Κυριάκος Μητσοτάκης: “Δεν γνώριζα”

Έτσι απλά! Δυστυχώς, εμείς οι πολίτες, μετά την δήλωση του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές και τις “επισυνδέσεις”, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε..

Τελικά μετά από τριήμερη αναμονή ο πρωθυπουργός μίλησε για να μας πει πως δεν ήξερε τίποτα για τις παρακολουθήσεις, δεν ανέλαβε καμιά ευθύνη και υποσχέθηκε πως θα κάνει αλλαγές στο σύστημα …των παρακολουθήσεων.

Προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις μιλώντας με σοβαρό ύφος, κοιτώντας κατάματα το φακό, μιλώντας κοφτά, αλλά δεν είπε ..”τίποτα για το φόνο”…

Από όλα όσα γράφτηκαν μετά την δήλωση του πρωθυπουργού, ξεχωρίσαμε το άρθρο του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή (ΕΔΩ) και το αναδημοσιεύουμε ως έχει:

Τι δεν μάθαμε -και τι καταλάβαμε- από το «διάγγελμα» του Πρωθυπουργού!

Και οι απορίες που μας μένουν από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Έχουμε, λοιπόν και λέμε- με την πρώτη ανάγνωση της δήλωσης του πρωθυπουργού:

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ:

– Ποιοι και γιατί παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη; Για ποιο λόγο;

– Γιατί χαρακτήρισε «νόμιμη» την παρακολούθηση Ανδρουλάκη;

– Η ΕΥΠ γιατί παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη;

– Έχει ή δεν έχει η ΕΥΠ – ή άλλη κρατική υπηρεσία- το παράνομο λογισμικό Predator ή κάποιο άλλο από τα πλέον σύγχρονα εργαλεία παρακολούθησης που κυκλοφορούν;

– Πώς συνέπεσε και ο σύνδεσμος που παρακολουθούσε τον Θανάση Κουκάκη και που αποπειράθηκε να παρακολουθήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν ο ίδιος; Τόσο …σύμπτωση;

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πολλά ακόμα. Επικεντρώνουμε όμως στο κυρίαρχο: ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνται;

ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ:

– Πως ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά διάθεση να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη! Σε λίγο θα ζητάει και …αποζημίωση από τον Ανδρουλάκη και τον Κουκάκη γιατί τους παρακολουθούσαν!

– Πως οι προτάσεις του δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των παρακολουθήσεων και της λειτουργίας της ΕΥΠ!

– Πως το θέμα των έκτακτων πολιτικών παραμένει ανοιχτό!

– Πως οι δημοσιογράφοι-γελωτοποιοί του βασιλέως θα έχουν πολύ δύσκολες στιγμές να πείσουν πως ο πρωθυπουργός δεν ήξερε και τώρα που έμαθε …λύνει το πρόβλημα.

ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ:

– Υπάρχει κανείς από τους λεγόμενους «πρωτοκλασάτους» της ΝΔ να σώσει την τιμή και τη σοβαρότητα της παράταξής τους; Εκτός, βεβαίως, και αν θέλουν να δικαιώσουν τον Δημήτρη Ρέππα, που όταν αναφερόταν στο ΠΑΣΟΚ έλεγε πως «πρωτοκλασάτοι ονομάζονται εκείνοι που τα κλάνουν …πρώτοι»!

– Πότε θα τοποθετηθεί επί του θέματος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας;