13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού

Στο AmorgosFilmFestival που λαμβάνει χώρα στην Αμοργό στις 4 Νοεμβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου στο Aegialis HotelandSpa, πιστεύουμε ότι τα Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, είναι ζωντανοί οργανισμοί. Απευθύνονται σε όλους και ανήκουν σε  όλους. Μικρούς, μεγαλύτερους, καλλιτέχνες και μη.

Έτσι λοιπόν εμπλουτίζουμε τα δρώμενα, έχοντας φιλοδοξία και όραμα την «συμμετοχή» όλων στο φεστιβάλ μας, ξεκινώντας από την τοπική κοινωνία της Αμοργού,των Κυκλάδων, της Ελλάδας, του κόσμου. Η «συμμετοχή» μπορεί, όπως είναι προφανές, να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Με ιδέες, που δίνουν την δυνατότητα της έκφρασης διαδικτυακά ή δια ζώσης. Έτσι απλά, με την απάντηση μιας ερώτησης.

Το «Home» ή «Σπίτι» είναι μια τέτοια δυνατότητα:

Ποιός είναι ο καταλληλότερος για να μας πει,

τι είναι «Σπίτι»;

Ποιός είναι ο καταλληλότερος για να μας πει,

που είναι το «Σπίτι» του;

Αυτός που έχει έναν ουρανοξύστη στην Ν. Υόρκη

ή ένας άστεγος;

Ένας βεδουϊνος ή ένα αποδημητικό πουλί;

Μια φυλακή ή μια αγκαλιά;

Ένα καταφύγιο ή μια φωλιά;

1. Τι σημαίνει “home” για σένα;

2. Που είναι το δικό σου «σπίτι»;

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Δεν σου ζητάμε διεύθυνση…

Άσε την καρδιά να απαντήσει..

Πως να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο

Βήμα 1. Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ανοίξετε το ερωτηματολόγιο: https://amorgosfilmfestival.com/homeproject

Βήμα 2. Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση της σελίδας πατήστε το κουμπί “Ξεκινήστε” για να συμπληρώσετε το σύντομο ερωτηματολόγιο μας. Θα πάρει λιγότερο από λεπτό, σας το υποσχόμαστε.

– 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού
– 5η Ακαδημία Κινηματογράφου Αμοργού
– 19ο Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ Πολιτισμού και Τουρισμού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, από 4-9 Νοεμβρίου 2022, όπου συμμετέχουν και διαγωνίζονται τουριστικές ταινίες από όλο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ είναι μέλος της CIFFT, μιας Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ Τουρισμού με έδρα τη Βιέννη. Η 5η Ακαδημία Κινηματογράφου Αμοργού θα πραγματοποιηθεί επίσης από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2022, με μαθητές από πολλές χώρες, και πολύ σημαντικούς καθηγητές, που θα κάνουν εργαστήρια, masterclasses και ομιλίες για τον κινηματογράφο.

Οι συμμετέχοντες ξεναγούνται σε όλα τα σημαντικά σημεία του νησιού, όπως η παραδοσιακή πρωτεύουσα Χώρα, στο ιστορικό βυζαντινό μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, στους αρχαίους οικισμούς της Αμοργού, στον Ελληνιστικό Πύργο στην Αρκεσίνη. Δοκιμάζουν τοπικά προϊόντα, τοπικές σπεσιαλιτέ, μυούνται σε διάσημα βότανα της Αμοργού, απολαμβάνουν τοπικούς χορούς και μουσική, ενώ έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους, και τα μέρη που επισκέπτονται μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για έναν κινηματογραφιστή και έναν καλλιτέχνη γενικότερα. Ο τρόπος αυτής της προσέγγισης, αφορά μια ολιστική προσέγγιση της γνωριμίας και της κουλτούρας ενός τόπου, αλλά και των ανθρώπων, μέσα από την τέχνη σε όλες τις μορφές.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί το 19ο Συνέδριο Πολιτισμού και Τουρισμού, ΥΠΕΡΙΑ 2022, με θέματα τη ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, τη ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ και τη Διατήρηση & Προστασία της Φυσικής & Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς. Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης δικτύωσης συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, πολιτικών, κινηματογραφιστών, σκηνοθετών και παραγωγών.

Ο θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού , είναι ένα έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού που έχει μεγάλη ιστορία 30 συναπτών ετών και πραγματοποιείται στο Aegialis Hotel & Spa. Είναι πολύ σημαντικό για το νησί, για τις Κυκλάδες, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, αφού έχει καταφέρει να αποτελέσει σημείο αναφοράς στα Διεθνή Φεστιβάλ.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και άλλες δραστηριότητες. Με μια απάντηση όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν, επιλέγοντας απλά τον τρόπο που θα το κάνουν. Ασυνήθιστες ιδέες και πρότζεκτ που σκοπό έχουν να κάνουν το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα και τους ηλικιωμένους, τον καλλιτέχνη και τον απλό άνθρωπο να εκφραστούν… Τελικά, η έκφραση δεν είναι το κύτταρο της Τέχνης;

Ειρήνη Γιαννακοπούλου, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού, συγγραφέας και η ψυχή του Φεστιβάλ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού
Aegialis Hotel & Spa – Αμοργός 84008
Τηλ. +30 2285073393 | +30 6944266647
www.amorgosfilmfestival.com
[email protected]