Σ.Η.Π.Ε.: Καταγγέλλουμε την έλλειψη ενημέρωσης και την ελλιπή ενημέρωση προς τα περιφερειακά – τοπικά ΜΜΕ

Επιστολή του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για την έλλειψη και ελλιπή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού από τα περιφερειακά νοσοκομεία στα περιφερειακά και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

Η επιστολή του Σ.Η.Π.Ε.

Προς

Κο Στέλλιο Πέτσα

Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό

Κοιν.

Υπουργό Υγείας, κο Β. Κικίλια

Γενικό Γραμματέα πολ. προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, κο Ν. Χαρδαλιά

Γ. Γραμματέα Ενημέρωσης, κο Γ. Μαστρογεωργίου

Αθήνα, 31/3/2020

Αρ. Πρωτ. 4356

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις ανά την Επικράτεια, έλλειψη ενημέρωσης και αλλού χειρότερα επιλεκτική ενημέρωση από τοπικά στελέχη των νοσοκομείων και της Πολιτικής Προστασίας προς τα ΜΜΕ. Η κατάσταση αυτή καταγγέλλεται από μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων. Το αρνητικό παράδειγμα της Κέρκυρας είναι χαρακτηριστικό με την ανοίκεια συμπεριφορά του Διοικητή του Γενικού νοσοκομείου.

Επισημαίνεται το αυτονόητο, της ανάγκης πλήρους ενημέρωσης του κατά τόπους πληθυσμού, που καλείται να εφαρμόσει τις αναγκαίες εντολές για τον περιορισμό της άσκοπης κίνησης. Η επίσημη, και κατά τόπους, ενημέρωση μπορεί μάλιστα να αναιρέσει τις προϋποθέσεις παραπληροφόρησης, ακόμα και εκμετάλλευσης της σοβούσας κατάστασης.

Ζητείται η καθιέρωση απευθείας ενημέρωσης, τουλάχιστον στις πόλεις της Χώρας που λειτουργούν νοσοκομεία και τοπικές Υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.

Παρακαλείσθε για τις ενέργειές σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