Κορονοϊός: 892 τα κρούσματα – 71 νέα και 26 οι νεκροί

Κορονοϊός Covid -19: Ανακοίνωση Πέμπτης 26 Μαρτίου 2020:

Βεβαιωμένα 892 κρούσματα (71 νέα)

57 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τα οποία τα 54 είναι διασωληνωμένα. Από την χθεσινή (25-3-2020) ενημέρωση μέχρι σήμερα είχαμε 4 θανάτους ασθενούντων από τον κοροναϊό – συνολικά μέχρι σήμερα είναι 26. Η  μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 χρόνια, οι 21 είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες, οι περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα.

Στην καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στην χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σ. Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Στην κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Π.Ε. Ξάνθης η οποία κηρύχτηκε σε καραντίνα μέχρι τις 7 Απριλίου και στην ευρύτερη περιοχή βεβαιώθηκαν το τελευταίο 6ήμερο 11 κρούσματα.

Επίσης θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν έξι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και ένας στο Νοσοκομείο Πύργου. Πρώτο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στη Φλώρινα και την Τρίπολη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς τόνισε πως η καλύτερη μέθοδος για να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης, είναι να περιοριστούν δραστικά οι μετακινήσεις.

Κονδύλι 5 εκατ. ευρώ από την ΤτΕ στον ΕΟΔΥ

Η Τράπεζα της Ελλάδος ενισχύει τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με το ποσό των 5.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα κατατεθεί στο λογαριασμό του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διατεθεί για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, κατά την κρίση του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις ανάγκες του.