο μαινόμενος ταύρος, που βλέπει το κόκκινο πανί του Ταυρομάχου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια ο Ταυρομάχος δεν πρόλαβε καν να κουνήσει το πανί. Ο ταύρος χυμάει εναντίον μου και ο οχετός ξεχειλίζει.

– Φασίστα, φασισταριό, αλήτη, κοπριά. Φασίστα , φασίστα, φασίστα. Αν τολμάς κάνε μου μήνυση.

Όλε.

Θυμίζω ότι η αυτή δεν είναι η πρώτη φορά και θυμάμαι τη ρήση του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, ότι ο κόκκινος φασισμός είναι χειρότερος από τον μαύρο. Απειλές και ύβρεις 12 χρόνια τώρα. Σοβαρά τώρα είδες να φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα; 693*****69. Είναι το τηλέφωνο ενός πολύ καλού ψυχιάτρου, που θα σε βοηθήσει πραγματικά στη διαχείριση του θυμού σου. Διότι στην κατάσταση, που είσαι, είσαι ακατάλληλος και για την τάξη και για Υποδιευθυντής. Αν θέλεις να μάθεις και τα υπόλοιπα νούμερα, ευχαρίστως να σε εξυπηρετήσω, να βρεις την υγειά σου. Πάντως αν ήμουν ο Στάλιν, θα σε έστελνα χωρίς δεύτερη σκέψη στα Γκουλάγκ, διότι είσαι ντροπή για το κόμμα και τους απανταχού συντρόφους.

Όμως η κατρακύλα, όπως θα διαβάσεις αγαπητέ αναγνώστη, δεν σταματά εκεί.

– Να καταργηθεί η δημοκρατία.

– Τάσο, τι κάνεις τώρα;

– Καταθέτω πρόταση.

– Τάσο.

– Τι; Δεν έχω το δικαίωμα να καταθέσω πρόταση. Να καταργηθεί η δημοκρατία και οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Ένας να τον μαζέψει. Αυτά δεν τα λένε από πριν. Πρώτα γίνεται η επανάσταση των ανυποψίαστων μπολσεβίκων και μετά επιβάλλεται η δικτατορία του προλεταριάτου. Άμα τα λες από πριν δεν έχει γούστο. Άλλωστε, όπως είπε και η συντρόφισσα Θεοδώρα, οι αλλαγές γίνονται από το 5% της κοινωνίας (ακριβώς όσο θα είναι το ποσοστό του ΠΑΜΕ στις εκλογές). Μ’ άλλα λόγια τις αλλαγές τις κάνουν τα μέλη του κόμματος.

Marschieren wir zusammen

Ε, τώρα δεν ήθελα να το γράψω, αλλά θα το γράψω. Η συνδικαλιστική παράταξη με τα σφυροδρέπανα, ναι αυτή, που όποιοι κι αν εκλέγονται στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο για να φτάσει η σειρά του τελευταίου, ο οποίος μάλιστα δεν είναι καν μέλος της Ε.Λ.Μ.Ε., ναι αυτοί, ακούστε τι σκέφτηκαν. Εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των συναδέλφων για την ατομική αξιολόγηση, έστησαν το ακόλουθο σκηνικό:

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:30. Συνεδριάζει το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας.

– Καλησπέρα.

– Βρε, καλώς της συναδέλφισσες. Πώς από δω;

– Εε, να, μας είπαν για μία ενημέρωση.

– Ενημέρωση για ποιο πράγμα;

– Για την αξιολόγηση.

– Α, ωραία. Το έχουμε και ως θέμα στην ημερήσια διάταξη. Καθίστε. Έτσι κι αλλιώς οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ανοικτές (και δωρεάν, να υπενθυμίσω εγώ).

– Η Στέλλα δεν είναι εδώ;

– Η Στέλλα; Ποια Στέλλα;

– Έγραψε κάτι στην ομαδική.

– Α, αυτή η Στέλλα. Που έκανε εκπρόθεσμη δήλωση τοποθέτησης και απειλούσε Θεούς και Δαίμονες για να γίνει δεκτή;

– Εεεε;

Μπέρδεμα; Και όμως τα παράλληλα σύμπαντα συναντώνται. Ξαφνικά εμφανίζονται ως από μηχανής Θεοί οι υπαίτιοι του «μπερδέματος», που ΠΑΝΕ παρέα και το μυστήριο λύνεται. Πρόκειται για άλλη συνάντηση, υποτίθεται ενημερωτική για την αξιολόγηση, που διοργάνωσαν αυτοί, που στην αντάρα χαίρονται (μεταξύ αυτών και του Αετού ο Γιος), εντελώς συμπτωματικά, την ίδια ώρα της συνεδρίασης του Δ.Σ. στον ίδιο χώρο, αλλά σε διπλανή αίθουσα!

