Οι δικαιούχοι-πολεμιστές του Ν751/1948 «ψάχνονται» …

Την οργή της για την «ανεπίτρεπτη αβελτηρία» της δημόσιας διοίκησης (Δημόσιοι Υπάλληλοι και Εκλεγμένοι Πολιτικοί) εξέφρασε η κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου (6974635367), Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» για την αναποτελεσματικότητα επί εξήντα οκτώ (68) χρόνια για την υλοποίηση της απόφασης Ε/47820/14/12/1957/Υπουργείο Γεωργίας, με την οποία δίνονταν χώρος 1037 στρεμμάτων στο χερσολίβαδο 49 Α Πανοράματος, για την διαμόρφωση μέσα σε αυτόν 248 οικοπέδων για τους πολεμιστές του Ν751/1948.

Εξήντα οκτώ (68) χρόνια είναι ανεπίτρεπτα τεράστιος χρόνος υπομονής για την υλοποίηση της απόφασης της Διοίκησης.

Η κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου (6974635367) Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», σε συνεννόηση με τον κ Νικόλαο Μπαλτατζή (6955330500) πρόεδρο του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ», καλεί σε ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ τα μέλη τους (135 μέλη και αθροιστικά στους δύο Συνεταιρισμούς 248 μέλη) έως τις 14 Σεπ 2025 αναφορικά με τις διατάξεις του άρθρου 17 περίπτωση 3 και τις συναφείς αυτού περί διαγραφής μέλους του καταστατικού.

Εκπρόσωποι του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» συμμετείχαν στην πρώτη παρουσίαση της Μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πανοράματος, στην οποία περιλαμβάνεται η περιοχή «χερσολίβαδο 49 Α Πανοράματος».

Μέχρι τέλους Αυγ 2025 η εταιρεία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» που ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης θα δέχεται προτάσεις, ώστε τον Σεπ 2025 να διαμορφώσει και να προτείνει τρείς πιθανές προτάσεις, από τις οποίες θα επιλεγεί μία. Η μία πρόταση θα μελετηθεί για να υποβληθεί η τεκμηριωμένη λύση τον Απρ 2026. Σε αυτή την λύση θα γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας θα διαμορφωθεί το Προεδρικό Διάταγμα της μελλοντικής ρύθμισης του χωροταξικού του Πανοράματος.

Η κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου (6974635367) προσκαλεί όλους τους πολεμιστές, ή τους δικαιούχους απογόνους των πολεμιστών, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να τακτοποιήσουν την συνεταιριστική μερίδα τους μέχρι 14 Σεπ 2025, οπότε θα γίνει η τελική Γενική Συνέλευση του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», στην αίθουσα της Παναγίας Σουμελά, Μητροπόλεως 15, 1ος όροφος, Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες για τα 135 μέλη του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» στην κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου (6974635367) & στον ταμία κ Μιχάλη Καμπούρη (6977691150), και για τα 113 μέλη του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στον πρόεδρο κ Νικόλαο Μπαλτατζή (6955330500) & στον ταμία κ Σάββα Τζαμπαλάτη (6932224650).

Η οργή των 1000 και πλέον εμπλεκομένων οικογενειών των πολεμιστών είναι ανείπωτη, διότι δεν μπορεί να εξηγηθεί με καμία λογική δικαιολογία η «ανεπίτρεπτη αβελτηρία» της εξήκοντα-οκταετούς «καθυστέρησης» απόδοσης των οικοπέδων.

Η απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης της πατρίδας προς του πολεμιστές της, μοιάζει σαν μια βαριάς μορφής εμπαιγμός … ακόμα και σαν θέμα μη ίσης αντιμετώπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα

Ο Διάλογος
Ομάδα Σύνταξης at  | [email protected] | Website |  + posts