Κορονοϊός: 78 νέα κρούσματα – 821 στο σύνολο – 22 οι νεκροί

Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου Ξάνθης

Στην ανακοίνωση της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2020, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως δύο άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο από τον επικίνδυνο κορoνοϊό ανεβάζοντας σε 22 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα. Το δεύτερο θύμα είναι ένας άνδρας που νοσηλευόταν στην Κρήτη. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 75 έτη, εξ αυτών 18 άνδρες και 4 γυναίκες. Τα νέα κρούσματα είναι 78, ανεβάζοντας στους 821 τον συνολικό αριθμό. Όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, 134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. Μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 67 έτη και στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες. Ο κ. Τσιόδρας είπε πως δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση στα νέα κρούσματα.

Ένα ακόμη χωριό σε καραντίνα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από σήμερα 25-3-2020 και για δύο εβδομάδες, ήτοι μέχρι τις 7 Απριλίου, τίθεται σε καραντίνα, η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη μετά από την επιβεβαίωση 9 κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Επιβλήθηκε περιορισμός των μετακινήσεων των κατοίκων χωρίς εξαιρέσεις, ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους των χωριών συνολικά του δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης ενισχύεται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η φροντίδα των αδέσποτων

Ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Τέλος επισήμανε πως η συντριπτική πλειοψηφία ακολουθεί τις οδηγίες, ζήτησε να συνταχθούμε όλοι απέναντι στον αόρατο εχθρό και να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στους μαχητές της πρώτης γραμμής μένοντας σπίτι μας.