Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Αποστείρωση Δημοτικών Πολυϊατρείων με υπεριώδες φως και φωτοκαταλυτική οξείδωση!

Ο μοναδικός δήμος στην επικράτεια που αξιοποιεί τις τεχνολογίες UVC και PCO

Σίμος Δανιηλίδης: Κορυφαία προτεραιότητα η υγιεινή και ασφάλεια στους ευαίσθητους χώρους εργασίας των δημοτικών μας ιατρείων

Με την αξιοποίηση της τελευταίας τεχνολογίας και των πλέον σύγχρονων μέσων και μεθόδων ενισχύει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών το περιβάλλον υγιεινής και ασφάλειας σε κρίσιμες και ευαίσθητες κοινωνικές δομές, και μάλιστα εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19.

Πρόκειται για τις μεταφερόμενες συσκευές αποστείρωσης αέρα και επιφανειών μέσω λαμπτήρων τεχνολογίας UVC (υπεριώδες φως) και PCO (φωτοκαταλυτική οξείδωση), όπως και μέσω των σταθερών συσκευών κλειστού τύπου που αξιοποιούν τις ίδιες τεχνολογίες. Αυτές εξασφαλίζουν την αποστείρωση-εξυγίανση του αέρα από παθογόνους μικροοργανισμούς, VOCs , αλλεργιογόνα, ιούς, μύκητες, βακτήρια και δυσάρεστες οσμές, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του αέρα σε κλειστούς χώρους.

Στο πλαίσιο ειδικής σύμβασης του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) με  εξειδικευμένη εταιρία, πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη αποστείρωση στο σύνολο των χώρων των κτιρίων όπου στεγάζονται τα Δημοτικά Πολυϊατρεία στη Δ.Ε. Νεάπολης (Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης) και Δ.Ε. Συκεών (Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών), και τα οποία καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες ηλικιωμένοι και ασθενείς για ιατρικές εξετάσεις και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι χώροι, όπως επίσης και το σύνολο των δημοτικών ιατρείων που στεγάζονται στα υπόλοιπα επτά ΚΑΠΗ, απολυμάνθηκαν και από άλλα ειδικά συνεργεία απολύμανσης με την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, απολύμανση που κάλυψε συνολικά 150 κτίρια και δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε όλη του την έκτασή του (σχολεία, γυμναστήρια, διοικητικές υπηρεσίες, εκκλησίες, κ.λπ.).

 «Η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και των συμπολιτών μας που επισκέπτονται τις δομές του διευρυμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Για αυτό και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και τεχνολογία που μπορεί να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες, δυνατότητα που μας εξασφαλίζει το υγιές ταμείο του δήμου μας» δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός αναδεικνύει την «πολύ καλή συνεργασία με τα επιστημονικά στελέχη και τους εργαζόμενους στα ΚΑΠΗ εξασφαλίζοντας διαρκώς ποιοτικότερες υπηρεσίες για τους συνανθρώπους μας».

«Μοναδικός δήμος στην επικράτεια…»

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, μέσα σε επτά ημέρες αποστειρώθηκαν όλοι οι χώροι, από τα ιατρεία, τους χώρους αναμονής, τους χώρους υγιεινής (WC) και τα ασανσέρ, με τις ειδικές συσκευές λαμπτήρων να μεταφέρονται από χώρο σε χώρο.

Αυτό συνέβη αφού οι εξειδικευμένοι εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρίας προχώρησαν στη συντήρηση των συσκευών και στη τοποθέτηση νέων λαμπτήρων που διαθέτουν τις τεχνολογίες UVC και PCO. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται μια φορά τον χρόνο με τις μετακινούμενες συσκευές λαμπτήρων, ενώ οι χώροι παραμένουν προστατευμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από τις σταθερές συσκευές τεχνολογίας UVC και φωτοκαταλυτικής οξείδωσης (PCO), που είναι τοποθετημένες σε επιλεγμένα σημεία-θέσεις.

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος της εταιρίας Κωνσταντίνος Βενιανάκης, «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα που διαθέτει ένα τέτοιο σύγχρονο σύστημα αποστείρωσης και εξυγίανσης του αέρα σε κατειλημμένους χώρους». «Με την συνδρομή της τεχνογνωσίας και των εξειδικευμένων διατάξεων της MEDICAL MATE, η μέθοδος αυτή είναι η πιο σύγχρονη, 100% οικολογική και ασφαλής για την εξουδετέρωση κάθε μικροβιακού παράγοντα, όπως ιούς, βακτήρια, μύκητες, ενώ, σύμφωνα και με επίσημες ανακοινώσεις διεθνών φορέων υγείας, και ο κοροναϊός COVID-19 εξουδετερώνεται από την UVC».

«Η δική μας συμμετοχή στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας(HSSE rules) ενός οργανισμού ή μίας επιχείρησης είναι να δώσουμε μία μετρήσιμη προστιθέμενη αξία στη δέσμευσή τουςγια καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους τους», προσθέτει.