Άμεση ενεργοποίηση Μπαραλιάκου μετά τη θεομηνία

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε την Πιερία χθες το βράδυ και ειδικότερα η σφοδρή βροχόπτωση και η έντονη χαλαζόπτωση σε περιοχές του Δήμου Δίου Ολύμπου και του Δήμου Κατερίνης προκάλεσε καταστροφές σε βασικές υποδομές, έπληξε πλήθος καλλιεργειών με ζημίες σε φυτικό κεφάλαιο και απώλειες ζωικού κεφαλαίου. 

 Τα αντανακλαστικά του Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου υπήρξαν άμεσα αφού βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τους δύο Δημάρχους, Γ.Ντούμο και Β.Γερολιόλιο και την Αντιπεριφερειάρχη Σ.Μαυρίδου για την πλήρη αποτύπωση των ζημιών σε βασικές υποδομές της περιοχής, με αγρότες και κτηνοτρόφους και τους προέδρους των Συνεταιρισμών ώστε να υπάρξει μια εκτίμηση της έκτασης της ζημίας στις καλλιέργειες και τις εγκαταστάσεις.  

Παράλληλα, συνεργάτες του Βουλευτή Πιερίας βρέθηκαν στις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία και συνομίλησαν με καλλιεργητές και εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών για μία πρώτη αυτοψία και εκτίμηση των συνεπειών της κακοκαιρίας. 

 Ο κ. Μπαραλιάκος ενημέρωσε από τις πρώτες πρωινές ώρες τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, καθώς και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να γίνει άμεσα η πληρέστερη καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία αλλά και για την ουσιαστική στήριξη των Δήμων για την αποκατάσταση των φθορών των υποδομών και των συμπολιτών μας που υπέστησαν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Ετικέτες