Ψεύτικα μηνύματα και οδηγίες δήθεν από το Άγιον Όρος για τον κορονοϊό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Πολλά μηνύματα και «οδηγίες» για τον κορονοϊό κυκλοφορούν και αναπαράγονται, χωρίς περίσκεψη και έλεγχο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ένα μεγάλο μέρος από αυτά υποτίθεται ότι έχουν προέλευση πατέρες της εκκλησίας, μοναχούς του Αγίου Όρους. Ζητούν από τους πιστούς να αναπαράγουν το μήνυμα ή τις οδηγίες και υπαινίσσονται τιμωρίες αν δεν το αναπαράγουν ή επιβράβευση αν το κάνουν.  Έτσι διασπείρουν τον φόβο και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Πρόσφατη περίπτωση είναι συγκεκριμένο μήνυμα που κυκλοφόρησε και στην Πιερία ως γραπτό μήνυμα, αλλά και ηχητικό:

«Ειδικές οδηγίες από το Άγιο Όρος και τους άγιους πατέρες μας. Στη χθεσινή λιτανεία προς την Παναγιά τους είπαν για κάθε Ορθόδοξο οικιακό σπίτι να έχουν ένα Σταυρό στην μπροστινή πόρτα απόψε! Αν δεν έχετε, σχηματίστε ένα με το δάχτυλό σας βουτηγμένο σε ελαιόλαδο! Εντολή από την Παναγία. Πες όλη την οικογένειά σου.»

Όπως γράφει το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» επικοινώνησε με Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, οι οποίες διέψευσαν κατηγορηματικά την έκδοση τέτοιων «Οδηγιών».

Καλούμε τους χριστιανούς να μην εμπιστεύονται ο,τιδήποτε κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ως προερχόμενο δήθεν από το Άγιον Όρος, αλλά μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις της Ιεράς Κοινότητας και των Ιερών Μονών“.

Επειδή το πρόβλημα των ψεύτικων μηνυμάτων που αφορούν την εκκλησία και τους πιστούς, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα του υπάρχει το πρόβλημα με τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ίσως θα πρέπει και Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις να προβούν σε ανακοινώσεις για να προστατεύσουν τους ανύποπτους χριστιανούς που πέφτουν θύματα τέτοιων ψεύτικων μηνυμάτων και οδηγιών