Το μήνυμα πως η Θεσσαλονίκη αφήνει οριστικά και αμετάκλητα πίσω της την ατζέντα της δεκαετίας του 1990 και υλοποιεί με προσεχτικά και γοργά βήματα τον σχεδιασμό για το 2030 έστειλε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο πάνελ “Η Θεσσαλονίκη, ευκαιρίες και προοπτικές”, που διοργανώθηκε σήμερα στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.
Αναπτύσσοντας διεξοδικά τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τους μήνες που ακολούθησαν τις εθνικές εκλογές του 2019, χάρη στις οποίες υλοποιούνται τα μεγάλα έργα υποδομής που αλλάζουν αισθητά την εικόνα της πόλης και αφήνουν σημαντική παρακαταθήκη τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ο κ. Καράογλου μίλησε για την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει πλέον η Θεσσαλονίκη μέσω εμβληματικών έργων όπως το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς “Thess Intec” και η ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo, αλλά και για την ευθύνη του πολιτικού προσωπικού να συζητά με ειλικρίνεια και κοινή λογική για τα θέματα που την αφορούν.
“Ιδεολογικά υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν, η Θεσσαλονίκη όμως μας ενώνει. Είναι υποχρέωσή μας να τη βάλουμε πάνω από όλα και να γίνει πρώτη πόλη στην καρδιά και στις προτεραιότητές μας” τόνισε στην τοποθέτησή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης “προσέφεραν απλόχερα στην πόλη στέρεες αναπτυξιακές βάσεις που μας επιτρέπουν σήμερα να μιλούμε επιτέλους για τη Θεσσαλονίκη του 2030”.
“Ως Κυβέρνηση”, συνέχισε, “έχουμε αποδείξει ότι είμαστε για τα δύσκολα. Χάρη στη σωστή προεργασία που κάναμε η ελληνική οικονομία αντέχει, γεγονός μας που έδωσε τη δυνατότητα να βρεθούμε από την πρώτη στιγμή δίπλα σε όσους το είχαν ανάγκη, εφαρμόζοντας ένα δυναμικό πακέτο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας. Επίσης, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι ο κορωνοϊός δεν σταμάτησε ούτε μια ημέρα το κυβερνητικό έργο. Γι’αυτό έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε το προφίλ τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και του θεσμού της Διεθνούς Εκθέσεως”.
Και πρόσθεσε: “Εν έτη 2020 βάζουμε τέλος στην ατζέντα της δεκαετίας του 1980 και του 1990 για την οποία συζητούσαμε μέχρι πρότινος. Ήρθε ο καιρός που δεν θα χρειαστεί να ακούσουμε ξανά τις ίδιες εξαγγελίες. Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για το σήμερα, το αύριο και όχι για το χθες”.