Συγχαρητήρια επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen στον Απόστολο Τζιτζικώστα για την εκλογή του στην προεδρία της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ursula von der Leyen, President-elect of the European Commission, looks on before signing the guest book of the state government of North Rhine-Westphalia at the City Hall in Aachen, Germany, 20 July 2019. Von der Leyen, who was elected as president in the EU Parliament by a narrow margin, will become the first woman in the history of the EU to head the Commission from 01 November 2019. EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Συγχαρητήρια επιστολή στον Απόστολο Τζιτζικώστα για την εκλογή του ως Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) Ursula von der Leyen.
Η Πρόεδρος της Κομισιόν στην προσωπική επιστολή της στον νέο Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγχαίρει προσωπικά, αλλά και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον κ. Τζιτζικώστα για την εκλογή του στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, σημειώνοντας ότι «η Κομισιόν κι εγώ είμαστε πεπεισμένοι ότι υπό την προεδρία σας η Επιτροπή θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά σε μια πιο ισχυρή, πιο ενωμένη και πιο δίκαιη Ευρώπη».


Μάλιστα η κ. Ursula von der Leyen υπογραμμίζει ότι ο ρόλος του κ. Τζιτζικώστα ως Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ είναι κρίσιμος, καθώς μπορεί να βοηθήσει ώστε να μπουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι στο επίκεντρο της συζήτησης στην Ευρώπη.
«Βασίζομαι στην πολιτική σας αφοσίωση στο ιδεώδες της ενωμένης Ευρώπης, για να προωθήσετε κοινά έργα μεταξύ της Κομισιόν και της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, ειδικά εκείνα που αφορούν στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και την Καλύτερη Νομοθεσία. Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε περαιτέρω τις ήδη εξαιρετικές σχέσεις των δυο Επιτροπών. Να είστε σίγουρος για τη συνεργασία της Κομισιόν κατά τη διάρκεια της θητείας σας», επισημαίνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Κλείνοντας την επιστολή της εύχεται κάθε επιτυχία στον κ. Τζιτζικώστα στην προεδρία της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ και σημειώνει: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας και με την Επιτροπή και να έχουμε σύντομα συνάντηση».