Η σωστή διαχείριση και η συνετή διοίκηση αποδίδουν θετικά αποτελέσματα για τα σωματεία και το ποδόσφαιρο της Πιερίας

Γενική Συνέλευση – Κοπή πίτας Ε.Π.Σ. Πιερίας

Α. Τόκας, πρόεδρος Ε.Ε.: Με σωστή διαχείριση και συνετή διοίκηση ξεχρεώσαμε την Ένωση από τα παλιά υπόλοιπα και τώρα αποδίδουμε τα οφέλη στα σωματεία.

Κώστας Κουκοδήμος, Δήμαρχος Κατερίνης: Είμαι κοντά σε όλα τα σωματεία, να βοηθήσω όσο μπορώ, θέλω τη συνεργασία όλων για να υλοποιήσουμε πρόγραμμα βελτίωσης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου

Το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων μελών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας.

Στο κάλεσμα της Διοίκησης της Ε.Π.Σ. ανταποκρίθηκαν πολλά σωματεία, οι εκπρόσωποι των οποίων αποδέχτηκαν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, καθώς και τον προϋπολογισμό για το 2020 της Ε.Π.Σ. Πιερίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διοικητικού απολογισμού που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Πιερίας κ. Αστέριος Τόκας, η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δημιουργική. Τα πρωταθλήματα και οι τακτικές διοργανώσεις της Ένωσης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Οργανώθηκαν επίσης εκδηλώσεις αθλητικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με την συνεργασία της ΕΠΟ και τοπικών φορέων.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη χρονιά σε συνεργασία με τα σωματεία έγινε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο με 26 συνολικά σωματεία και κάλυψη για 500 αθλητές και εγγυήτρια την Ε.Π.Σ. Πιερίας.

Το σημαντικότερο σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση είναι ότι νοικοκυρεύτηκαν τα οικονομικά, πληρώθηκαν τα χρέη που άφησε η προηγούμενη διοίκηση και με τη νέα χρονιά η Ε.Π.Σ. προγραμματίζει να αποδώσει στα σωματεία τα οφέλη. Ένα από αυτά είναι η κάλυψη ενός σημαντικού ποσού από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τους αθλητές των σωματείων.

Ένα ακόμη σπουδαίο έργο που προβλέπεται να ξεκινήσει αυτή τη χρονιά είναι το νέο μεγάλο γήπεδο στο αθλητικό κέντρο της Ε.Π.Σ. το οποίο εγκρίθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου – Ολύμπου και χρηματοδοτείται από το Υπ. Εσωτερικών.

Στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος ο οποίος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών σωματείων πως θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακατασκευής, επισκευών και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο τον Δήμο Κατερίνης. Ζήτησε μάλιστα την συμβολή και την κατάθεση προτάσεων από όλα τα σωματεία για να καταγραφούν οι ανάγκες τους.

Μετά την λήξη της επιτυχημένης Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας και μικρή δεξίωση με επιμελημένο και θελκτικό μπουφέ για τα μέλη της Ε.Π.Σ. και τους καλεσμένους. Τα τρία σωματεία που κέρδισαν τα αντίστοιχα φλουριά από τις ατομικές πίτες που μοιράστηκαν πήραν ως δώρο μπάλες ποδοσφαίρου. Τα τυχερά σωματεία ήταν ο Απόλλων Λιτοχώρου, η Αναγέννηση Σβορώνου και ο Νέος Παμβριακός.

rbt

Επίσης η διοίκηση της Ε.Π.Σ. είχε και ένα ξεχωριστό δώρο για τους παρόντες δημοσιογράφους. Κλήρωσε ένα τάμπλετ το οποίο κέρδισε ο Σπύρος Σκούφας.

btr

Παρόντες στην Γ.Σ. ήταν ο Αντιδήμαρχος και Ειδικός Σύμβουλος της Ε.Π.Σ. κ. Ιωάννης Συμεωνίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κυριακίδης.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου

Είναι πολύ ευχάριστο που επιλέξατε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μας γεμίζει μεγάλη χαρά, κι εμένα περισσότερο, λόγω του ότι υπηρέτησα τον αθλητισμό και της ιδιαίτερης αγάπης που τρέφω προς αυτόν.

Ήθελα να σας χαιρετήσω και να σας ενημερώσω διότι από φέτος θα  ξεκινήσει μια προσπάθεια από μένα προσωπικά και από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανακατασκευή όλων των γηπέδων του Δήμου Κατερίνης. Είμαι επίσης σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία και με τον δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο, για τα γήπεδα που αφορούν τον Δήμο Δίου – Ολύμπου. Κάνουμε μια εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι αυτό.

