Ψηφισμα για να καταργηθεί ο Νόμος περί (ΜΗ) Ευθύνης Υπουργών

Κάλεσμα για συγκέντρωση υπογραφών

Η κα. Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, ενός από τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, ξεκίνησε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σε ένα θέμα που αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη Δημοκρατία μας εδώ και δεκαετίες, και που κανένα κόμμα ή κυβέρνηση δεν φαίνεται να θέλει πραγματικά να αλλάξει: είναι ο Νόμος περί (ΜΗ) Ευθύνης Υπουργών (με εισηγητές τους Ε. Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ, Π. Παυλόπουλο της ΝΔ και με υπερψήφιση από τον τότε Συνασπισμό της Αριστεράς).

Το ακόλουθο ψήφισμα της κας Καρυστιανού είναι ξεκάθαρο. Προτείνει στους πολίτες που συμφωνούν, να το υπογράψουν εδώ:

https://www.change.org/p/τραγωδια-τεμπη-2023

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΠΡΟΣΧΟΧΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ‘ΤΕΜΠΗ 2023’ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ.

ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΜΕ EMAIL ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.