Έκθεση Ζωγραφικής αφιερωμένη στη Γυναίκα

Στην έκθεση συμμετέχει ο καλλιτέχνης Γιώργος Σαράντης με το έργο του “Δελφοί”

Η Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης Αττικής “Το Εργαστήρι”, διοργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής αφιερωμένη στην Γυναίκα. Η Έκθεση ξεκίνησε από τις 4 Μαρτίου, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Σοφ. Βενιζέλου 100), τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ώρα 19.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου 2024.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι και ο Γιώργος Σαράντης με το έργο “Δελφοί”

Ζητήσαμε να μας μιλήσει για την έμπνευση και το έργο του:

Στην Ηλιούπολη τις μέρες αυτές, η Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «το Εργαστήρι», διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογική έκθεση αφιερωμένη στη Γυναίκα, τιμώντας έτσι και την 8η Μαρτίου, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το «ωραίο φύλλο» ενσωματώνεται, παραλλάσσεται και αναδεικνύεται μέσα από τα έργα δημιουργών που ο καθένας τους το προσεγγίζει με την προσωπική του αισθητική και οπτική.

Στην εικαστική αυτή συνάντηση συμμετέχω και εγώ με ένα έργο ιδιαίτερο, μια περίεργη δευτερογενή αποτύπωση μιας στιγμής ανέμελης, μιας παρουσίας όμορφης, ενός τόπου μεταξύ άλλων συνδεδεμένου με μια μυθική γυναικεία μορφή που οι ξακουστοί χρησμοί της διαδραμάτιζαν σημαίνοντα ρόλο στη ζωή εκείνων που αποφάσιζαν να τους λάβουν.

Γι’ αυτό και «Δελφοί».

Γιατί σ’ αυτή τη σύντομη εκδρομή έτυχε να φωτογραφίσω την ανέμελη αυτή πόζα της Αναστασίας μου. Και σε ανύποπτο χρόνο, πριν λίγο καιρό η φωτογραφία αποφάσισε από μόνη της να αλλάξει λίγο μορφή, να «ντυθεί» αλλιώς, να γίνει αυτός ο περίεργος πίνακας από ένα παμπάλαιο πορτάκι, χρώμα και μέταλλο χωρίς όμως να αλλοιώσει την ιστορία και τη στιγμή που αφηγείται.

Αυτή λοιπόν είναι η δική μου θεματική συμβολή μεταξύ και των υπολοίπων αξιολογότατων δημιουργών που επιλέγουν να συμμετάσχουν.

Θα χαρούμε όλοι πολύ να επισκεφθείτε τη γειτονιά μας και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!