Η Apcopay συνεργάζεται με την Rakuten Viber στις πληρωμές μέσω chatbots για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το διεθνές brand πληρωμών Apcopay, μέλος της Apco Systems, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την δημοφιλή chat messaging πλατφόρμα, Rakuten Viber και φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις πληρωμές μέσω chatbots.

Η Apcopay συνεργάζεται με την Rakuten Viber, μία από τις  ασφαλέστερες και πλέον σύγχρονες πλατφόρμες επικοινωνίας μέσω κλήσεων και ανταλλαγής μηνυμάτων, ώστε οι χρήστες της να έχουν τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών με απευθείας πληρωμή μέσω των chatbots των εμπόρων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Η καινοτόμα λειτουργία πληρωμών παρουσιάστηκε από την Viber πριν μόλις ένα χρόνο, διευκολύνοντας τους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες άμεσα, με ασφάλεια και απευθείας από τα επιβεβαιωμένα chatbots των εμπόρων. Οι πληρωμές μέσω chatbots στο Viber είναι ένας εύκολος τρόπος για μικρές, μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα επιπρόσθετο κανάλι πώλησης και marketing μέσω του οποίου βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους πελάτες τους ώστε να προωθούν πιο αποτελεσματικά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Όλες οι πληρωμές -αρχικά με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και σε επόμενο στάδιο μέσω Apple Pay και Google Pay- δρομολογούνται μέσω της πιστοποιημένης πλατφόρμας πληρωμών PCIDSS (level 1) της Apcopay.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένας παγκόσμιος οργανισμός όπως η Rakuten Viber επιλέγει την Apcopay ως έμπιστο συνεργάτη για να φέρουν την καινοτομία στις πληρωμές. Η πλατφόρμα της Apcopay έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επεξεργάζεται υψηλούς όγκους συναλλαγών με ασφάλεια, ταχύτητα και μέσω πολλαπλών και διαφορετικών μεθόδων πληρωμών. Είμαστε βέβαιοι ότι επιχειρήσεις και καταναλωτές θα αγαπήσουν αυτό το νέο τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ τους», δήλωσε σχετικά ο Πάρης Κορωναίος, Country Manager της Apcopay στην Ελλάδα.

«Η συνεργασία μας με την Apcopay είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες τόσο των επιχειρήσεων όσο και των χρηστών, προσφέροντάς τους μια απρόσκοπτη εμπειρία πληρωμής, προσωπική προσέγγιση, χρηστικότητα που εξοικονομεί χρόνο, καθώς και ιδιωτικότητα και ασφάλεια στα υψηλότερα επίπεδα. Καλωσορίζουμε όλο και περισσότερους οργανισμούς και εμπορικές εταιρείες στο οικοσύστημα των fintech, για να ενστερνιστούν τη νέα πραγματικότητα, μέσα από την συνεργασία μας», σημειώνει ο Momchil Elenkov, B2B Partnerships Director, Rakuten Viber.

Σχετικά με την Apcopay

Η Apcopay είναι ένας διεθνής πάροχος υπηρεσιών πληρωμών που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δέχονται αποδοτικά ηλεκτρονικές πληρωμές. Η Apcopay είναι mobile ready και πιστοποιημένη με PCI Level 1, ενώ προσφέρει προχωρημένη προστασία κατά της απάτης, 3DSecure 2.0 και υπηρεσία επαναλαμβανόμενων  χρεώσεων. Οι smart hosted σελίδες checkout σε συνδυασμό με τις 240 επιλογές πληρωμών προσφέρουν ένα ξεκάθαρο και unified σύστημα, σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται και να εκτελεί πολυκαναλικές πληρωμές αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Η Apco Systems είναι μέλος του Harvest Technology plc, ενός ομίλου αναπτυσσόμενων τεχνολογικών επιχειρήσεων που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε καταναλωτές. Η Harvest είναι μέρος της 1923 Investments plc που δραστηριοποιείται στη Μάλτα, την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Με τη σειρά της, η 1923 Investments plc είναι το επενδυτικό μέλος της Hili Ventures, ο πολύ-θεματικός όμιλος με  συνεργασίες με την McDonald’s και την Apple, εταιρείες logistics, ναυτιλίας και μηχανικής, τεχνολογίας, real estate, ξενοδοχειακές και επιχειρήσεις leasing σε 10 χώρες, από τη Μεσόγειο ως τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με μία ομάδα 9.400 ανθρώπων.

Σχετικά με το Viber

Το Viber είναι μια εφαρμογή κλήσεων και ανταλλαγής μηνυμάτων που συνδέει τους ανθρώπους – ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή από πού προέρχονται. Κάθε μήνα, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι συνδέονται, δωρεάν, με τους αγαπημένους τους μέσω μηνυμάτων, φωνητικών και βιντεοκλήσεων υψηλής ποιότητας και πολλά άλλα. Όλες οι κλήσεις Viber και οι προσωπικές συνομιλίες, καθώς και όλες οι ομαδικές συνομιλίες προστατεύονται από ενσωματωμένη κρυπτογράφηση, ώστε να είναι πάντα ασφαλείς.