Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας: «Ο Τουρισμός και οι νέες Τεχνολογίες»

Ηρακλής Τσιτλακίδης: «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου περνά μέσα από τις καινοτόμες εφαρμογές και την τεχνολογία»

Εντυπωσιακές λειτουργίες που έχουν τεθεί στην υπηρεσία των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω τεχνολογικών εφαρμογών, παρουσιάστηκαν από  startup εταιρείες που έχουν διακριθεί μέσα από το πρόγραμμα επιτάχυνσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας με  το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων, με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό», στο συνεδριακό κέντρο «Εκάβη» του Δήμου Κατερίνης.

«Για να επιμηκύνουμε την τουριστική μας περίοδο που είναι βασισμένη στο μοντέλο ήλιος και θάλασσα, θα πρέπει να ενσωματώσουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, έτσι ώστε  να πάμε στον 12μηνο τουρισμό και να συνεχίζουμε να διαδραματίζουμε τον σημαίνοντα ρόλο που έχει ο τουρισμός στην απασχόληση και στην τοπική οικονομία», ανέφερε ανοίγοντας την εκδήλωση  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας  και μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ)  κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης. Ο κ. Τσιτλακίδης αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, επεσήμανε την σπουδαιότητα των νέων τεχνολογιών και των καινοτόμων εφαρμογών στον Τουρισμό και στην επιχειρηματικότητα, συμβαδίζοντας με τις νέες τάσεις κα απαιτήσεις της σύγχρονης παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Την παρουσίαση του επιταχυντή CapsuleT  πραγματοποίησε η διευθύντρια του προγράμματος κ. Κατερίνα Σαριδάκη, η οποία αναφέρθηκε στις νεοφυείς επιχειρήσεις που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα, στους στόχους και τα οφέλη του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης  έχει  σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των νεοφυών επιχειρήσεων που εντάσσονται  στο πρόγραμμα, καθώς και με την ανάγκη σύνδεσης και συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων του οικοσυστήματος. Κύριος στόχος όπως τόνισε η κα Σαριδάκη,  είναι να παρέχουν ένα πλούσιο περιεχόμενο που θα ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές ανάγκες των startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να προσφέρουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργαλεία για την επιχείρησή τους, καθώς επίσης και ουσιαστική, συμβουλευτική καθοδήγηση σχετικά με το πώς να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους στην τουριστική αγορά.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις των υπηρεσιών που παρέχουν 10 startups που διακρίθηκαν, παρουσιάζοντας καινοτόμες λύσεις και τεχνολογικές εφαρμογές για την περεταίρω αναβάθμιση και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και των επισκεπτών.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο βουλευτής Πιερίας Ν.Δ Φώντας Μπαραλιάκος, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Σπύρου Κουλκουδίνα κ. Μπρουσκέλης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Κατερίνης Ευθύμης Τσίρκος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης.