“Βραβεία για τις ομάδες στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo στην Θεσσαλονίκη”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 25 Μαΐου το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League Expo στην Θεσσαλονίκη. Το Φεστιβάλ αποτελεί μια συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και του φιλεκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου “ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Eduact” και πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ HELEXPO.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 40 ομάδες Explore, για παιδιά 6-10 ετών, που επικεντρώθηκαν στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία και 10 ομάδες Discover, για παιδιά 4-6 ετών, όπου τα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο ερεύνησαν και δημιούργησαν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

 Το FIRST® LEGO® League επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία και τα μέλη κάθε ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO® Education εστιάζοντας σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν MASTERPIECE℠ 2023/2024 εστιάζουμε στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία ήταν μη ανταγωνιστικά.

Τo FIRST® LEGO® League Expo υποστήριξαν: οι Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Χρυσός Χορηγός Τεχνολογίας: Samsung, ο Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ και ο Επιστημονικός Συνεργάτης: Ο3 Out of Ordinary.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του: https://firstlegoleague.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες

Τηλέφωνο: +30 2311 286 369

E-mail: [email protected]

Εικόνες από το Φεστιβάλ:

DSC07983