Είναι αργά για δάκρυα τώρα Στέλλα …

Η συνεδρίαση του Δ.Σ., που είχε και θέμα την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση, συνεχίστηκε κανονικά (τρόπος του λέγειν). Μάλιστα οι κομματικές παρατάξεις ομόφωνα συμφώνησαν στην πρόταση να συνεχιστεί η απεργία-αποχή και αυτή ήταν η εισήγηση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας στη Συνέλευση των Προέδρων, που ακολούθησε στην Αθήνα.

Ωστόσο, ο Αντιπρόεδρος, που μόλις είχε ψηφίσει για τη συνέχιση της απεργίας-αποχής (από τη νοημοσύνη), σηκώνεται και δηλώνει ότι πρέπει να αποχωρήσει, διότι στις 21:00 είχε τηλεσυνάντηση με τον Σύμβουλο της ειδικότητας του για ενημέρωση για την αξιολόγηση!

Το ’πιασες; Απεργία-αποχή για σένα. Αξιολόγηση γι’ αυτούς. Γελάνε και οι πέτρες.

Όπως θα έχεις παρατηρήσει, τόσο στις ταινίες όσο και στις τηλεοπτικές σειρές η αφήγηση, για να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή, κάνει χρονικά άλματα. Από το παρόν στο παρελθόν και από το παρελθόν στο μέλλον. Το παρόν κείμενο, αν ενδιαφέρεται κανείς, πωλείται και ως σενάριο. Επιστροφή λοιπόν στην «Γενική» Συνέλευση των 15, καθότι στο ενδιάμεσο κάποιοι αποχώρησαν για να δουν το δεύτερο ημίχρονο του Ελλάδα-Γεωργία.

Είναι ωραία να υπάρχει αγώνας χωρίς κόστος. Βάζεις μια υπογραφή και απλά απέχεις από την ατομική αξιολόγηση. Νόμιμο, σου λένε σύσσωμα τα συνδικαληστρικά όργανα. Πειθαρχικό παράπτωμα λέει η κυβέρνηση και στέρηση μισθού τουλάχιστον ενός μήνα. Εννοείται και όχι αυτόματη μισθολογική εξέλιξη και αποκλεισμός για 8 χρόνια από τις κρίσεις για στελέχη της εκπαίδευσης. Άλλωστε και τα δικαστήρια έκριναν την απεργία-αποχή παράνομη και καταχρηστική.

Τι λέει όμως ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας; Εκ του σύνεγγυς, σας προτρέπει να συμμετέχετε στην απεργία-αποχή. Στη Γενική Συνέλευση όμως, σε μια κρίση ειλικρίνειας, του ξεφεύγει η αλήθεια:

– Για να είμαστε ειλικρινείς (χαχα) η απεργία-αποχή όσες φορές και να προκηρυχθεί θα βγαίνει παράνομη και καταχρηστική. Οπότε οι συνάδελφοι δεν καλύπτονται. Οι τρίωρες στάσεις εργασίας που έχουν ήδη προκηρυχθεί από την Ο.Λ.Μ.Ε. είναι το μόνο διαθέσιμο εργαλείο για τους συναδέλφους, που δεν επιθυμούν να αξιολογηθούν, για να αποτρέψουν την αξιολόγησή τους μέσα στην σχολική αίθουσα. Όμως δεν τους καλύπτουν από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις αξιολόγησης.

Τι είπε δηλαδή ο Πρόεδρος; Αν κληθείς για να αξιολογηθείς, πρέπει να κάνεις κανονικά τις συναντήσεις με τον Σύμβουλο της ειδικότητας σου, να συμπληρώσεις τα απαιτούμενα στοιχεία στην σχετική πλατφόρμα, να καταθέσεις σχέδιο μαθήματος, να κλείσεις και το ραντεβού με τον Σύμβουλο για την παρακολούθηση της διδασκαλίας και όταν αυτός θα έρθει στο σχολείο σου, να του πεις ότι κάνεις στάση εργασίας. Κι όταν θα ξανάρθει, πάλι το ίδιο ξανά και ξανά.

