“Άδολη Φύσις”

Γράφει η δημοσιογράφος Αριστέα Κοντόζογλου

Ο συγγραφέας, εκδότης και ιδιοκτήτης του όμορφου και ξεχωριστού Café Αrt “Σφεντόνα” κ. Διονύσης Ντισό δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη, αλλά πρωτίστως για τους ανθρώπους της και δίνοντας επί έξι χρόνια το δικό του στίγμα στον πολιτισμό, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει έναν κύκλο παρουσιάσεων σημαντικών προσώπων των τεχνών και των γραμμάτων της πόλης στο προσεγμένο αυτό στέκι καλλιτεχνών, τη “Σφεντόνα”. Μ’ αυτόν τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει το έργο τους και να έρθει σε επαφή με τους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Έτσι, την προσεχή Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 ανοίγει ο κύκλος των εκδηλώσεων με τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του καταξιωμένου ζωγράφου Σάββα Φωτόπουλου με τίτλο “Άδολη Φύσις”. Η έκθεση θα πλαισιώνεται με έργα του καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας μια πορεία δημιουργίας 43 χρόνων μέσα από ακουαρέλες και ακρυλικά, καθώς και ζωγραφική σε πέτρα και άλλα υλικά.

Ο Σάββας Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956, αλλά από πολύ μικρός ζει στη Θεσσαλονίκη, στη γραφική συνοικία της Άνω Πόλης, όπου διατηρεί το ατελιέ του στην οδό Ολυμπιάδος 113. Ο ίδιος έχει αδυναμία στα μπουκέτα λουλουδιών, τη θάλασσα, αλλά πηγή έμπνευσης γι’ αυτόν υπήρξε εξίσου και η Άνω Πόλη, έργα του για την οποία θα κοσμούν την έκθεση. Πιστεύει ότι οι άδολες ψυχές ζουν τη διαρκή νεότητα. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις ζωγραφικής εντός και εκτός Ελλάδος, έχει εικονογραφήσει τρία βιβλία, έχει δώσει συνεντεύξεις, ενώ έχουν γίνει αφιερώματα στο έργο του από έντυπα και τηλεοπτικά μέσα.

Διάρκεια έκθεσης: 8/12/2023 – 8/1/2024.

Ώρες λειτουργίας: Όλες τις μέρες της εβδομάδας από τις 10:00 – 22:00.

Τοποθεσία: Ολυμπιάδος 50, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Τηλ. επικοινωνίας: 2310/23.77.74