Συνάντηση της Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Π. Κ. Μ. Νιόβης Παυλίδου με τη Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου

Τη Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, επισκέφθηκε η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νιόβη Παυλίδου.

Η κ. Παυλίδου μετέφερε στην κ. Παπαγεωργοπούλου αιτήματα των πολιτών της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και το αίτημα για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης που δημιουργούν δίτροχα, σε ώρες κοινής ησυχίας, κυρίως στους μεγάλους οδικούς άξονες της πόλης.

Η δημιουργία θορύβου από τις “πειραγμένες” εξατμίσεις και τη μεγάλη ταχύτητα των δίτροχων είναι γνωστό πρόβλημα στους κατοίκους της πόλης, κυρίως στους θερινούς μήνες. Η μόνη υπηρεσία που έχει αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η Τροχαία, και η Διευθύντρια επιβεβαίωσε την αστυνόμευση που ασκείται και τη σωρεία προστίμων που επιβάλλονται.

“Παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες, όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι αδύνατον να υπάρχει τέτοια διαθεσιμότητα προσωπικού, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα πλήρως και αποτελεσματικά. Γι’ αυτό και συζητήσαμε με την κ. Παπαγεωργοπούλου μέτρα τεχνικής αστυνόμευσης, όπως χρήση ραντάρ ήχου, τα οποία έχουν τοποθετηθεί και αποδίδουν σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Η Τροχαία είναι θετική για την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων, αρκεί να εμπλουτισθεί το θεσμικό μας πλαίσιο που παρουσιάζει κάποιες αδυναμίες, και να εξευρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση. Εξ άλλου η ίδια η Διευθύντρια έχει τονίσει ότι πρώτη προτεραιότητα της υπηρεσίας είναι η καθημερινότητα του πολίτη. Ευχαριστούμε την Διευθύντρια Τροχαίας για την ενημέρωση και ευχόμαστε μια θερινή περίοδο με ελάχιστα προβλήματα”, επισήμανε η κ. Παυλίδου.