Δρ Νέστορας Κολοβός: Η επιτυχία της επιχείρησης εξαρτάται από τους ανθρώπους της!

Προτάσεις και λύσεις για την πετυχημένη επιχειρηματικότητα παρουσίασε στους επιχειρηματίες της Κοζάνης, ο σύμβουλος επιχειρηματικότητας, Δρ Νέστωρ Κολοβός, στην ομιλία του με θέμα «Πετυχημένη επιχειρηματικότητα σε δύσκολους καιρούς», που έγινε στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Μεταφέροντας την εμπειρία πετυχημένων επιχειρηματιών και μιλώντας με απλή και κατανοητή γλώσσα, στάθηκε ιδιαίτερα στη φθίνουσα πορεία της οικονομίας και των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας: «Στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, στην αγορά θα παραμείνουν οι επιχειρήσεις που θα ξέρουν να λειτουργούν καλύτερα. Αυτές θα είναι οι επιχειρήσεις, που οι άνθρωποί τους θα γνωρίζουν περισσότερα και θα κάνουν περισσότερα».

Στη συνέχεια παρουσίασε πετυχημένες πρακτικές και στρατηγικές, που εφαρμόζουν οι κορυφαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, γεγονός που ικανοποίησε τους επιχειρηματίες, καθώς είδαν σ’ αυτές τις στρατηγικές δυνατότητες για να εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους, να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.  

Ο Δρ Νέστωρ Κολοβός, με μακρά εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο του επιχειρηματία και των συνεργατών του για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, τονίζοντας: «Η διαφορά στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων είναι οι άνθρωποί τους. Αυτοί διαχειρίζονται τους πόρους και τα μέσα, αυτοί λειτουργούν τις επιχειρήσεις και αυτοί πετυχαίνουν τα αποτελέσματα. Συνεπώς, όσο καλύτεροι θα γίνονται οι άνθρωποι των επιχειρήσεων, τόσο καλύτερες θα γίνονται οι επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια τόνισε: «Όσο η αγορά έχει χρήματα, όλοι οι επιχειρηματίες είναι ευχαριστημένοι. Όταν όμως η ρευστότητα της αγοράς μειώνεται και ο ανταγωνισμός γίνεται πιο έντονος, τότε τίθεται θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Εκεί πλέον μετράει η ικανότητα του επιχειρηματία και των ανθρώπων του».

Επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω,  ο Δρ Νέστωρ Κολοβός αναφέρθηκε με πίνακες και διαγράμματα σε επιχειρήσεις της περιοχής, όπου οι επιχειρηματίες και το προσωπικό τους εκπαιδεύονται, αξιοποιούν πετυχημένες πρακτικές και στρατηγικές και πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Κλείνοντας, ο Δρ Νέστωρ Κολοβός κάλεσε τους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των πετυχημένων επιχειρηματιών λέγοντας: «Όπως πέτυχαν αυτοί, μπορείτε να πετύχετε κι εσείς. Από εσάς εξαρτάται. Έχετε πλέον στη διάθεσή σας παραδείγματα επιχειρήσεων που πέτυχαν, υπάρχουν οι γνώσεις που χρειάζεστε, υπάρχουν οι άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν. Αξιοποιήστε τα. Έτσι δουλεύουν οι πετυχημένες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Βλέπουν πως πέτυχαν κάποιοι άλλοι πριν από αυτούς και κάνουν κι αυτοί το ίδιο. Γι αυτό, πριν επενδύσετε στην επιχείρησή σας, επενδύστε πρώτα στον εαυτό σας. Αποκτήστε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεστε, εφαρμόστε τις πετυχημένες στρατηγικές ανάπτυξης και πετύχετε. Ξεκινήστε σήμερα να μαθαίνετε και σύντομα τα αποτελέσματά σας θα σας εκπλήξουν ευχάριστα».

Στο τέλος κάλεσε τους επιχειρηματίες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του www.nestorkolovos.gr, όπου υπάρχουν σχετικά βίντεο για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους επάνω στην πετυχημένη επιχειρηματικότητα.