Και τώρα η ερώτηση κρίσεως. Όταν κάποτε οι στάσεις εργασίας θα τελειώσουν (διότι θα τελειώσουν, είναι σίγουρο) και ο Σύμβουλος έρθει για πολλοστή φορά στο σχολείο σου, αφού του έχεις κάνει μερικά καψώνια, τι βαθμό νομίζεις ότι θα σου βάλει; 

Αγαπητέ αναγνώστη, οι υπόλοιποι 1200 προτίμησαν αντί να έρθουν στη Γενική Συνέλευση, να δουν το Γεωργία – Ελλάδα. Μεγάλη διαφορά δεν έχει πάντως. Και εκεί χάσαμε και εδώ χάσαμε. Μόνο που εκεί το παλέψαμε και χάσαμε στα πέναλτι, ενώ εδώ χάνουμε συστηματικά σε όλους αγώνες τα τελευταία πολλά χρόνια.

Στην δικιά μας την ομάδα βέβαια φταίει ο Πρόεδρος, φταίει ο προπονητής, αλλά φταίνε και οι παίκτες, που άκουσαν τις οδηγίες του άχρηστου προπονητή και του πουλημένου Προέδρου.

Μερικοί τρομάζουν από τους γάμους των ομόφυλων. Μερικές φορές όμως πιο τρομακτικοί είναι οι γάμοι των τάχα ετερόφυλων. ΔΑΚΕ, ΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ, ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ είναι ένα και το αυτό. Ζητάμε συγνώμη από τα ΠΕΚ, δεν είδαμε όμως κανέναν στη Γενική Συνέλευση, όπως δεν βλέπουμε ποτέ κανέναν, παρά μόνο την ημέρα των εκλογών. Σύντροφοι όλων των φυλών, προσοχή. Η πολυγαμία είναι επικίνδυνη και δεν είναι και νόμιμη ακόμα.

Φίμωτρο

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 (όχι δεν ήταν Πρωταπριλιά). Διαβάζουμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 5ο και τελευταίο θέμα «Ανακοινώσεις των παρατάξεων μέσω του σχολικού δικτύου».

Τι εννοεί ο ποιητής;

Πραγματικά δεν σου πάει το μυαλό. Το έχουμε πει όμως πολλές φορές. Το μόνο όπλο μας είναι ο δημόσιος λόγος. Επί 12 χρόνια προσπαθούν εναγωνίως να μας αφοπλίσουν. Και στην προσπάθεια αυτή επιστρατεύουν όλα τα μέσα, ακόμα και τους εκάστοτε Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Πρόταση του Προέδρου. Ναι του Προέδρου, που να θυμίσουμε εκλέχθηκε ύστερα από συνεργασία του 3ου με τον 2ο και τον 4ο των προηγούμενων εκλογών, δηλαδή της ΑΑΚ-ΣΥΝΕΚ, της ΔΑΚΕ και του ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Τι σου είναι όμως αυτή η μνήμη; Ξαφνικά θυμήθηκα την πρόταση, που είχε καταθέσει του Αετού ο Γιός για «αναλογικό, αντιπροσωπευτικό Προεδρείο». Δηλαδή ο 1ος να μη πάρει τίποτα, ο 2ος να γίνει Πρόεδρος, ο 3ος Γενικός Γραμματέας και ο 4ος Αντιπρόεδρος! Δίκαια πράγματα. Και αντιπροσωπευτικά επίσης της ολοκληρωτικής νοοτροπίας των κομματικών «δημοκρατικών» συνδικαληστρικών παρατάξεων.

Όμως το θέμα μας ήταν η πρόταση του Προέδρου.

– Να δεσμευτούν οι αιρετοί της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών (αλλά όχι και της ΔΑΚΕ επίσης) ότι δεν θα αποστέλλουν email στους συναδέλφους, παρά μόνο για υπηρεσιακά θέματα.

– Ορίστε;

– Ναι. Δεν υπάρχει ισοτιμία. Εμείς δεν έχουμε πρόσβαση.

– Κι αν δεν υπακούσουμε, τι θα γίνει;

– Θα κάνουμε έγγραφο προς τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να σας κόψει την πρόσβαση στη λίστα. Ας ψηφίσουμε.

Η ΔΑΚΕ δαγκώνεται λίγο, πολύ λίγο όμως, τόσο δα. Βλέπεις έχουν κι αυτοί αιρετούς με την ίδια ακριβώς πρόσβαση.

– Μισό λεπτό να ρωτήσουμε τον αρχηγό. … Εντάξει το ψηφίζουμε.

