Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι γυναίκες στον αθλητισμό

Οι ευρωβουλευτές και βουλευτές των εθνικών Κοινοβουλίων θα διεξάγουν συζήτηση με θέμα τις γυναίκες στον αθλητισμό και τον αγώνα τους για ίσα δικαιώματα σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα

Πότε: Πέμπτη 7 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 13:30 (ώρα Ελλάδας)

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κτίριο ANTALL, αίθουσα 4Q1, και online

Η ετήσια διακοινοβουλευτική συνεδρίαση της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM), για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) συγκεντρώνει ευρωβουλευτές και βουλευτές εθνικών Κοινοβουλίων για να συζητήσουν σχετικά με την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών. Το φετινό θέμα είναι «Οι γυναίκες στον αθλητισμό».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Robert Biedroń (Σοσιαλιστές, Πολωνία) και η υπουργός Ισότητας για την Πολωνία, Katarzyna Kotula, θα κάνουν τις εισαγωγικές παρατηρήσεις.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις ειδικούς:

·         Pia Sundhage, Σουηδή πρώην ποδοσφαιρίστρια, προπονήτρια ποδοσφαίρου και Ολυμπιονίκης

·         Charline Van Snick, Βελγίδα πρωταθλήτρια στο judo και Ολυμπιονίκης

·         Katarzyna Zillmann, Πολωνή κωπηλάτρια και Ολυμπιονίκης.

·         Etilda Gjonaj, πρώτη Αντιπρόεδρος της επιτροπής Ισότητας και Μη Διάκρισης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (PACE) και γενική εισηγήτρια για τη Βία κατά των Γυναικών του Συμβουλίου της Ευρώπης

·         Carlien Scheele, Διευθύντρια, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων

Οι ευρωβουλευτές και οι βουλευτές των εθνικών Κοινοβουλίων θα έχουν στη συνέχεια την ευκαιρία να συζητήσουν με τις ειδικούς. Το πρόγραμμα θα κλείσει με ομιλία του προέδρου Robert Biedroń.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ (στα αγγλικά).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση ζωντανά στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ.