Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, με αφορμή την Hμέρα Γονιμότητας στις 15 Ιουνίου και στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «2023 Έτος Πρόληψης – Πρόλαβε & Κέρδισε Ζωή» παρέχει 20 δωρεάν πακέτα εξετάσεων γονιμότητας σε ζευγάρια ή γυναίκες έως 37 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στα Προγράμματα Υποστήριξης του Δικτύου.
Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.
Παγκοσμίως, 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης. Το 85% από τα ζευγάρια αυτά (77 εκατομμύρια), δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, ποσοστό μικρότερο από το 42%, θα αρχίσει τελικά θεραπεία. Έτσι, λοιπόν, από όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μόνο το 6% έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται.
Οι εξετάσεις παρέχονται με τη συνεργασία της εξειδικευμένης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής NEW LIFE IVF GREECE και της μονάδας ανάλυσης γεννητικού υλικού EUROGENETICA που υποστηρίζουν το πρόγραμμα «2023 Έτος Πρόληψης – Πρόλαβε & Κέρδισε Ζωή».
Ο «πυρήνας» μιας κοινωνίας πρέπει πάντα να αποτελεί προτεραιότητα. Η προστασία της οικογένειας με κάθε τρόπο εγγυάται ένα πιο αισιόδοξο αύριο στο ίδιο το κοινωνικό σύνολο μιας χώρας. Γι’ αυτό και μέσα από το πρόγραμμα «Προσφέρω στην Οικογένεια» επικεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην ενίσχυση των οικογενειών που έχουν ανάγκη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις προκειμένου να εκείνοι να παραμείνουν χαμογελαστοί στον δύσκολο καθημερινό τους αγώνα.
Οι δωρεάν εξετάσεις θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους των προγραμμάτων “Προσφέρω στην Οικογένεια”. Το Δίκτυο μέχρι σήμερα έχει υιοθετήσει 8 οικογένειες και έχει ως φιλοδοξία να φτάσει στις 50.
Τι περιλαμβάνει το πακέτο εξετάσεων γονιμότητας
Κάθε πακέτο εξετάσεων αφορά την πραγματοποίηση εξετάσεων για την αντιμυλλέριο ορμόνη (ΑΜΗ), γυναικολογικό υπερηχογράφημα και συμβουλευτική, ενώ στην περίπτωση του ζευγαριού θα πραγματοποιείται και σπερμοδιάγραμμα.
Η μέτρηση της ΑΜΗ είναι απαραίτητηγια την εκτίμηση του αποθέματος ωοθυλακίων της γυναίκας και άρα της γονιμότητάς της, ενώ με το υπερηχογράφημα αποκτάται εικόνα της μορφολογίας της μήτρας και τυχόν οργανικών προβλημάτων που πιθανώς “πλήττουν” τη γονιμότητα. Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο σε θέματα πρόληψης της γονιμότητας.
Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής
Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής» αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία συστάθηκε στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προκειμένου να γίνει η γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας, να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις στην υποστήριξη ατόμων, ομάδων, φιλανθρωπικών σωματείων, οργανώσεων και συναφών φορέων και να προσφέρει υλικά αγαθά ή/και υπηρεσίες.
Οι φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο είναι: το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).