Στο πρόγραμμα 2021 – 2027 του ΕΣΠΑ θα τρέξουν πολλά προγράμματα για αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικά έργα. Ευελπιστώ πως ένα μεγάλο μερίδιο, ένα μεγάλο κομμάτι λόγω του προτέρου μου βίου και της σχέσης που έχω με τον αθλητισμό θα το τρέξουμε και από τις Βρυξέλλες σε συνεργασία με ευρωβουλευτές. Πιστεύω ότι θα κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά.

Ήθελα λοιπόν να σας πω, πως θέλουμε τις προτάσεις σας για τα γήπεδα  που έχουμε στο Δήμο Κατερίνης. Θέλουμε δηλαδή και τις δικές σας προτάσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Να ξέρουμε ποια γήπεδα θα ανακατασκευαστούν πλήρως και σε ποια θα κάνουμε παρεμβάσεις.

Στο πρόγραμμα αυτό, έχει και τη δυνατότητα προμήθειας και εξοπλισμού, όπως χλοοκοπτικά τρακτεράκια. Οπότε είναι πολύ σημαντικό και θέλω τη βοήθεια σας σ αυτόν τον προγραμματισμό. Φυσικά όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ότι χρειαστείτε εγώ είμαι στη διάθεση σας. Πάντα όμως τα αιτήματα σας να είναι γραπτά για να προωθούνται και να περνάνε κι από το Δημοτικό Συμβούλιο. Με μεγάλη μου χαρά θέλω να βοηθήσω και να εξυπηρετήσω. Να  σταθώ στο πλευρό σας, διότι ξέρω τον αγώνα που κάνετε και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.  Αλλά εμείς με την συνεργασία όλων σας θα κάνουμε ότι μπορούμε για τον αθλητισμό.

Αποκλειστική δήλωση στο odialogos.gr του προέδρου της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Πιερίας κ. Αστέριου Τόκα:

Θα ήθελα κατ αρχήν να ευχαριστήσω τα σωματεία. Έχουμε  μεγάλο αριθμό σωματείων, συμμετείχαν σχεδόν όλα τα σωματεία. Να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν ψηφίζοντας ομόφωνα όλες τις αποφάσεις, όλα τα θέματα. Αυτό για μας είναι στήριξη προς το πρόσωπό μας, και πιστεύω και τον επόμενο χρόνο να σταθούμε αντάξιοι έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που περιμένουν από μας

Είναι η τρίτη μας χρονιά στην διοίκηση της Ε.Π.Σ. Πιερίας. Καταφέραμε να ξεχρεώσουμε την Ένωση από τα παλιά υπόλοιπα. Πλέον έρχεται ο καιρός να ανταποδώσουμε στα σωματεία. Όπως είδατε τα έξοδα μας έχουν μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλο βαθμό. Έτσι θα μπορέσουμε αυτά που θα απομείνουν να τα επιστρέψουμε στα σωματεία διότι όπως  ξέρουμε όλοι είναι πολύ δύσκολες εποχές. Όπως προανέφερα και στον απολογισμό που κάναμε, ένα μεγάλο ποσό το οποίο έχουμε βάλει στον προϋπολογισμό θα καλύψει δύο κι αν είναι δυνατόν και τρεις δόσεις από την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών.  

Ερώτηση: Η προσπάθεια ασφαλιστικής κάλυψης των ποδοσφαιριστών ξεκίνησε από την φετινή αγωνιστική περίοδο κ. Τόκα. Πως πήγε; Υπήρξε συμμετοχή από τα σωματεία;  

Νομίζω ότι μετά από πολύ δουλειά και προσπάθεια που κάναμε τα δύο προηγούμενα χρόνια καταφέραμε να ξεκινήσουμε την ασφαλιστική κάλυψη των ποδοσφαιριστών φυσικά με την συνεργασία και την συνδρομή των σωματείων. Ξεκίνησαν αρχικά 20 σωματεία υπογράφοντας ασφαλιστικό συμβόλαιο και είναι ήδη 26. Είδαν ποιο είναι το όφελος. Ευελπιστώ του χρόνου και με δική μας βοήθεια, να καλύψουμε δηλαδή ένα μέρος του κόστους, να ενταχθούν όλα τα σωματεία διότι θα είναι ωφελημένα και τα ίδια. Αυτό έχουμε ως στόχο και πιστεύω να μπορέσουμε να κάνουμε κι αλλά πράγματα. Βέβαια το πιο σημαντικό για μένα είναι το έργο το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κατασκευή του γηπέδου. Έχει  εγκριθεί η χρηματοδότηση, είναι θέμα χρόνου να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει η κατασκευή του. Έτσι όταν ολοκληρωθεί το Ενωσιακό μας Αθλητικό Κέντρο θα είναι πιστεύω ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα.