Η Ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της Κίνησης και των ήπιων μεταφορών

Μια εντυπωσιακή εκδήλωση έλαβε μέρος στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη πρόταση ηλεκτροκίνησης με διάφορων τύπων ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήπιας κίνησης, για τις πόλεις της Ελλάδας που επιθυμούν να παρέχουν με σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον τρόπο, υπηρεσίες ποιότητας στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες τους.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ο οποίος αφού έκανε test drive σε ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας δήλωσε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος κατά την βόλτα που έκανε εντυπωσιάστηκε από την λειτουργία του ηλεκτρικού λεωφορείου και ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Automotive Solutions.


Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος δοκίμασε τις δυνατότητες ενός από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Επίσης για τα οχήματα ενημερώθηκαν εκτενώς δήμαρχοι και εκπρόσωποι σχεδόν όλων των δήμων και Περιφερειών της χώρας όπως και επιχειρηματίες και εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων και φορέων.


Ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της κίνησης και των ήπιων οικολογικών μεταφορών, ιδίως μέσα στη πόλη.
Η περίπτωση της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζεται ιδανική για τους δρόμους των πόλεων όπου σύντομα τόσο τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία όσο και τα σύγχρονα και αθόρυβα απορριμματοφόρα θα τα δούμε να κινούνται και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής συμβάλλοντας στην δημιουργία ανθρώπινων πόλεων.