Κι έτσι ομόφωνα οι πολλοί αποφάσισαν να μας φιμώσουν, ώστε να μην μαθαίνετε, αυτά που εκείνοι κάνουν ή δεν κάνουν. Χιτλερική δημοκρατία από τις παρατάξεις του «δημοκρατικού» τόξου.

Ντελήριο!

Ως επίλογο κρατήσαμε το καλύτερο. Ο πρώην αιρετός των ΣΥΝΕΚ στο ΚΥΣΔΕ, ο ίδιος, που πρότεινε την αποβολή μας από το προηγούμενο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. (επειδή δεν υπακούσαμε και σας επιτρέψαμε να αποφασίσετε, αν θέλετε αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια το 2020), επί σειρά ετών, έχοντας ως αιρετός πρόσβαση σε όλα τα email όλων των καθηγητών, μάς βομβάρδιζε ανηλεώς με email, που δεν είχαν κανένα απολύτως εκπαιδευτικό ή υπηρεσιακό περιεχόμενο. Αποτελούσαν πολιτικά κείμενα κριτικής στην κυβέρνηση (όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση) και λιβάνισμα στην κυβέρνηση (όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση). Τότε όμως η αντίληψη περί ισοτιμίας δεν υπήρχε.

Τέλος, είμαστε η μόνη συνδικαλιστική παράταξη, που είμαστε αποκλεισμένοι από την ιστοσελίδα της Ο.Λ.Μ.Ε. Και εκεί η ισοτιμία σε όλο της το μεγαλείο!

Εγώ πάντως δεσμεύομαι. Δεσμεύομαι ότι θα γράφω κάθε μέρα ένα κείμενο και θα το στέλνω μέσω της λίστας σε όλους τους συναδέλφους. Και αν κάποιος τολμήσει να μου κόψει την πρόσβαση, θα στέλνω τα κείμενα σε όλα τα blog, τοπικά και πανελλαδικά, μέχρι να καταλυθεί η δημοκρατία και να απαγορευθεί η ελευθερία στην έκφραση.

Το επόμενο μην το διαβάσεις, διότι είναι μυστικό.

Τι σου είπαν οι κομματικές παρατάξεις το 2020 για την αυτοαξιολόγηση; Απεργία-αποχή. Έσπευσαν οι συνάδελφοι να υπογράψουν τα σχετικά κείμενα, απίστευτη αναστάτωση και διχόνοια στις συλλόγους διδασκόντων. Τι έγινε τελικά; Παράνομη και καταχρηστική η απεργία αποχή. Η ΟΛΜΕ δεν τόλμησε ή μάλλον δεν θέλησε να την επαναπροκηρύξει, ούτε και προχώρησε σε κάποιου άλλου είδους κινητοποιήσεις και έτσι η αυτοαξιολόγηση πέρασε κανονικά.

Τι σου είπαν οι κομματικές παρατάξεις για τις ηλεκτρονικές εκλογές του 2020; Αποχή. Μεγάλη «νίκη» για τον κλάδο και υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς αιρετούς (εκτός βέβαια από το ΠΥΣΔΕ Πιερίας).

Τι σου είπαν για τις ίδιες ηλεκτρονικές εκλογές το 2022; Συμμετοχή τώρα. Πάμε για τη δεύτερη νίκη, να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε με την πρώτη νίκη.

Τι σου λένε τώρα με την ατομική αξιολόγηση; Πάλι απεργία-αποχή. Και πάλι παράνομη και καταχρηστική.

Πες τώρα ότι δεν το βλέπεις κι εσύ τόσο καθαρά όσο το βλέπουμε κι εμείς. Το μόνο που καταφέρνουν οι κομματικές παρατάξεις, είναι να περνάει η εκάστοτε κυβέρνηση αυτό που θέλει χωρίς αντίσταση και χωρίς καμία διαπραγμάτευση ή σοβαρή μορφή αγώνα. Επομένως ή ανίκανες είναι και άρα ακατάλληλες να μας εκπροσωπούν ή το πιθανότερο συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις για περνούν χωρίς καμία αντίσταση όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Αν το βλέπεις και συ, στις 16 Μαΐου υπάρχει μόνο μία επιλογή. Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών.

Για ανεξάρτητο ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό.

Για να ακουστεί η φωνή σου.

Για να φτάσουν στο συνέδριο οι δικές σου προτάσεις.

Δώσε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε και είναι βέβαιο ότι δεν θα σε προδώσουμε ποτέ.

Γιώργος Βαρδακώστας