Κορονοϊός: 95 νέα κρούσματα, 6 νεκροί – Συνολικά 1156 τα κρούσματα, 38 οι νεκροί – Παράταση των μέτρων μέχρι 11 Απριλίου

Κορονοϊός Covid -19: Ανακοίνωση Κυριακής 29 Μαρτίου 2020:

Βεβαιωμένα 1156 κρούσματα (95 νέα)

69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, 6 τα νέα θύματα του ιού το τελευταίο 24ωρο ανεβάζουν το σύνολο των νεκρών σε 38.

Ο κ. Τσιόδρας στην τακτική καθημερινή ενημέρωση, το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου 2020, ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα που είναι όπως και χθες Σάββατο (95), τον αριθμό των νοσούντων που νοσηλεύονται σερ ΜΕΘ οι οποίο παραμένουν επίσης στον ίδιο αριθμό με την χθεσινή ανακοίνωση (69) και όσων δυστυχώς έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό που είναι περισσότεροι (6) και συνολικά 38. Επεσήμανε πως έχουν γίνει συνολικά περισσότερα από 15.000 διαγνωστικά τεστ και πως η καμπύλη δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξησης στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες

Ο κ. Τσιόδρας, μιλώντας για δοκιμαζόμενα φάρμακα και πληροφορίες που βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο, συνέστησε «Προσοχή στην παραπληροφόρηση που μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό» και πως «δεν υπάρχει πανάκεια αυτή τη στιγμή, ούτε θαυματουργό φάρμακο», ενώ επανέλαβε ότι τα φάρμακα έχουν παρενέργειες γι αυτό πρέπει να λαμβάνονται με αυστηρή ιατρική παρακολούθηση.

Στη χώρα μας Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αξιολογεί και  επαναξιολογεί ανά τακτά διαστήματα τα φαρμακευτικά σχήματα που χορηγούνται, εγκρίνει με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και εκδίδει θεραπευτικά πρωτόκολλα βάσει των διεθνών επιστημονικών ενδείξεων αποτελεσματικότητας.

Τόνισε πως η ενότητα δοκιμάζεται, ενώ πολλές χώρες στενάζουν από την επιδημία του κορονοϊού.  «Ευχόμαστε σε όλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, είμαστε συναγωνιστές, ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Πρέπει κι εμείς να συνεχίσουμε ενωμένοι. Κάθε άνθρωπος είναι ιερός, είναι μια ζωή», επισήμανε και επανέλαβε πως η συμμόρφωση με τα μέτρα είναι απαραίτητη».

Η παράταση των μέτρων

Την παράταση των μέτρων ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας πως «περπατάμε πάνω σε λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία μπορεί να αποβεί ολέθρια. Επιμένουμε και μένουμε  σπίτι».

Τα μέτρα που παρατείνονται μέχρι τις 11 Απριλίου

– Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, απόφαση που αφορά όσα είναι ήδη κλειστά.

– Τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, με τροποποποίηση τη δυνατότητα  διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, το οποίο θα αναμεταδίδει λειτουργία.

Παρατείνεται, επίσης, για μία εβδομάδα η καραντίνα σε Δαμασκηνιά- Δραγασιά «για καθαρά επιδημιολογικούς λόγους».

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην επίσκεψη- αυτοψία στους τόπους που τέθηκαν σε καραντίνα, τόνισε ότι επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης, ενώ ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τους κατοίκους και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.