Ο Θ. Καράογλου παρουσίασε τις τουριστικές δυνατότητες της Β. Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου

Τις τουριστικές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως τις προοπτικές του προσκυνηματικού τουρισμού ο οποίος καταγράφει μια αξιοπρόσεκτη δυναμική 365 ημέρες το χρόνο ανέδειξε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου “IFT 2020”.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, συνεχίζοντας τις δράσεις που έχει αναλάβει με σκοπό την καθιέρωση της Βόρειας Ελλάδας σε 12μηνο θρησκευτικό-προσκυνηματικό προορισμό.

Κατά την παρουσία του στο Βελιγράδι ο κ. Καράογλου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού του Σερβικού Υπουργείου Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών κ. Μίροσλαβ Κνέζεβιτς, με τον οποίο ανέλυσαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης του ισχυρού τουριστικού ρεύματος που καταγράφεται ανάμεσα στις δυο χώρες. Επίσης, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στη Σερβία κ. Γεώργιου Διακοφωτάκη, είχε σειρά επαφών με ταξιδιωτικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, ενώ παρέθεσε συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους σερβικών δημόσιων και ιδιωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.   

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) απηύθυνε φιλικό κάλεσμα στους Σέρβους να επεκτείνουν τις διακοπές τους στη Βόρεια Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. “Στόχος μας”, είπε, “είναι την επόμενη δεκαετία η Ελλάδα να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ελκυστικών τουριστικών προορισμών σε όλον τον κόσμο. Και φυσικά η Μακεδονία και η Θράκη να ξεχωρίζουν.

Θα πετύχουμε το μεγάλο στόχο με τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εμπέδωση της βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης των τουριστικών δομών, όπου θα συνδυάζεται η προστασία του πανέμορφου περιβάλλοντος της χώρας μας με την οικονομική ανάπτυξη”.