Ακυρώνεται η κατασκευή του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από το Ίδρυμα Σ. Νιάρχου

Χρήστος Παπαγεωργίου: Να διορθωθεί το λάθος, να παραιτηθούν όσοι ευθύνονται. Επίκαιρη ερώτηση στο Περιφερτειακό Συμβούλιο

Πολύ δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις όσων αφορά την κατασκευή του νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, το οποίο θα ανεγειρόταν στην περιοχή του Φιλύρου του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο διαγωνισμός για τις τρεις μονάδες υγείας απέβη άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Με αφορμή την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» και ιατρός Χρήστος Παπαστεργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Λάθος η χωροθέτηση, πλήρης η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου. Το παιδιατρικό νοσοκομείο, αν χρειάζεται ως τέτοιο κι όχι ως ξεχωριστή πτέρυγα στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, θα έπρεπε να ανεγερθεί σε χώρο πλησίον του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και του 424 ΓΣΝΕ, στο πλαίσιο ενός ανοιχτού, θεματικού πάρκου υγείας, μαζί με το νέο ογκολογικό κι άλλες δομές νοσηλείας -εκπαίδευσης -έρευνας -φιλοξενίας κλπ, όπως έχουμε προτείνει από το 2009. Ευκαιρία να διορθωθεί το λάθος. Να παραιτηθούν όσοι ευθύνονται.

Ως Περιφερειακή Παράταξη καταθέτουμε άμεσα επίκαιρη ερώτηση προς την ΠΚΜ και ζητώ συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Ζητούμε, επίσης, να συζητηθεί το θέμα στην συνεδρίαση του Π.Σ. την ερχόμενη Δευτέρα.

ΥΓ: Θυμίζω ότι οι παλινωδίες για το Παιδιατρικό και το Ογκολογικό Νοσοκομείο ξεκίνησαν από τον κ. Αβραμόπουλο το 2005 …